Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια υδροδότησης σε κτίσμα προ του 1956


katerinal

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε ένα πρόβλημα που ψάχνω να βρω λύση. Θέλω να υδροδοτήσω ένα διαμέρισμα, το οποίο δεν έχει υδροδοτηθεί ποτέ,  μίας οικοδομής της οποίας η άδεια βγήκε Σεπτέμβρη του 1955. Η Ευδαπ με παρέπεμψε στην πολεοδομία. Αλλά, ψάχνοντας για την πολεοδομία βρήκα αυτό 

-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ προ τις 17/9/1983
1. Αίτηση ιδιοκτήτη με πλήρη στοιχεία
2. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη στην οποία αναγράφονται : -ακριβής θέση ακινήτου, μη ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών και δεν εκκρεμεί διακοπή οικοδομικών εργασιών από την πολεοδομία
3. Κάτοψη ορόφου προς ηλεκτροδότηση - υδροδότηση

κι ενώ ήμουν έτοιμη να πάω στην Συγγρού, έπεσα πάνω σε αυτό από τον δήμο Αθηναίων. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τις δύο υπηρεσίες, αλλά δε σήκωσαν τα τηλέφωνα. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω;; Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο topic.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Σωκράτους 57

Τηλ.: 210 5205050, 210 5205073, 210 5205076

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

1.    Αίτηση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας

2.    Αντίγραφα στοιχείων που να αποδεικνύουν ότι το ακίνητο (κτίριο ή τμήμα κτιρίου ή μεμονωμένη οριζόντια ιδιοκτησία) προϋπήρχε πριν της 30-11-1955,

Παράδειγμα: α) Συμβόλαιο που να περιγράφει το ιδιοκτησιακό ιστορικό του ακινήτου.

                    β) Αεροφωτογραφία από δημόσια αρχή (π.χ. ΓΥΣ ή κτηματολόγιο Α.Ε.) με φωτοερμηνεία και

τεχνική έκθεση ιδιώτη μηχανικού που να περιγράφεται το μέγεθος του κτιρίου ή της

οριζόντιας ιδιοκτησίας.

3.    Αντίγραφο συμβολαίου σημερινού ιδιοκτήτη

4.    Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που να δηλώνεται ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτησία (κτίριο ή τμήμα κτιρίου ή μεμονωμένη οριζόντια ιδιοκτησία) δεν είναι συνδεδεμένη ή έχει γίνει διακοπή με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό, νερό)

5.    Φωτογραφίες του κτιρίου εις διπλούν

6.    Αντίγραφο Κάτοψης συμβολαίου, σε περίπτωση που από το συμβόλαιο αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει επισυναπτόμενη κάτοψη σε αυτό τότε προσκομίζεται κάτοψη αποτύπωσης (από ιδιώτη μηχανικό) της ιδιοκτησίας που να αναγράφεται το μέγεθος του εξεταζομένου ακινήτου (εμβαδόν).

7.    Σε περίπτωση δήλωσης τακτοποίησης αυθαιρέτων με οποιονδήποτε νόμο (π.χ. Ν.4178/13, Ν.3843/10 κλπ) που τροποποιούν το μέγεθος της ιδιοκτησίας κατατίθεται και η δήλωση τακτοποίησης, συνοδευόμενη με την αντίστοιχη κάτοψη της δήλωσης αυτής. Διαφορετικά κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη που να δηλώνεται ότι για την συγκεκριμένη ιδιοκτησία δεν έχει γίνει τακτοποίηση αυθαιρέτων και δεν υπάρχουν αυθαίρετες προσθήκες κατ΄ επέκταση και καθ΄ ύψος.

