Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής


komit

Recommended Posts

(Από μεταφορά)

Καλησπέρα σας, ως νέα στον χώρο έχω κάποιες απορίες σχετικά με την πράξη εφαρμογής . Πως μπορώ να μάθω αν σε αγρό εκτός σχεδίου και εντός ΖΟΕ υπάρχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής ή μη?  

 

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για  ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το ερώτημά σου μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για να φτασει να "κυρωθει" μια ΠΕ, εχει προηγηθει

ΓΠΣ/Πολεοδομικη μελετη κοινοχρηστων/ υποβολη δηλωσεων ιδιοκτησιας/αναρτησεις/ενστασεις/κυρωση/μεταγραφη....

Αρα ο πελατης "κατι" θα εχει κανει.

Αλλως ενα τλφν  στον Δημο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, Vasiliki_M said:

Καλησπέρα σας, ως νέα στον χώρο έχω κάποιες απορίες σχετικά με την πράξη εφαρμογής . Πως μπορώ να μάθω αν σε αγρό εκτός σχεδίου και εντός ΖΟΕ υπάρχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής ή μη? 

Ρωτάς στο τοπογραφικό της αρμόδιας ΥΔΟΜ.

Ωστόσο, «εκτός σχεδίου» = δεν υπάρχει πολεοδομική μελέτη.

Η πράξη εφαρμογής είναι, ας πούμε, «πράξη εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης (μετά το 1983)» το πλήρες όνομα, και έπεται της πολεοδομικής μελέτης.

Στην ΥΔΟΜ ψάχνεις και τα της ΖΟΕ, χρήσεις γης (ύπαρξη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα εύσημα (και +1) στον εκλεκτό συνάδελφο nbr που μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και την πολύτιμη εμπειρία του σε νέους συναδέλφους. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

καλημέρα. Θα ήθελα και εγώ κάποιες πληροφορίες - βοήθεια από κάποιον που έχει περισσότερες γνώσεις στο θέμα Πράξεις Εφαρμογής.

Έχω οικόπεδο σε περιοχή που γίνεται πράξη εφαρμογής. Συγκεκριμένα είναι στο στάδιο της υπογραφής του περιφερειάρχη. Οι όροι δόμησης έχουν βγει σε ΦΕΚ.

Στο οικόπεδο που μας ενδιαφέρει έχει μόνο ρυμοτομήσεις για την κατασκευή των δρόμων. Δεν έχει πάρε δώσε με γειτόνους. Σήμερα, οι δρόμοι (που προβλέπονται στις δύο πλευρές που οικοπέδου) δεν είναι διανοιγμένοι (δεν υπάρχουν βέβαια κτίσματα επάνω τους)  εκτός από ένα τμήμα περίπου 4μ. όπου και γίνεται προς το παρόν η είσοδος στο οικόπεδο.

Μπορούμε αύριο να χτίσουμε? Να θέσουμε σε κοινή χρήση τα τμήματα που προορίζονται για δρόμους και να περιοριστούμε σε κατασκευές εντός οικοδομικής γραμμής και με βάσει τους όρους δόμησης που έχουν κυρωθεί? Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουμε?

Μπορούμε να διανοίξουμε τους δρόμους, με δική μας πρωτοβουλία και έξοδα, για να διευκολύνουμε την κατάσταση?

Καθώς σήμερα προχωρά μία εταιρία στην αγορά του εν λόγω τεμαχίου με αποκλειστικό στόχο να χτίσει άμεσα, θα ήθελα να έχω μία ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Ευχαριστώ και καλή Κυριακή σε όλους

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

θα διαβασεις αυτα

https://www.michanikos.gr/search/?q=διανοιξη οδων σε πραξη εφαρμογης αδεια&fromCSE=1

και  ν. 1337/83,  ειδικα το αρθρο 12. [δες τα ΠΜ]

Μετα την μεταγραφη της ΠΕ, οι δρομοι ανηκουν πλεον στην Δημο  και τιθενται  άμεσα σε κοινη χρηση.

