Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πότε μπορεί να απαιτήσει η ΔΕΗ εγκατάσταση υποσταθμού σε οικία;


Giorgos1987

Recommended Posts

Η αφορμή για το ερώτημα που κάνω, προέκυψε από μια ιστοσελίδα που βρήκα τυχαία και αναφέρεται για την απαίτηση της ΔΕΗ να εγκατασταθεί υποσταθμός σε ένα κτίριο χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και όγκου μεγαλύτερου από 2000 κ.μ.

http://www.kathimerini.gr/810149/article/epikairothta/ellada/toys-e3hghsa-sto-ypoyrgeio-kai-stayrokopiontoysan

Για να καταλάβω λοιπόν, σε κάθε κτίριο με όγκο μεγαλύτερο από 2000 κ.μ απαιτείται υποσταθμός; Παίζει ρόλο αν μιλάμε για νέα οικοδομή που ανεγείρεται ή μπορεί να απαιτηθεί και σε υφιστάμενο κτίσμα; 

Μένω σε διατηρητέο το οποίο έχει συνολικό όγκο από υπόγειο μέχρι το δώμα περίπου 2800 κ.β μαζί με κλιμακοστάσιο και κάτι υπόστεγα που ηλεκτροδοτούνται με λαμπτήρες στον ακάλυπτο. Το κτίριο αποτελείται από τρεις ξεχωριστές κατοικίες που η κάθε μια έχει το δικό της ξεχωριστό ρολόι κάτω στην είσοδο της κάθε κατοικίας, η γραμμή έρχεται κατευθείαν από το πεζοδρόμιο μέχρι τον μετρητή της κάθε κατοικίας. Η κατοικία με τα περισσότερα τ.μ έχει τριφασικό. οι υπόλοιπες δύο έχουν μονοφασικό. Υπάρχει πιθανότητα ξαφνικά να πλακώσει η ΔΕΗ και να απαιτήσει εγκατάσταση υποσταθμού; 

Εννοείται πως τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε αυτό το κτίριο. Η γνώμη μου φυσικά είναι οτι μάλλον δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω ποτέ πρόβλημα, αλλά ρωτάω για να είμαι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Σε αυτή την χώρα δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να αντιμετωπίσεις ξαφνικά μπροστά σου.

Edited by Giorgos1987
Link to comment
Share on other sites

η απαίτηση για υποσταθμό γίνεται σε νέες οικοδομές , δεν έχω ακούσει περίπτωση για υφιστάμενα.

επίσης αν θυμάμαι καλά στον όγκο δεν υπολογίζεται το υπόγειο

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.