Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια μικρής κλίμακας για αυτονόμηση διαμερίσματος


Recommended Posts

Καλημέρα σας .

Παρακαλώ , όποιος έχει γνώση , άν χρειάζεται άδεια μικρής κλιμακας για αυτονόμηση διαμερίσματος με φυσικό αέριο.

Το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία, έχει ήδη φυσικό αέριο και θα μπεί μετρητής για αυτονόμηση .

Στόν 4495/17 άρθρο 30 , εξαιρείτε από τήν άδεια όπως επίσης στο ΦΕΚ  ΦΕΚ Β' 4520/16.10.2018  περίπτωση λ άδεια μικρής κλίμακας Για την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης, πλην των αναφερομένων στην περίπτωση η του άρθρου 30 του ν. 4495/2017.

 

 

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .

Link to comment
Share on other sites

 

λ)     εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης,

λα) στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν.4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ.6ιστ του άρθρου 11 του ν.4067/2012,

λβ)   επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις,

λγ)   πρόχειρες ξύλινες κατασκευές βοηθητικής χρήσης έως 8 τ.μ. και μεγίστου ύψους 2,50 μέτρων, που τοποθετούνται στον ακάλυπτο χώρο,

λδ)   εργασίες εγκατάστασης φ/β συστημάτων, για τις περιπτώσεις που απαιτείται σύμφωνα με ειδικότερες διατάξεις,

λε)                   εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για εργασίες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις α, β, γ, δ, ε, στ, ζ, η, ιθ και λ, της παρούσης παραγράφου, δεν ισχύει το όριο του προϋπολογισμού των είκοσι πέντε χιλιάδων 25.000 ευρώ και για την εκτέλεσή τους απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. Για τις εργασίες των υπόλοιπων περιπτώσεων οι οποίες εκτελούνται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα και εφόσον ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000) υπολογιζόμενος σύμφωνα με το Παράρτημα Β του ν.4495/2017, ανά οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την περίπτωση θ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας απαιτείται και για την εκτέλεση εργασιών, αν τούτο προβλέπεται σε ειδικότερες διατάξεις, καθώς και για τη νομιμοποίηση οποιασδήποτε εργασίας που προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης.

 

περισσοτερα  εδω

 

  Νόμος 4495/17 V2 - Page 2 - 1.2 Νομοθεσία - Michanikos.gr

 

Edited by dimitris GM
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα , αλλά εγώ είμαι σε αυτήν την περίπτωση :

Άρθρο 30 ν.4495/17

Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας

η ) τοποθέτηση κλιματιστικών και επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 16 του ν.4067/2012, εγκατάσταση συστοιχίας επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών, εγκατάσταση συστημάτων τροφοδοσίας, ρύθμισης και μέτρησης φυσικού αερίου, όπως ρυθμιστές, μετρητές και παροχετευτικοί αγωγοί, εγκατάσταση συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (Σ.Η.Θ.Υ.Α.), υπέργειων σταθμών διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου, σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν.4067/2012,

και σε αυτήν την περίπτωση 

και ΦΕΚ ΦΕΚ Β' 4520/16.10.2018  περίπτωση λ άδεια μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης, πλην των αναφερομένων στην περίπτωση η του άρθρου 30 του ν. 4495/2017.

Link to comment
Share on other sites

σε οικοδομη που έχει ήδη φυσικο αέριο?

- πώς θα γινει αυτονόμηση  με την τοποθετηση "μετρητη"

- πού θα μπει ο μετρητής?

-τι αλλες εργασιες εγιναν/θα γινουν?

 

- σε ποιά κατηγορία εργασιών  , απο αυτες της περ."η",   ανήκεις?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για την αυτονόμηση, ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να αναθέσει σε αρμόδιο μηχανικό και την σύνταξη νέας μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Για την εγκατάσταση φυσικού αερίου από τον μετρητή μέχρι και τον λέβητα δεν απαιτείται (πας στο Άρθρο 30 ν.4495/17) .

Το μπέρδεμα γίνεται για την εγκατάσταση θέρμανσης.... Πάντως σε μια περίπτωση διαμερίσματος  που έκανα εγκατάσταση ο σύμβουλος έργου - ενεργειακός επιθεωρητής αποφάσισε ότι δεν θα βάλει άδεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.