Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Παρανομία εργολάβου


plc7

Recommended Posts

Η Υ-1 πληρώνει κανονικά ΕΝΦΙΑ και δήλωση στο Κτηματολόγιο. Σαφώς και είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία. 

Εκτός και αν ο κύριος plc7 όταν πληρώνει ΕΝΦΙΑ και κάνει/έκανε δήλωση στο Κτηματολόγιο για την οριζόντια ιδιοκτησία του, πληρώνει και ένα ποσοστό για τους κοινόχρηστους χώρους.. 

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω plc7 τα μπέρδεψες λίγο, και δεν ακούς κιόλας με ηρεμία. Μόνο αυτο που λές ότι επειδη είναι πουλημένη όλη η οικοδομή τούς ανηκει το υπόγειο φαίνεται ότι το μπέρδεψες διότι δεν κατάλαβες την διαφορά που γραφει η σύσταση από το κομμάτι που ανηρτησες << ΥΠΟΓΕΙΟ= Θα αποτελειται α) από τούς κοινόκτητους και κοινόχρηστους χώρους....και β) μια (1) αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία......τον Υ-1....>>. όπως λένε οι συνάδελφοι.

Επίσης δεν διαβάζεις την παραπομπή στην 12 σελίδα από τα κομμάτια της συστασης που εχεις αναρτησει  << περιλαμβάνεται και η μετατροπη του χωρου του υπογειου σε αποθηκη και σε άλλη επιτρεπόμενη χρηση δυνάμενου να εξυπηρετειται και απο το υπόγειο γειτονικης ιδιοκτησιας και σε όμοια προς αυτην χρήση ή όχι κατα την κριση του εργολήπτου>>

Νομίζω συνάδελφοι κάνει λίγο μπαμ ότι νομικα τουλάχιστον είναι καλυμμένος για ότι εκανε. Αντε μιά παρατυπία ότι δεν κατεβαίνει η σκάλα υπόγειο. Αλλά μέχρι εκει.Πιστευω ότι θα σας έκανε σιγουρα μηνυση για ψευδη καταμήνυση και συκοφαντικη δυσφημιση. Καλύτερα μερικες φορές ηρεμα και νηφάλια να το ψάχνουμε και να μην λέμε λαμόγια, λάδωσε κλπ. Να συζητάμε. Μπορει να κάνω εγω λάθος, αλλά δεν είναι καλό να μου γράφεις <<Διαβάζεις τι γράφεις?>>.

Βρε συ plc7 κάνεις και ένα λάθος άλλο βιαστικό, και νομίζω αυτο σε οδηγει να μην διαβάζεις καθαρά και να νομίζεις ότι  θα βγει λαβράκι .Λες <<.Δηλ η οικονομικη εκμεταλλευση του υπογειου μας επι 25 χρονια και με έναν προχειρο υπολογισμο εισοδήματος περι των 500-600ευρω το μηνα>>.

Αυτο που λές ήδη τον χρέωσες 150000Ε και έντοκα  πάνω απο 250.000Ε!!!!!!!!!Για το υπόγειο 90τ.μ που χωρά 3-4 αυτοκίνητα?

 

ppanag. Φιλε  αμα δεις τα μερικά κομμάτια που έχει ανεβάσει απο την σύσταση , έχει 50/1000 η Υ-1. Ουκ ολίγα. Ειναι μια κανονική ιδιοκτησία. Και αν πηγαιναν στο κτηματολόγιο που λέει συνάδελφος παραπάνω θα εβλεπαν ότι αυτος ο ανθρωπος τα δηλώνει κανονικά, ώς οριζόντια ιδιοκτησια.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

δεν τα ειχα δει, στον υπολογιστη συμβολαια δεν μπορω να διαβασω. Οποτε περιγραφεται, και αναφερεται οτι διδεται στον εργολαβο?

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Arche said:

δεν τα ειχα δει, στον υπολογιστη συμβολαια δεν μπορω να διαβασω. Οποτε περιγραφεται, και αναφερεται οτι διδεται στον εργολαβο?

Συνάδελφε, ο katrmp και o avgoust μπήκαν στη διαδικασία να διαβάσουν τη σύσταση (ομοίως και εγώ) και να σχολιάσουν, αφιερώνοντας μέρος του χρόνου τους. Εσύ από την άλλη, χωρίς καν να μπεις στη διαδικασία να διαβάσεις (έστω και διαγωνίως) τα επισυνημμένα, μπαίνεις στη συζήτηση, σχολιάζεις και ζητάς και εξηγήσεις ! Θεωρείς ότι είναι λογικό κάτι τέτοιο ; 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όπως είναι εμφανές και από το απόσπασμα του συμβολαίου, ο υπόγειος χώρος ανήκει στον εργολάβο και αποτελεί ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες των άνωθεν διαμερισμάτων δεν έχουν δικαιώματα επί αυτής.

