Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εύρεση κέντρου φύλλου Hatt


Recommended Posts

jojo.... Έχει ξαναγίνει αυτό. Αυτός που έβαλε το θέμα έχει εξαφανιστεί....! 

Εγώ πάντως του έστειλα κάποια πράγματα... δεν ξέρω αν τα είδε (?) ...αν τα δούλεψε (?) ή μπορεί και να τα είχε...(?) 

Ίσως πάλι να  βοηθήσαμε κάποιους άλλους συναδέλφους... νέους ή και παλαιούς!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και πάλι,

Συγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις. . Η αλήθεια είναι ότι  ακόμη δεν το έχω ξεμπερδέψει ακόμη στο μυαλό μου...θέλω να τα ψάξω λιγο παραπάνω (σε συνδυασμό με λίγο  διάβασμα...) για να επανέλθω με στοχευμένες ερωτήσεις... Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα ανταπόκριση και επανέρχομαι σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσαμε να βοηθησουμε επιπλεον αν εδινε το επιθυμητο ζευγος ΗΑΤΤ/ΕΓΣΑ που του ζητησα, αλλα οπως γνωριζεις, τετοια πραγματα δεν γινονται μονο απο την καρεκλα του γραφειου σου, ειδικα αν εχεις να κανεις με ΗΑΤΤ(οποιοδηποτε ντατουμ) πρεπει να πας αρχικα μεσω βαθρου. Οι συντελεστες ειναι προσεγγιστικοι ακομα και για τον νεο τριγωνισμο ΗΑΤΤ της ΓΥΣ. Ποσο μαλλον οταν μπαινουν και σφαλματα ΕΓΣΑ87+HTRS07 (συμμεταβλητοτητα τοπικων βαθρων ΓΥΣ σε σχεση με τον μετασχηματισμο hepos).

Γινεται επομενως αντιληπτο για αλλη μια φορα οτι ειναι επιτακτικη αναγκη να αναφερομαστε ρητα πως εξαρτηθηκαμε για την εργασια μας. Αν για παραδειγμα ο συναδελφος που εκανε το σχεδιο τοτε σε ΗΑΤΤ ειχε αναφερθει στα χρησιμοποιηθεντα βαθρα της αποτυπωσης του θα ειχαμε μια πολυ καλη ακριβεια στην ενταξη του σχεδιου του στο hrts07

ΥΓ

Μετα απο την συγχρονισμενη απαντηση μας αγαπητε 3333, επεξεργαζομαι το ποστ.

1. Πριν τα ξεμπερδεψεις απο το μυαλο σου, ισως μπορουμε και μεις να σε βοηθησουμε, αρκει να μας παραθεσεις εστω ενα κοντινο ΗΑΤΤ του σχεδιου σου (αν εχεις προβλημα με τα προσωπικα δεδομενα δωσε ενα ΗΑΤΤ 100-200μ πιο μακρια), οπως επισης και ενα ΕΓΣΑ οσο πιο κοντα νομιζεις οτι βρισκεται το χωραφι σου.

2. Ποσο μεγαλο ειναι το σχεδιο σου, εχει πολλα πολυγωνα + αποτυπωση ωστε να ειμαστε βεβαιοι οτι βρηκαμε το σωστο LM?

 

Edited by jojo
συγχρονισμενη απαντηση
Link to comment
Share on other sites

το γεωτεμάχιο είναι της τάξης των 10.000 τ.μ. . Δύο ζεύγη προσεγγιστικά (προφανώς δεν ταυτίζονται τα δύο σημεία, στο περίπου δηλ.....)

448980,4424095 εγσα
2000,5085 hatt

 

 

Link to comment
Share on other sites

καταρχας η περιοχη σου οπως ειπε και ο nbr ειναι στο 1:50οοο ΦΧ Καλανδρα το οποιο ειναι στο 40 15 -0 15, και οπως βλεπουμε ακομη και τα ομορα ΦΧ (Πολυγυρος, Αρναια, Παλιουρι) βρισκονται στο ιδιο 1:1ΟΟοοο δηλαδη στο 40 15 -0 15. 

