Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιορισμένη προσωπική δουλεία από τη ΔΕΗ στο διηνεκές


Stagia2018

Recommended Posts

Δυστυχώς δεν μένω Αθήνα οπότε δεν μπορώ να ανεβάσω φωτό των στύλων. Βέβαια εκεί για να κτίσει κάποιος πρέπει να αφήσει 5 μέτρα πρασιά. Τι να πω? Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Link to comment
Share on other sites

14 λεπτά πριν, Stagia2018 said:

.... Βέβαια εκεί για να κτίσει κάποιος πρέπει να αφήσει 5 μέτρα πρασιά. Τι να πω? Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα.....

Γενικός κανόνας.

Όπου και όποτε υπάρχει δουλεία επι γεωτεμαχίου ή οικοπέδου είναι ένα πρόβλημα για το ίδιο το ακίνητο και επηρεάζει την αξία του αφού επηρεάζει τις επιλογές μέγιστης αξιοποίησης του.

Οπότε μπορεί σήμερα και έως τώρα να μη το «είχες» ως πρόβλημα, καλό είναι όμως να το λύσεις διότι θα το βρεις μπροστά σου κάποια μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, το ΦΕΚ του 1940 που αναφέρατε στο αρχικό σας post κάνει ρητή αναφορά σε γραμμή υψηλής τάσης. Αυτό κανονικά σημαίνει μεταλλικούς πυλώνες και εναέρια γραμμή. Για το λόγο αυτό περάστηκε ως δουλεία. Μεσαία και χαμηλή τάση δεν περνιούνται από το κτηματολόγιο ως εγγραπτέα δικαιώματα. Τουλάχιστον όσα χρόνια δουλεύω σε μελέτες κτηματολογίου δεν το έχω δει ποτέ, φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μην είμαι παντογνώστης και να μου διαφεύγει κάτι!

Τώρα, εάν όντως πρόκειται για υψηλή τάση, μου κάνει εντύπωση που το πλάτος της δουλείας στο διάγραμμα είναι τόσο μικρό.. κανονικά είναι 20μx2=40μ ή 25μx2=50μ. Θέλω να πω ότι κανονικά θα έπρεπε η δουλεία αυτή να φαίνεται και στο απέναντι οικοδομικό τετράγωνο, εκτός φυσικά αν ο δρόμος έχει πολύ μεγάλο πλάτος. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και εσείς αναφέρετε ότι δεν υπάρχουν μεταλλικοί πυλώνες στην περιοχή, περιπλέκει ακόμα την περίπτωση και μου δημιουργεί όντως την απορία αν υπάρχει πλέον υψηλή τάση εκεί, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή και το ΦΕΚ είναι παλαιό.

Στο παρακάτω link φαίνεται το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDAS_DSES/XARTIS/GREECE_MAP_2017_01n.pdf

Μήπως, λέω μήπως, έγινε κάποια μετατροπή της εναέριας γραμμής σε υπόγεια μεταφορά? Διότι φαίνεται στο χάρτη πως ένα τμήμα του δικτύου, πιθανώς στην περιοχή που σας αφορά, έχει υπογειοποιηθεί (καφέ γραμμή - υπόγεια καλώδια υψηλής τάσης). Μπορεί τότε να δικαιολογείται το συγκεκριμένο πλάτος δουλείας διότι τις λεπτομέρειες αυτές τις ορίζει η ΔΕΗ.

Ενημερώστε μας για την εξέλιξη καθώς το θέμα μου έχει κινήσει την περιέργεια. Σε περίπτωση που ισχύει αυτή η δουλεία, υπάρχει είτε πλήρης απαγόρευση της δόμησης είτε περιορισμός της, σε ότι αφορά το ύψος των κατασκευών, ανάλογα με την περίπτωση. Το καλό είναι ότι λόγω της πρασιάς πιθανώς το θέμα αυτό να μην σας δημιουργεί επιπρόσθετους περιορισμούς αλλά για αυτό θα σας μιλήσει ο μηχανικός σας!

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

On 9/12/2018 at 9:53 ΠΜ, Stagia2018 said:

...Δουλειούχος η ΔΕΗ. Για την ακρίβεια λέει "Περιορισμένη Προσωπική Δουλεία" "Διηνεκές" Δουλεία Διελεύσεως Εναέριας Γραμμής Δεη με απόφαση 401 20/11/1940. ...

η απόφαση είναι απο το 1940

Άρα πρέπει να αναθέσει να γίνουν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες αν δεν έχει "χρηστική" αξία πιά για την ΔΕΗ και να ελέγξει αν μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία άρσης της.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.