Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράξη εφαρμογής


komit

Recommended Posts

Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για την ενασχόληση σας με το ζήτημα μου.

19 λεπτά πριν, tetris said:

έχεις όμως κι εκείνο το κτίσμα που δυσκολεύει την κατάσταση

θα ήταν ευκολότερα τα πράγματα αν εξαφανιζόταν

Αυτό όμως να υποθέσω είναι ένα πρόβλημα που έπεται της αποδοχής κληρονομιάς. Θέλω να πω πως αποδοχή κληρονομιάς μπορεί να γίνει με την ισχύουσα κατάσταση. Και σε περίπτωση Έκδοσης οικοδομικής άδειας για πρόσθεση επιπλέον δόμησης θα πρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία που μου αναφέρατε, με την παραχώρηση του ρυμοτομούμενου τμήματος, την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτίσματος και την ανέγερση της νέας οικοδομής στο υπάρχων οικόπεδο ή αφού αυτό είναι μη πρακτικό με την τακτοποίηση του με τα γειτονικά οικόπεδα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, nbr said:

Στα ανατολικά σου υπάρχει και ο τσιμενταρισμένος δρόμος που θα πρέπει να προσκυρωθεί στα όμορα οικόπεδα (δεξιά & αριστερά). Άρα "μεγαλώνεις". Θα ζητηθεί όμως σίγουρα αποζημείωση γι' αυτή την προσκύρωση. 

Στο κτηματολόγιο έχει πάρει και ΚΑΕΚ δρόμου αυτό το τσιμεντόστρωτο. Αλλά δεν έχει πολλές παρόδιες ιδιοκτησίες. Καταλήγει στα 30μ. βόρεια. 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καλημέρα σας, 

Ας κάνω και εγώ την ερώτηση μου. οικόπεδο 800τμ με εγκεκριμένο ρυμοτομικο αλλά χωρίς πραξη εφαρμογης ακόμα, το οποίο βρίσκεται σε αραιοδομημενο τμήμα ξέρω ότι για να βγει αδεια πρέπει να γίνει μεμονωμενη πραξη εφαρμογης. 

Μετά από ψάξιμο βρήκα το εξής :

αρθρο 25 παρ8 Ν. 2508/97

 

 Οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 43 του ν.1337/1983, όπως ισχύει, καθώς και όλες οι διατάξεις του ν.1337/1983 που αναφέρονται σε διάκριση πυκνοδομημένων, αραιοδομημένων και αδόμητων περιοχών, εφαρμόζονται μόνο σε εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδόμησης, που διέπονται από τον παραπάνω νόμο 1337/11983. Επίσης, εφαρμόζονται μόνο σε εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδόμησης οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 της παρ.7 του άρθρου 6, των παρ. 1 και 2 του άρθρου 8, των παρ.1 και 2 του άρθρου 9 και του άρθρου 13 του ν.1337/1983, όπως ισχύουν.

εκκρεμείς διαδικασίες πολεοδομησης ποίες θεωρούνται; μήπως είναι κάποιο παράθυρο για να μπορέσω να βγάλω αδεια; 

Edited by alexo
Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα, βλέπω εδώ, να υπάρχει κάποια σύγχυση με τις εγκύκλιους 106 /1986 & 59/87 (αν και έγινε ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση για το θέμα αυτό.)

Αυτές αφορούν την δυνατότητα ή μη έκδοσης μίας οικ. άδειας ΠΡΙΝ την κύρωση μίας "Πράξης εφαρμογής" (με κυρωμένη όμως την Ρυμ. Μελέτη). 
Νομίζω, λέω νομίζω πως, οι εγκύκλιες αυτές, δεν αφορούν τα υπόλοιπα Ρυμοτομικά σχέδια. Σ' αυτά εξετάζεται απλά, με πολεοδομικούς όρους, η αρτιότητα- οικοδομησιμότητα του εξεταζόμενου οικοπέδου και αν είναι Οκ κτίζουμε αν όχι κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις προχωρώντας δηλ. ,  αν χρειάζεται σε πράξη "τακτοποίησης και αναλογισμού" που καμία σχέση δεν έχει με την Π.Ε. 

Το θέμα αυτό (αρκετα δύσκολο) το ανέβασε εδώ ο δημήτρης .... αμέτρητες φορές.

Link to comment
Share on other sites

@nbr αν κυρωμενη ρυμοτομικη μελέτη θεωρείται ότι έχει εκδοθεί ΦΕΚ τότε ναι είναι (80ΑΑΠ/2016). με ερώτηση στο Δήμο λένε ότι πρέπει να γίνει μεμονωμενη πραξη εφαρμογης. έχω αναθέσει σε μηχανικό για να κάνω ενέργειες μεμονωμενης. θεωρώ απαράδεκτο να δεσμεύονται τόσες ιδιοκτησίες και να μην μπορούν να οικοδομισουν επειδή γίνετε διαχωρισμός ανάμεσα σε αραιό και πυκνό. 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα, σε πράξη εφαρμογης που έχει κυρωθεί το έτος 2006, υπάρχει κόλλημα απο πλευράς Δήμου να πληρώσει τα επικείμενα επειδή δεν υπάρχει κωδικός για αυτές τις πληρωμές! Επειδή πελάτης μου αγόρασε οικόπεδο αλλά για να μπεί μέσα πρέπει στην όμορη ιδιοκτησία να αποξηλωθεί η παλιά περίφραξη, θα πρέπει να πληρωθούν τα επικείμενα. Μπορεί ο πελάτης μου να πληρώσει το ποσό που αντιστοιχεί στο παρακαταθηκών και δανείων ή πρέπει να γίνει υποχρεωτικά απο τον Δήμο?

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιο σημείο, εδώ στο φόρουμ, ο Δημήτρης γράφει....

"τα επικείμενα ...που πρέπει να είναι νόμιμα για να αποζημιωθούν. Η αποζημίωση ορίζεται απο επιτροπή του Δήμου."

Και να προσθέσω: Πρέπει συμπληρωματικά στην μελέτη της Π.Ε, να υπάρχει και μελέτη με  "Πίνακες Επικειμένων". Η μελέτη αυτή, απ' οσα ξέρω, ζήτημα να υπάρχει στις μισές από τις μελέτες των "Πράξεων εφαρμογής".

Και όπου υπήρχε (π.χ. στην Πυλαία θεσσαλονίκης), σχεδόν ποτέ, οι εργολάβοι δεν έκαναν χρήση αυτής της διαδικασίας. Στην βιασύνη τους να κτίσουν έκαναν και δουλειές που έπρεπε να κάνει ο δήμος.  

Link to comment
Share on other sites

Πίνακας υπάρχει, τώρα αν είναι σωστά αποτυπωμένα τα επικείμενα δεν το γνωρίζω. Το θέμα είναι πως μπορώ να επισπευσω την διαδικασία διάνοιξης οδού χωρίς να μεσολαβήσει ο δήμος. Το ποσό είναι μικρό (150 ευρώ) και ο πελάτης μου είναι διατεθειμένος να το πληρώσει προκειμένου να γίνει γρήγορα η διαδικασία. 

Edited by Gschoinas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.