Διευκρινήσεις

Ο ενδιαφερόμενος αν επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί την αίτηση είτε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων (https://www.cityofathens.gr/khe/aitiseis/idiotes/poleodomia) είτε από το Πρωτόκολλο της Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Αθηναίων (ισόγειο κτιρίου, Σωκράτους 57), την οποία καταθέτει ΧΩΡΙΣ δικαιολογητικά. Μετά από δύο εργάσιμες μέρες που θα χρεωθεί το αίτημα σε αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας, καταθέτει πληρότητα φακέλου με τα ανωτέρω δικαιολογητικά προκειμένου να διεκπεραιωθεί το αίτημα. Σε περίπτωση έλλειψης ενδιαφέροντος για την κατάθεση των δικαιολογητικών και μετά το πέρας 50 ημερών (Κεφάλαιο Β. ΑΔΑ: Β44ΥΧ-ΦΗ0) το αίτημα αρχειοθετείται.

 

Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τις δύο υπηρεσίες, αλλά δε σήκωσαν τα τηλέφωνα. Μήπως ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω;; Ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο topic.

 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ φαβάμαι ότι δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο γιατί αυτά ίσχυαν  πριν από την 22-9-2011 που εκδόθηκε ο πρώτος  νόμος των αυθαιρέτων

Σήμερα ισχύει ο 3ος Νόμος 4495/17 αυθαιρέτων ο οποίος ναι μεν στο άρθρο 107 παρ 1 αναφέρει

Ενέργειες αρμόδιων υπηρεσιών

1.        Οι αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσματα με οικοδομική άδεια δεν επηρεάζουν, για κάθε συνέπεια, όπως η σύνδεση με Δίκτυα Κοινής Ωφέλειας και η δυνατότητα μεταβίβασης, τα νόμιμα τμήματα αυτών που λειτουργικά δεν τελούν σε σχέση με την αυθαίρετη κατασκευή.

αλλά και αυτό ακόμη δεν εφαρμόζεται με την έννοια που αναφέρεται παραπάνω (δηλ νόμιμη οικοδομή και ασύνδετα με αυτή αυθαίρετα) και πιθανολογώ  ότι θα σας ζητήσουν

1. την οικ άδεια 

2 βεβαίωση για "σύνδεση με δίκτυα"  (που εκδίδεται μετά από έλεγχο από ιδιώτη μηχανικό για τυχόν αυθαιρεσίες και αν δεν υπάρχουν δήλωση στο νόμο 4495 μόνο και μόνο για να δηλώσει ότι  υφίσταται νόμιμα πριν από την  30-11-55 και να εκδώσει τη βεβαίωση σύνδεσης) και

3. την ως άνω δήλωση του Ν 4495/17

(επειδή υπάρχει ένα χάος με την νομοθεσία  και τις ΥΔΟΜ

φτάσαμε στο σημείο αντί να σας ενημερώνουμε να ζητάμε την  ενημέρωσή σας 

οπότε ενημερώστε μας για το τη σας ζήτησε η τάδε ΥΔΟΜ!)

  

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ, σαφώς και θα ενημερώσω. Θα δοκιμάσω την Παρασκευή να πάω στη Σωκράτους, μιας και είναι πιο κοντά στην εργασία μου. 

Καλημέρα, δεν έχω ενημερώσει ακόμη, γιατί δεν έχω ξεμπερδέψει. Αφού πήγα στη Σωκράτους μου είπαν πως εκεί υπάγεται και πρέπει να μαζέψω όλα αυτά τα χαρτιά. Αφού τα μάζεψα, έκανα την αίτηση, περίμενα να ανατεθεί σε υπάλληλο, ξαναπήγα σήμερα. Η υπάλληλος στην οποία ανατέθηκε η περίπτωση μου είπε πως εφόσον είναι τακτοποιημένο, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάω στην ΕΥΔΑΠ με τη "ΒΕΒΑΙΩΣΗ για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και για χορήγηση βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης (παρ. 3, άρθρ. 24, του ν. 4178/2013, όπως ισχύει)", θα δοκιμάσω να πάω με όλα τα χαρτιά, συμπεριλαμβανομένης της βεβαίωσης, αύριο στην ΕΥΔΑΠ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.