Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά τροφίμων η Ιπποδάμεια Αγορά στον Πειραιά


Engineer

Recommended Posts

Σε σύγχρονη λιανική αγορά τροφίμων θα μετατραπεί το παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ιπποδάμειας στον Πειραιά, ανακοίνωσαν οι εταιρείες Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η πλατεία Ιπποδάμειας είναι γνωστή για το μεγάλο Κυριακάτικο παζάρι "τα Παλιατζήδικα" που ξεκινά σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου γύρω από τις γραμμές του ΗΣΑΠ από την Καπνοβιομηχανία του Κεράνη έως την είσοδο του Αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ

"Η λειτουργία της Ιπποδάμειας αγοράς ως μίας νέας, σύγχρονης, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένης κεντρικής αγοράς λιανικής πώλησης αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Πειραιά", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: Η πρόταση για τη χωροθέτησή της στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣY, εκμεταλλεύεται ένα καίριο σημείο στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, που αποτελεί κόμβο μεταφορικών μέσων, προϊόντων και ανθρώπων, με εύκολη πρόσβαση και υψηλή επισκεψιμότητα.

Η θέση της αγοράς δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και, κυρίως, δίπλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης των καταναλωτών αλλά και των τουριστών-επιβατών της κρουαζιέρας και να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

 Επιπλέον, η κατασκευή νέας αγοράς στον Πειραιά, θα ενισχύσει τις προσπάθειες τόνωσης της τοπικής οικονομίας και συγκεκριμένα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς και στην καταπολέμηση του παρεμπορίου που αποτελεί μάστιγα για την περιοχή ιδιαίτερα τα τελευταία χρονια της οικονομικής κρίσης.

Ο ΟΚΑΑ, ως δημόσιος φορέας διαχείρισης αγορών, αναλαμβάνει να μελετήσει το σχεδιασμό και το μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς.  Η νέα αγορά θα έχει ως κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση τροφίμων, και συναφή προϊόντα και χρήσεις, όπως άνθη, εστίαση, καφέ, και θα περιλαμβάνει χώρους που θα μπορούν να φιλοξενούν συμπληρωματικές δραστηριότητες, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και δράσεις προώθησης ιδιαίτερων ελληνικών προϊόντων τροφίμων.

Το επόμενο διάστημα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχιστεί η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συμβάλουν όλοι με προτάσεις και να ενσωματωθεί το έργο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.