Αν ΟΝΤΩΣ η θεση σου φλ/ΕΓΣΑ87 ειναι προσεγγιστικα (ταξη μεγεθους χιλιομετρου βορεια νοτια ανατολη δυση) εκει, με τους συντελεστες ΟΚΧΕ κατα προσεγγιση βρισκομαστε στη θεση:

-5460 -31385  --> αυτο μου προκαλει εντυπωση σε σχεση με το ζευγος που δινεις 2000 5085 γιατι η μεταβαση απο μεγαλο ΦΧ σε καποιο μικρο που ψαχνουμε πρεπει να εχει βημα 6' δηλαδη 8500 κατα Χ και 11100 κατα Υ με αλλα λογια δεν βγαινει. Το μονο που βγαινει ειναι το Χ αν ειναι Υ δηλαδη 3*111000 (-33300+2000 πεφτουμε στο Υ του μεγαλου κεντρου -31300 ).

Οσο για το 5085 (Υ δικο σου αλλα αφου αντιστρεψαμε ερευνα στο Χ) το βημα ειπαμε 8500 βρισκω το πιο κοντινο 2 χλμ πιο διπλα --> γιαυτο και αρχικα σου ειπα το ΕΓΣΑ στο χιλιομετρο και οχι > 2 χλμ

1. Δες αρχικα μηπως το Χ ειναι Υ και το Υ ειναι Χ (αν εχει το βορρα να κοιταει αριστερα-δεξια και οχι πανω κατω)

2. Αν οντως ειναι ετσι εχεις:

40 15 -> 3 εξαρια νοτια δηλαδη 39 57 

-0 15 -> 1 εξαρι δυτικα δηλαδη -0 21 

με αυτη τη λογικη πεφτεις καλα στο Υ και 2000 πιο διπλα στο Χ

------->  για επαληθευση το L M της διανομης Καλανδρας Φουρκας ειναι ΟΝΤΩΣ το 39 57 -0 21

<----------- με δεδομενο οτι εισαι στο 39 57 -0 21 και για Χ=2000 Υ=5085 δες αν εισαι στη θεση 447920 ,4427270 (εσυ μου ειπες 448980,4424095-> εκει εχει ενα χωραφι 7315τμ και το κοβει η αποφαση νομαρχη σε 2 τμηματα) διαφορα 1χλμ κατα Χ και 3 χλμ κατα Υ ενω επεσα με λαθος βορρα ακριβως στο Υ και 2χλμ στο Χ)

-------> αν δεν εισαι εκει, ΤΣΕΚΑΡΕ ΜΗΠΩΣ το χωραφι σε ΗΑΤΤ ειναι στο 3085,2000 (39 57 -0 21) και οχι στο 2000,5085 (αντιστροφη ΧΥ και 2 χλμ δυτικα με τη λογικη μου)

ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕ ΤΑ 1 ΚΑΙ 2 ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

 
Edited by jojo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

jojo !...... Μπράβο στο κουράγιο σoυ!!

Συν. 3333 προσωπικά δεν ξέρω τι θα κερδίσεις γνωρίζοντας το κέντρο του φύλλου χάρτου (είσαι σίγουρα στο ίδιο που είναι και ο οικισμός, που για να εχει όμως κλιμακωτό σύστημα δεν πρέπει να προέρχεται από διανομή Τ.Υ.), αλλά αν είσαι όμως από την περιοχή και θα κάνεις και άλλες δουλειές εκεί (πιθανόν να μη σε βολεύει να πας στον Πολύγυρο, να πας όμως στο δήμο της περιοχής εκεί, στην τεχν. υπηρεσία,  θα ανοίξεις τον χάρτη της διανομής, ή ότι είναι τέλος πάντων και πάνω δεξιά αναγράφεται το φ & λ.

Αν κάνεις κατ' ευθείαν την μετατροπή θα χάσεις 5,6,7 μέτρα .

Αν οι τιμές ΕΓΣΑ που έδωσες παραπάνω είναι καλές... είσαι ανατολικά του οικισμού. Τα κράσπεδα του οικισμού έχουν αρκετές στάσεις.

Βλέπω είσαι νέος. Πρέπει να μάθεις να συνεργάζεσαι με συναδέλφους που έχουν κάνει δυο-τρεις δουλειές (ή και περισσότερες) στην περιοχή.

Στην τελική, όπως είδα, είσαι σε εύκολη περιοχή. Ανάμεσα σε δύο προσιτά - κοντινά τριγων. σημεία.

Στην ανάγκη με ένα απλό οργανάκι και με μία- δύο στάσεις είσαι στο χωράφι σου και έχεις ΕΓΣΑ87. Αποτυπώνεις και δυο τρία, πέντε σημεία, που να φαίνονται καλά στο Τοπογρ. Διάγραμμα που έχεις μπροστά σου (το έχεις κάνει ευαγγέλιο. Ξέρεις αν είναι ...σωστό??) και κρεμάς  με "επίθεση" την αποτύπωσή σου από αυτά τα σημεία.

