Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαιωση χώρου βοηθητικής χρήσης


katemar

Recommended Posts

Βεβαιωση χώρου βοηθητικής χρήσης- που θα χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους σε αποδοχή κληρονομιάς. Συγκεκριμένα υπάρχει οικία του 1823 η οποία δεν κατοικείται από το 1983 και έχει ερειπωμένα υπό κατάρρευση τμήματα - φυσικά μη λειτουργικά (κουζίνα, wc). Από το 1983 (ίσως και ανέκαθεν για το ισόγειο) χρησιμοποιειται το ισόγειο σαν αχυρώνας και ο Α όροφος σαν αποθήκη (καυσόξυλα κλπ). Δεν έχει καμία η/μ εγκατάσταση. Το ισόγειο δεν έχει ούτε καν δάπεδο σκυροδέματος, αλλά χώμα. Τι βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί για τη χρήση ως αποθηκη?

φωτο.pdf

Edited by katemar
Link to comment
Share on other sites

στο Ε9 δηλώνεται ως μια κατοικία, χώρος βοηθητικής χρήσεως? σαν τι δηλώνεται και μήπως ο κάθε όροφος αναφέρεται ξεχωριστά?

 

λοιπον φιλε μου δεν μας τα λες καλα. Σου ζητειται εσένα δηλδη να δωσεις μια βεβαιωση σαν αποθηκη?

Αυτο που σου λεω τοση ωρα ειναι οτι πρεπει να ειναι αποθηκη για να δωσεις βεβαιωση οτι ειναι χωρος "βοηθητικής χρήσεως" και περιμενουμε

 

τι έγινε? Συμβαινει τακτικά ? Δηλαδή μπαίνουν εδώ, ρωτάνε και γεια σας, τι επαθα πάλι? Νομιζω οτι τον τρόμαξα εγώ :???:

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Το ακίνητο ηταν του συγχωρεμένου του πατέρα μου... στο Ε9 μου και το δικό του δηλώνεται ως αποθήκη...επειδή όμως στο συμβόλαιο με το οποίο το απέκτησε ο πατέρας μου περιγράφεται ως "παλαιά οικία" η συμβολαιογράφος εν όψει αποδοχής κληρονομιάς θέλει να με βάλει να τροποποιήσω τα Ε9 και να πληρώσω 1500ευρώ άερα για ΕΝΦΙΑ. 

Σαν μηχανικός που είμαι είπα μπας και βρεθέι λύση πολεοδομικά...

Επίσης αγαπητε Arche δεν είμαι συνεχεια online γιατι έχω και μωρο που κλαίει! Όποιος συνάδελφος μπορέι να σκεφτεί κάτι ευπρόσδεκτο!

ευχαριστώ

Edited by katemar
Link to comment
Share on other sites

τα 1500€ ΕΝΦΙΑ ποιον αφορούν εσάς ή των κληρονομούμενο πατέρα σας?

Αν αφορούν εσάς μπορεί η συμβολαιογράφος να σας εξηγήσει

για ποιο λόγο εσείς το δηλώνεται στο Ε9 πριν ακόμη προβείτε στην αποδοχή κληρονομιάς?

 

 

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

τα 1500€ ΕΝΦΙΑ ποιον αφορούν εσάς ή των κληρονομούμενο πατέρα σας?

Αν αφορούν εσάς μπορεί η συμβολαιογράφος να σας εξηγήσει

για ποιο λόγο εσείς το δηλώνεται στο Ε9 πριν ακόμη προβείτε στην αποδοχή κληρονομιάς?

 

 

Αυτά που με ρωτάτε δεν εχουν σχέση με την ουσία της ερώτησής μου.

Link to comment
Share on other sites

κυρία μου 

Αν η οικοδομή σας ήταν κτισμένη με Ο.Α, τότε η προς δήλωση  ή δηλωμένη χρήση της στο Ε9 θα έπρεπε να συνάδει με αυτήν (της Ο.Α), 

τυχόν δε μεταβολή της χρήσης που αναφέρεται στην Ο.Α γίνεται μόνο ή με ενημέρωση της Ο.Α ή με έκδοση άδεια αλλαγής χρήσης (ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες) 

και αυτήν μόνο την αλλαγή χρήσης (με ενημέρωση ή με άδεια αλλαγής χρήσης) δέχεται η ΔΟΥ προκειμένου να κάνει μείωση ΕΝΦΙΑ από το χρόνο ενημέρωσης ή  έκδοσης Ο.Α αλλαγής χρήσης και έκτοτε. 

 

Link to comment
Share on other sites

Κανά είστε σίγουρος ότι είδατε τις φωτογραφίες του ακινήτου? Εσείς πιστευετε ότι για αυτό το ακίνητο μπορεί να βρεθεί η οικοδομική άδεια?

 

Φίλε μου αυτό που λες δεν είναι ευκολο να γίνει, ίσως να υπάρχει ένα ενδεχόμενο αν έκανες δήλωση "αλλαγή χρήσης χώρου" το οποίο δεν γνωρίζω αν το ξέρεις, πάλι πρώτα με τη Συμβολαιογράφο θα έπρεπε να μιλήσεις μήπως αυτό σου δίνει την δυνατότητα να μειώσεις το κόστος του Ενφια που ενημερώθηκες ότι οφείλεις για αυτό το ακίνητο.

 

Κοίτα ομως, το να βεβαιώσεις το χώρο σήμερα ότι έχει βοηθητική χρήση, και να ρυθμισεις την αυθαιρετη αλλαγή χρήσης όπως ο Ν.4495 ΟΡΊΖΕΙ, αφενος υποθετω οτι ενδεχεται να σου μειωσει καποια φορολογικα κόστη τωρα και μακροπρόθεμσα, αλλά πρέπει να λάβεις υποψη, οτι αν το δηλωσεις σαν "αποθηκη" αυτο σημαινει χωρος με βοηθητικη χρηση, ισως αργοτερα σου δημιουργησει προβλημα.

Πχ θελει να το παρει καποιος να το κανει κατοικια τουριστικη, δυσκολα θα αλλαζει καθως στο συστημα θα εχει δηλωθει σαν χωρος που εγκατασταθηκε αυθαιρετα (?) βοηθητικη χρηση και το να παρει μετα αδεια λειτουργιας δεν θα ειναι ευκολο. Με το λιγο που το ξερω ως τωρα και με οτι ξερω , και πολυ δυσκολο, δυσκολοτατο θα  έλεγα το να πάρει μεταγενέστερα οικοδομική άδεια να γίνει μια επέκταση, τουριστική κατοικία ή ένα κατάστημα.

 

(1) πρόσθεσε τόνους στο κείμενό σου. Eπίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το.

(2) Μην κάνεις διαδοχικές δημοσιεύσεις. Τα μηνύματά σου έχουν συγχωνευτεί.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.