Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βουητό από νερό σε καινουρια πολυκατοικία


Constantinos Charalambous

Recommended Posts

Γεια σας παιδια

Μολις μετακόμισα σε καινουρια πολυκατοικία.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι όταν στο επανω διαμέρισμα χρησιμοποιούν καποια υδραυλική συσκευή (τουάλετα, νιπτήρας, ντους) ακούγεται κάποιο βουητό στο υπνοδωμάτιο μου. Είμαι στον 1ο όροφο εγώ και τα πιεστικά των διαμερισμάτων είναι στην οροφή της 3όροφης πολυκατοικίας. Είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, Constantinos Charalambous said:

...Είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί? 

 

Ναι.

Με υδραυλικό έμπειρο.

 

(το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα για ιδιώτες)

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το "βουητό", που αναφέρεις είναι πολύ αόριστο, ο συνάδελφος εννοεί ότι θα πρέπει να καλέσεις κάποιον έμπειρο μηχανολόγο ή ίσως και υδραυλικό, που πρώτα από όλα, θα προσδιορίσει την φύση του "βουητού".

Δηλαδή αν προέρχεται από τη ροή του νερού σε σωλήνες ύδρευσης, ή αποχέτευσης, ή από τη λειτουργία των πιεστικών ή κάτι άλλο.

Ακολούθως θα σου προτείνει λύσεις, κόστη κλπ.

Edited by antloukidis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση γιατί είναι μεγάλη απογοήτευση καινούριο διαμέρισμα και να με ξυπνά κάθε φορά που θα κάνει μπάνιο ή θα πάει στη τουαλέτα η γειτονισσα του επάνω ορόφου 

Link to comment
Share on other sites

Λύση θα βρεθεί αυτό είναι σίγουρο 

τσεκαρε όμως και την γειτόνισα μπας και αξίζει να ξυπνάς;

Ευτυχισμένο το νέο έτος να έχουμε 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αν είναι καλή η γειτόνισσα, μήπως αξίζει τον κόπο για κανά ταχύρυθμο course υδραυλικού,  να το φτιάξει μόνος του κιόλας. Καλή χρονιά σε όλους!!

Link to comment
Share on other sites

σωλήνα πρέπει να διέρχεται από κάποιο τοίχο σου και να σε ενοχλέι η ροή νερού, δες σημειακά αν ακούγεται κάπου και αν μετακινήσεις το κρεβάτι και/ή συνενοηθείς με τους γείτονες κάποιες ώρες να μην ανοίγουν κάποιες βρύσες αν το πρόβλημα λυθει. .

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παίδες ήρθε ο υδραυλικος που ανελαβε τα υδραυλικα στην οικοδόμηση να δει το πρόβλημα. Ζήτησα από την γειτονισσα να ανοιξει πάνω το ντους για να το ακουσει ο υδραυλικός το βουητό που προκαλείται. Λεει οτι δεν μπορει να καταλαβει τι το προκαλεί. Λεει οτι ακούγεται σαν να ειναι το πιεστικό. Ανεβήκαμε στο πανω διαμέρισμα. Όταν εχω εγώ ανοιχτή βρύση τότε ακούγεται και στο πάνω διαμέρισμα ένα βουητό κάτι σαν αυτό που ακούω εγώ αλλά κάπως πιο ελαφρύ.

Ειπε οτι δεν του ετυχε να ενοχλει στον 1ο οροφο πιεστικο που βρίσκεται τοποθετημενο στην ταράτσα. Ανεβήκαμε στην ταράτσα. Δεν ακουγόταν κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό περα απο το φυσιολογικό θόρυβο των πιεστικών όταν δουλεύουν. Τα πιεστικα όλα κάθονται πάνω σε κομμάτι φελλό και μετά στην ταράτσα. Είπε οτι θα προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι φελλό κάτω από το πιεστικό αλλά ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί θαύματα.

Μου έδειξε ότι όλες οι σωλήνες των ντεποζίτων που φεύγουν απο εκεί και κατεβαίνουν στα διαμερίσματα περνούν από τον φωταγωγό που είναι μακρία από το υπνοδωμάτιο μου.  

Τον ρώτησα για την πίεση που στέλνει το πιεστικό και μου είπε 2.5-3 bar που είναι 45 psi που δεν φαινεται να είναι ικανό να προκαλεί θορυβο. 

Αδιέξοδο! Ρίξτε καμιά ιδέα αν μπορείτε παίδες 

Edited by Constantinos Charalambous
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.