Θα σε ξαναρωτήσω . Αν ειναι να πάρεις, για την δουλειά αυτή, ένα δυο κατοστάρικα ?? .... Μη το κάνεις!!  

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Για την πτυχιακη μ εργασια εχω να μετατρεψω τοπογραφικα διαγραμματα Διανομων και Αναδασμων Αγροκτηματων και ψαχνω ενα προγραμμα να μετατρεπει συντεταγμενες απο HATT σε ΕΓΣΑ87. Δεν δουλευω σε περιβαλλον AutoCad αλλα σε QGIS και σε ArcMap. Αν γνωριζετε καποιο προγραμμα παρακαλω ενημερωστεμαι.

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Έφη καλώς όρισες. Από τις δύο-τρις αράδες που μας γράφεις (???) καταλαβαίνω πως δεν έκανες, έστω μία "βόλτα", από κάποιες ενότητες εδώ στο φόρουμ που σε αφορούν. 

Ακόμη και σ' αυτό εδώ το θέμα, το ξαναείπαμε, πως οι τιμές ΗΑΤΤ που μας δίνει σήμερα η ΓΥΣ και που είναι πιο εύκολα μετατρέψιμες σε ΈΓΣΑ, δεν είναι οι ίδιες με τις τιμές ΗΑΤΤ που χειρίστηκε η τοπογραφική υπηρεσία στις διανομές της, από το 1932 και μέχρι και πρόσφατα στις συμπληρωματικές διανομές της. Τα φύλλα τότε των 1: 50000 τα έσπασε σε μικρά φύλλα και χρησιμοποίησε τα τριγωνομετρικά του Στρατού με τις τιμές όμως προ , ας πούμε, 1980 που έγιναν οι νέες μετρήσεις της ΓΥΣ που έδωσαν φυσικά νέες συντεταγμένες Χ,Υ ,, αλλά έπρεπε πάντα, αυτές οι παλαιές τιμές, να  μεταφέρονται και στα μικρά φύλλα με τα νέα τους Data. 

Είναι κάποιοι συνάδελφοι με καλή θεωρητική κατάρτιση και καλές γνώσεις, που επιχείρησαν με κάποια άρθρα τους (κυρίως στο περιοδικό "Κατασκευές κτιρίων ") , όπως γίνεται μία αναφορά παραπάνω, να ασχοληθούν με το θέμα που σε αφορά. 

Πάντως πρέπει να προσέξεις, πως αν έχεις να δουλέψεις διανομές μικρών φύλλων, να μεταφέρεις τις τιμές τους πρώτα στο κεντρικό φύλλο του αγροκτήματος. Παλαιά αυτούς τους "μετασχηματισμούς" (ονόμασέ τους όπως εσύ θέλεις) η τοπογραφική υπηρεσία τους έκανε με τους πίνακες του Ρίζου με καλά αποτελέσματα. Εγώ θα σου τους στείλω (δες προσωπικά μηνύματα)  περισσότερο για να δεις, σχηματικά, το σπάσιμο των πινακίδων στις διανομές. 

Γράψε μας ποιες περιοχές της Ελλάδας σ' ενδιαφέρουν, μήπως ...κάποιος συν.  σου δώσει κάποια επιπρόσθετα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

22 ώρες πριν, Efi Gkotinopoulou said:

Καλημερα!

Για την πτυχιακη μ εργασια εχω να μετατρεψω τοπογραφικα διαγραμματα Διανομων και Αναδασμων Αγροκτηματων και ψαχνω ενα προγραμμα να μετατρεπει συντεταγμενες απο HATT σε ΕΓΣΑ87. Δεν δουλευω σε περιβαλλον AutoCad αλλα σε QGIS και σε ArcMap. Αν γνωριζετε καποιο προγραμμα παρακαλω ενημερωστεμαι.

Ευχαριστω για τον χρονο σας!

ενα απλο εξελακι απο τον συναδελφο dimamp για μετατροπη LM (διανομη 6' ΗΑΤΤ) σε ΕΓΣΑ/WGS84

https://app.box.com/s/z3or70wvs34turpxepmu68pv47use3ug

Για ποια περιοχη/νομο ενδιαφερεσαι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.