Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέμα στατικοτητας κτιρίου??


Ka_giannis

Recommended Posts

Καλημέρα κ καλώς σας βρήκα.

Εδω κ δύο χρόνια έχω ξεκινήσει ανακαίνιση σε ένα όροφο διαμέρισμα περίπου 30ετων...Ειμαι κοντά στην αποπεράτωση του έργου αλλά με βασανίζει εδώ κ καιρό η εξής απορία,την οποία τη συζήτησα με μηχανικό κ μου ειπε προφορικά ότι δεν υπάρχει πρόβλημα... Απορία :το σπίτι ήταν παλιά πλάκα κ χτίστηκε μεταγενεστερα. Είχε κάτω σε όλη την επιφάνεια μια στρώση μωσαικο(προφανώς γιατί τότε πάντα στις ταράτσες τοποθετούσαν αυτό το υλικό...). Από πάνω είχε στο μισό δευτερη στρώση μωσαϊκό και στο άλλο μισό περασμένο μάρμαρο. Όταν ξεκίνησαν οι καθαιρεσεις, έφυγε όλο το μάρμαρο και η  κόλλα του φυσικά, και η μία στρωση μωσαϊκό εκεί που υπήρχε δεύτερη. Ο τεχνίτης που έκανε τα γεμίσματα με... Απλή τσιμεντοκονια επέμενε ότι την αλφαδια έπρεπε να την πάρει "πρόσωπο" από το κατωκασι της εισόδου, εγώ χωρίς να ξέρω του λεγα να την πάρει1- 2ποντους κάτω από το κατωκασι για να γλυτώσουμε βάρος κ χρήμα σε υλικά. Παρόλα αυτά η τσιμεντικονια ήρθε πρόσωπο με το κατωκασι κδυσικα σηκώθηκε δύο πόντους κ πήρε 2cm*120m2 =πάνω από δύο κυβικά τσιμεντοκονια....Κ το τρομακτικό είναι ότι σε ορισμένα χαμηλά σημεια της πλάκα, πήρε μέχρι κ 12-13 πόντους ύψος η τσιμεντοκονια για να αλφαδιαστει.... Η ερώτηση λοιπόν είναι.... Έχει πάρει απαγορευτικό βάρος η πλάκα κατά τη γνώμη σας...??

Υγ:την λύση του περλομπετο μου την πρότειναν πολύ αργότερα άλλοι τεχνίτες... Είχε ήδη προλάβει ο επιστήμονας...!!!

Υγ2:σταδιακα θα ανοίξω κ άλλα θέματα, γιατί οι απορίες που έχω είναι πολλές κ αρκετές εργασίες τις κάνω μόνος... 

Link to comment
Share on other sites

Μυρίζοντας τα νύχια μου, εκτιμώ ότι το πρόσθετο βάρος δεν είναι απαγορευτικό. Άλλωστε η πλάκα στέκεται ακόμα, δεν σας ήρθε στο κεφάλι......

Πριν προλάβεις να γκρινιαξεις για την "ειρωνική απάντηση" μάθε ότι για να απαντηθεί στα σόβαρα η ερώτηση που θέτεις, χρειάζονται πολλά δεδομένα τα οποία δεν γνωρίζεις (διαστάσεις πλάκας, συνθήκες στήριξης, πάχος, ποσότητα και θέση οπλισμού, ποιότητα οπλισμού, ποιότητα σκυροδέματος)

Χωρίς αυτές τις πληροφορίες όλες οι απαντήσεις έχουν βαρύτητα πρόβλεψης μέντιουμ...

Υ.Γ. Τα λεφτα που τσιγκουνευτηκες να δώσεις σε ενα μηχανικό όταν ξεκίναγες την δουλεια  θα μπορούσαν να σου είχαν λύσει όλες τις απορίες που έχεις (και τις ενδεχόμενες αστοχίες που ελπίζω να μην έχεις) αντι να ερχεσαι στο φόρουμ να πάρεις ανώνυμες συμβουλές για την περιουσία σου.

Edited by cvlengnr
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Οντως έτσι είναι τα πράματα.Αυτή η κίνηση με το μηχανικό λέτε μπορεί να γίνει τώρα? Σχεδόν εκ των υστέρων?Καταλαβαίνω είναι αργά αλλά προκειμένου να συνεχίσω σωστά κ να είμαι σίγουρος θα το κάνω αν αξίζει τον κόπο. Ούτως ή άλλως η αποπεράτωση έχει καιρο ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

η κίνηση με το Μηχανικό σίγουρα θα πρέπει να γίνει τώρα. ο Συνάδελφος παραπάνω σου εξήγησε οτι αυτό που ζητάς πρέπει να το δει Μηχανικός από κοντά, το πόσο βαρος βάλατε, το πόσο αντέχει η πλάκα, το πόσο αντέχει αν γινουν οι συνηθεις σεισμοί της περιοχής, ο Μηχανικός θα στο πει με μελέτη σίδερων κλπ. Μην βασανιζεσαι στα φορουμ απροσωπα για θεματα που αφορούν την στατικότητα του κτιρίου, την ασφάλεια σου, την ασφάλεια παιδιών αν τυχόν έχεις*, ξεκίνησε το συντομότερο να ψάξεις Μηχανικό, ο οποίος και αυτά που έχουν γίνει ήδη θα πρέπει να εξετασει

 

*αν δεν εχεις παιδια, σκεψου την ασφαλεια τριτων προσωπων. Διοτι αν πεσει τμημα κτιριου, το οποιο δεν σου λεω εγω οτι ειναι πιθανον να γινει, ομως ουτε δεδομενα εχω, ουτε σου αποκλειω τιποτα. Επισημαινω μονο οτι αν τραυματιστει τριτο προσωπο και ποινικά μπλέκεις και χρηματικά .

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.