Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανακαίνιση παλιάς κατοικίας


Geol87

Recommended Posts

Θελω να ανακαινησω ενα παλιο σπιτι 2 οροφων 45τμ ο καθεναςστο οποιο θα ηθελα να φτιαξω ακομα μια σοφιτα.

Υπαρχει καποιο προγραμμα επιδοτησεων?

Πανω κατω ποσο θα κοστιση για αλλαγη πατωματος τοιχοματα ηλεκτρολογικα υδραυλικα και παραθυρα και κατασκευη σοφιτας

Το σπιτι ειναι σε καλη καταστασγ δεν ειναι γρεμισμενο και θελει μονο τα παραπανω

Ευχαριστω

 

Διόρθωσε την ορθογραφία όπου χρειάζεται και πρόσθεσε τονισμό στο κείμενό σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Διωρθωση τιτλου
Link to comment
Share on other sites

Επιδοτήσεις για ανακατασκευή κατοικίας δεν υπάρχουν. Ίσως υπάρχει κάτι, σε περίπτωση που θα ήθελες να το μετατρέψεις σε τουριστικό κατάλυμα (ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λ.π.).

Για το κόστος, θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον μηχανικό της περιοχής σου, που θα κάνει αυτοψία και θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και των εργασιών και των μελετών που απαιτούνται, και φυσικά του κόστους αυτών. 

Link to comment
Share on other sites

Εάν πληρούνται οι προυποθέσεις για να η αλλάξει χρήση και εάν πληρούνται οι προυποθέσεις για να βγουν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες, υπολόγισε από 400 έως 600 ευρώ ευρώ το τετραγωνικό μιας σχετικά συγκρατημένης ανακαίνισης και από 1200 έως 1400 ευρώ το τετραγωνικό της νέας δόμησης. Συν το κόστος μελετών και αδειοδοτήσεων.

Φυσικά όλα αυτά με ένα μεγάλο εάν το οποίο θα γίνει κάπως πιο συγκεκριμένο μετά την επίσκεψη σε τεχνικό γραφείο που θα ελέγξει και τις προυποθέσεις και την κατάσταση του σπιτιού διότι γνωμάτευση μέσω ιντερνετ δεν μπορεί να γίνει.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα επιδότηση που τρέχουν και ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεσαι, μπορεί να υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές (ΕΣΠΑ, LEADER κ.λ.π.).

Ως προς το κόστος, σε γενικές γραμμές είναι αυτά που σου λέει ο συνάδελφος παραπάνω. Ωστόσο, από την εμπειρία μου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να διαφοροποιηθούν εξαιτίας πολλών παραγόντων. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά να επενδύσεις, τότε είναι απαραίτητο να βρεις έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, που θα δει το ακίνητο και θα σου δώσει έναν τεκμηριωμένο προϋπολογισμό. 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.