Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Καλιφόρνια: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που απαιτεί ηλιακούς συλλέκτες σε κάθε νέα κατοικία


Engineer

Recommended Posts

Η Επιτροπή Προτύπων Κτιρίων της Καλιφόρνια έδωσε την τελική της έγκριση σε έναν νέο κανόνα στέγασης, που απαιτεί όλες οι νέες κατοικίες που κατασκευάζονται στην πολιτεία να περιλαμβάνουν ηλιακούς συλλέκτες.

«Αυτές οι διατάξεις είναι πραγματικά ιστορικές και θα είναι ένας φάρος για την υπόλοιπη χώρα», δήλωσε ο επίτροπος Κεντ Κασάκι. «Είναι η αρχή της ουσιαστικής βελτίωσης του τρόπου με τον οποίο παράγουμε ενέργεια και μειώνουμε την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων», πρόσθεσε.

Εκτός από τις απαιτήσεις για ηλιακά πάνελ, το νέο πρότυπο περιλαμβάνει επίσης ένα κίνητρο για τους ιδιοκτήτες να προσθέσουν μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας στο ηλεκτρικό τους σύστημα και να αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια. Από τον κανονισμό εξαιρούνται τα σπίτια που είναι χτισμένα σε τοποθεσίες που βρίσκονται συχνά υπό σκιά.

Η Καλιφόρνια έχει ιστορικό καθορισμού τάσεων σε όλη τη χώρα και αυτός ο νέος κανόνας είναι το επόμενο βήμα στην προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική της πολιτείας. Η Καλιφόρνια έχει στόχο να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να λαμβάνει σύντομα όλη την ηλεκτρική της ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια ενέκρινε για πρώτη φορά τον κανονισμό τον Μάιο, ως μέρος του Κώδικα Πρότυπων Κτιρίων. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή Προτύπων για τα Κτίρια επικύρωσε την απαίτηση με ομόφωνη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον Ντρου Μπόχαν, εκτελεστικό διευθυντή της Επιτροπής Ενέργειας, τα σπίτια που θα κατασκευαστούν βάσει του νέου κανόνα θα καταναλώνουν περίπου 50% λιγότερη ενέργεια.

Η νέα απαίτηση αφορά μονοκατοικίες και πολυκατοικίες ύψους έως τριών ορόφων. Αυτό θα προσθέσει περίπου 10.000 δολάρια στο προκαταβολικό κόστος ενός σπιτιού, αλλά οι χαμηλότεροι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα αποσβέσουν αυτό το κόστος με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τον Μπόχαν, κατά τη διάρκεια μιας υποθήκης 30 ετών, ένας ιδιοκτήτης σπιτιού θα εξοικονομήσει περίπου 19.000 δολάρια.

Οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα πάνελ, να τα εκμισθώνουν ή να συμμετέχουν σε μια συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τον κατασκευαστή του σπιτιού.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

αποτελεί σίγουρα ένα καλό νέο για την California και σύντομα και στα δικά μας. Εγώ το βρίσκω ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα να υπάρχουν κατοικίες που καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνουν νερό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.