Ο μόνος βάσιμος λόγος, που μπορώ να σκεφτώ, ώστε να απαιτήσουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο, είναι να υπήρχε εκεί πχ το λεβητοστάσιο και η δεξαμενή καυσίμου ή το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα του κτιρίου.

Η ύπαρξη ή όχι του εσωτερικού κλιμακοστασίου, η τρύπα στον τοίχο κ.ο.κ. μπορούν να τακτοποιηθούν με τον νόμο των αυθαιρέτων, εφόσον δεν υφίστανται νόμιμα.

Link to comment
Share on other sites

@ plc7

Συνοψίζοντας

1.  Πρέπει να κατανοήσετε ότι το τι ανήκει στον καθένα προκύπτει από την σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και τα συμβόλαια  και όχι από τα σχέδια της άδειας.
Από αυτά λοιπόν προκύπτει ότι η Υ-1 ανήκει στον εργολάβο . Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκεί. Πάει και τελείωσε.

Ποιά είναι όμως η Υ-1 ? Είναι αυτή κατά το σχήμα και τις διαστάσεις που περιγράφονται στη σύσταση.

Από την σύσταση προκύπτει ότι  το κλιμακοστάσιο και το φρεάτιο ανελκυστήρα ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην Υ-1.
Αρα  σαφώς είναι κοινόχρηστα και συνεπώς οποιαδήποτε τροποποίηση επί αυτών είναι παράνομη  και πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά.

2. Από την σύσταση επίσης προκύπτει ότι έχει το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στην Υ-1 και από όμορη ιδιοκτησία  ( "δυνάμενου να εξυπηρετείται  και από το υπόγειο γειτονικής ιδιοκτησίας"  )

Κατά την γνώμη μου το δικαίωμα είναι πρόσβαση και από δίπλα , όχι αποκλειστικά από δίπλα όπως είναι τώρα.
Εδώ θεωρώ , χωρίς να έχω κάποια διάταξη υπ'όψη μου , ότι υπάρχει θέμα , καθώς είναι περίεργο να υπάρχει σε ένα τμήμα κτίριου πρόσβαση αποκλειστικά από το εσωτερικό του διπλανού του . Θέλει ψάξιμο αυτό. Δεν είναι μια απλή λειτουργική συνένωση (προς συναδέλφους αυτό ) .

Θέλει διερεύνηση και κατά πόσο αυτό είναι σύννομο με τις διατάξεις πυροπροστασίας.  Πιθανότατα έχει παραβιασθεί η εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας.

Περαιτέρω , αν θεωρήσουμε ότι το τοιχείο του υπογείου είναι μέρος του φέροντα οργανισμού , είναι εξ'ορισμού κοινόκτητο και άρα δεν μπορεί ο καθένας όπου γουστάρει να το κατεδαφίζει και να ανοίγει τρύπες. (εκτός αν η τρύπα υπήρχε στην μελέτη ,όμως από την φωτό σαν κατεδάφιση φαίνεται ).

Σε κάθε περίπτωση , δεν μπορεί η πρόβλεψη μιας σύστασης να οδηγεί σε παραβίαση νόμων και διατάξεων του κράτους.

Η γνώμη μου  είναι

πάρε εγκεκριμένα σχέδια αρχιτεκτονικά , στατικά , την μελέτη πυροπροστασίας,  από το αρχείο της πολεοδομίας ,  τα σχέδια της σύστασης από τον συμβολαιογράφο , και πας σε μηχανικό & δικηγόρο.

Δεν θα πας μόνος σου να κάνεις καμμία καταγγελία σε κρατική υπηρεσία καθώς μπορεί να μπλέξεις εσύ.
Δεν θα μοιράζεις δεξιά-αριστερά κουβέντες για λαμόγια και λαδώματα γιατί επίσης μπορεί να μπλέξεις.


 

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, avgoust said:

.....

πάρε εγκεκριμένα σχέδια (και την μελέτη πυροπροστασίας ) από το αρχείο της πολεοδομίας ,  σχέδια της σύστασης και πας σε μηχανικό & δικηγόρο.
....

Αν το είχε κάνει όταν του το προτείναμε, θα είχε τελειώσει και δεν θα μας ταλαιπωρούσε για να αποφανθούμε "περί όνου σκιάς"

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.