[πλην εκτος εάν οφειλονται "προσθετες" αποζημιωσεις λογω υπερτερης εισφορας σε γη...σε σχεση με την αναλογια που όφειλε το γηπεδο]

 Η διανοιξη ειναι υποχρεωση των Δημων, πλην αν "αργουν"  συνηθως τα πληρωνει ο εργολαβος και "εχει λαμβανειν"

Θα χρειαστει και η πληρωμη τουλαχιστον του 30% της εισφορας σε χρημα

[Στην πραξη, αν γινεται πώληση,  απο τα χρηματα  αυτα  εξοφλει ο πωλητης ολοκληρη την εισφορα σε χρημα και δεν μπλεκουν με περιπλοκες συμφωνιες   να αναλαβει ο αγοραστης  τις υπολοιπομενες δοσεις...]

Θα συνεργαστεις με τον συμβ/φο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

eirtap καλημέρα και σε όλη την παρέα.

Οι όροι δόμησης ...σταματούν και περιμένουν την κύρωση. Εσύ από ποια πηγή ξέρεις σε τι στάδιο είναι τώρα η μελέτη?? 'Οτι δηλ. είναι ένα κλικ πριν την κύρωση. 

Αν έκανες μία καλή βόλτα εδώ μέσα στο φόρουμ θα έβρισκες πως τουλάχιστον 5-6 φορές έχουν δοθεί από εμένα οι εγκύκλιοι 1ο6/86 και η 59/87 (πριν περίπου 10 μέρες σε κάποια ενότητα η τελευταία φορά).

Για να κτίσεις πριν την κύρωση, πρέπει το "οικόπεδο" και το Ο.Τ. στο οποίο ανοίκει, πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις. Μία δύσκολη προϋπόθεση είναι, ώστε να μη γίνεται καμία προσκύρωση σ' αυτό. 

Επίσης στην Α' κατοικία "προτιμά" η εγκύκλιος να εφαρμόζεται σε "πυκνά" Ο.Τ για να μη μπορούν οι εισφορές σε γη που προγραμμάτισε ή προγραμματίζει ο μελετητής να αποκλίνουν αρκετά!

Βασικό! Δεν μας γράφεις το αρχικό εμβαδόν της ιδιοκτησίας. Αν έχει μεγάλες εισφορές γης η ιδιοκτησία, δεν μπορείς, αν δεν έχεις επαφή με το μελετητή,  να γνωρίζεις πως θα το χειριστεί ή ας πουμε θα το χειριζόταν, το θέμα η μελέτη!!?? 

Για να μιλάς .. "για μη  διανοιγμένους δρόμους" καταλαβαίνω πως θα έχεις αρκετά Ρυμοτομούμενα και πιθανότατα και προσκυρώσεις . 

Δεν καταλαβαίνω όμως αυτό που λες ...."δεν έχει πάρε -δώσε με γείτονες"!!! Είναι δηλ.  "ένα οικόπεδο ένα Ο.Τ."??.....

Πάντως σύμφωνα με τις εγκυκλίους, που επισυνάπτω για ακόμη μία φορά, είναι μία ξεχωριστή διαδικασία ή έγκριση της "άδειας δόμησης πριν την κύρωση της Π.Ε." . Πρέπει να τακτοποιηθεί (ακόμη και οι μηκοτομές των δρόμων, σε συνεννόηση με την υπηρεσία και τον μελετητή) ολόκληρο το Ο.Τ. σε πολύ καλό τοπογραφικό διάγραμμα!!

egk 59-87 & 106-86.doc

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σας, 

θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία προσδιορισμού της ρυμοτομικής - οικοδομικής γραμμής κατά τη σύνταξη  τοπογραφικού διαγράμματος από  το μηχανικό;  Αν μπορεί κάποιος ας αναλύσει τις διαφορετικές περιπτώσεις που μπορούμε να συναντήσουμε. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.