Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αγορά οθόνης για σχεδιαστική εργασία


anavatis

Recommended Posts

όταν λέμε wide αντί 2 οθονών εννοούμε προφανώς ανττίσοιχα μεγέθη. Δηλ το αντίστοιχο μέγεθος των 2*24 είναι (σε dell) oi 29".

Link to comment
Share on other sites

εγώ έχω 19'' εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον δεν θυμάμαι να μην μου επαρκούν καλό εφέ θα ήταν οι δύο να λέω του πελάτη, κοίτα εδώ η όψη και εδώ ο εξώστης και μετά να του δείχνω στην κάτοψη ορίστε εξώστης διαστάσεις τόσο επί τόσο, καθώς οι μελέτες όμως σπανίζουν δεν έχω ανοιχτεί για αγορά περισσότερων ιντσως, έχω άλλη μια 19 από όταν δούλευαν περισσότερα άτομα στο γραφείο, αν θελήσω ποτέ θα συνδέσω άλλη μια.

Link to comment
Share on other sites

^ Γενικά οι 24 ιντσών λόγου 16:9 σε ανάλυση 1080p είναι μια καλή μέση λύση. Φαίνονται καθαρές σε τυπικές αποστάσεις (π.χ. οι 27'' "θολώνουν" όταν είναι μόνο 1080p) και είναι γενικά αρκετά μεγάλες για να καλύπτουν μεγάλο μέρος του οπτικού πεδίου.

Σε τέτοια περίπτωση οι 2 οθόνες είναι χρήσιμες τουλάχιστον για να διαβάζεις βιβλιογραφία και σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι και 3 αν και μετά από ένα σημείο μάλλον χρειάζεται desktop management και όχι κι'άλλες οθόνες.

Link to comment
Share on other sites

μια άλλη λύση όσο και αν ακούγεται παράλογη είναι να αγοράσεις μια 50" τηλεόραση με ultrahd 4k και να τη συνδέσεις στον υπολογιστή (μήκος θέασης >70εκ). Πλέον οι τιμές φτάνουν και στα 250€ , είναι σαν τα βλέπεις με μεγεθυντικό φακό και δεν κουράζει καθόλου ενω στην αρχή ήμουν πολυ σκεπτικός. Ιδανική για αρχιτεκτονικό σχέδιο 2d όπου έχεις και γενική εποπτία του σχεδίου χωρίς να κάνεις zoom in/out όλη την ώρα. 

μια καλή λύση είναι η THOMSON 4K Smart TV 50UE6400 

Link to comment
Share on other sites

Οι δύο οθόνες τωρα με τον  κορονοϊό ειναι προτιμότερες . Στρίβεις τη μία πρός την πλευρά του πελάτη και εχεις μιά κάποια απόσταση .

Χρειάζεσαι ομως και κάρτα με διπλή εξοδο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα και καλή χρόνια σε όλους

ΘΑ ήθελα την βοήθεια σας στο να αγοράσω μια οθόνη υπολογιστή. Δουλεύω αρκετά τρισδιάστατα και δυστυχώς δεν γνωρίζω τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να εχει μαι καλή οθόνη, όχι και πολύ ακριβη...εκεί γύρω στα 300 μαξ

Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσεις;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τύπος πάνελ VA, μέγεθος 31,5", μέγιστη ανάλυση 4Κ --> 250-300 Ε

Τύπος πάνελ IPS, μέγεθος 31,5", μέγιστη ανάλυση 4Κ --> 300-400 Ε

Για να δουλέψεις σε ανάλυση 4K χρειάζεται και καλή κάρτα γραφικών. Μέχρι να την αποκτήσεις (τώρα ακριβές) μένεις σε κατώτερη ανάλυση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.