Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η κατανάλωση άνθρακα στις ΗΠΑ έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 40 χρόνια


Engineer

Recommended Posts

Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι η χώρα θα τελειώσει το τρέχον έτος έχοντας χρησιμοποιήσει λιγότερη ποσότητα άνθρακα από οποτεδήποτε μετά το 1979.

Σύμφωνα με τελευταία ενεργειακή έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί κάτοικοι χρησιμοποιούν λιγότερο άνθρακα φέτος από ό,τι οποιαδήποτε στιγμή μετά τη δεκαετία του 1970. Αυτό συμβαίνει μάλιστα παρά τις δηλωμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ να πριμοδοτήσει τη βιομηχανία άνθρακα της χώρας.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι η χώρα θα τελειώσει το τρέχον έτος έχοντας χρησιμοποιήσει λιγότερη ποσότητα άνθρακα από οποτεδήποτε μετά το 1979.

Η έκθεση αποδίδει την εξέλιξη αυτή στο συνεχιζόμενο ανταγωνισμό από τις φθηνές και καθαρότερες μορφές ενέργειας, ιδίως το φυσικό αέριο, και κατά δεύτερο λόγο την ηλιακή και αιολική ενέργεια. Τα αυστηρότερα πλαίσια κανόνων ρύπανσης έχουν επίσης οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετών παλαιότερων, πιο ρυπογόνων μονάδων άνθρακα.

Το ηλεκτρικό δίκτυο εξακολουθεί να είναι ο κύριος χρήστης του άνθρακα. Με τη ζήτηση των ΗΠΑ να μειώνεται από το 2007, φέτος αναμένεται να είναι ο χρόνος με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό παροπλισμού των ανθρακωρυχείων της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε θέσει προεκλογικά την ανθρακοβιομηχανία και τη δέσμευση για άφθονες νέες θέσεις εργασίας στον τομέα ως υψηλότατη προτεραιότητα. Ο ίδιος και άλλοι Ρεπουμπλικανοί επιτέθηκαν συχνά στον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για τη διεξαγωγή ενός λεγόμενου «πολέμου ενάντια του άνθρακα», μέσω κανονισμών που οι Ρεπουμπλικανοί υποστήριζαν ότι μειώνουν τις θέσεις εργασίας και βλάπτουν τη βιομηχανία. Τώρα, οι δυνάμεις της αγοράς φαίνεται να μην επιτρέπουν στην κυβέρνηση Τραμπ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.