Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάκληση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας


Recommended Posts

Συνάδελφοι, καλησπέρα. Έχω βγάλει ηλεκτρονικά μια ΕΕΔΜΚ για τοποθέτηση θερμοπρόσοψης και Α/Θ μέσω Εξοικονομώ. Όταν βγήκε η άδεια, δεν είχε γίνει κατανοητό (τουλάχιστον από εμένα) ότι πρέπει να υποβληθούν ΗΜ μελέτες, καθώς μας έλεγαν ότι με το Εξοικονομώ δεν χρειάζεται τίποτα, ούτε συναινέσεις καλά-καλά. Κατάφερα με χίλια στανιά τον εκπρόσωπο της Εταιρείας που είχε επιλέξει ο ιδιοκτήτης να βάλει τον μηχ/γο του να κάνει μελέτη απωλειών και ένα σχέδιο, αλλά φυσικά δεν μπορώ να τα υποβάλλω τώρα διότι η άδεια έχει εκδοθεί. Στο helpdesk του ΤΕΕ για τις e-adeies μου είπαν ότι η αρμόδια ΥΔΟΜ πρέπει να κάνει ανάκληση και να βγει νέα άδεια μέχρι 31/1/19. Μίλησα με την ΥΔΟΜ αλλά οι συνάδελφοι εκεί είναι ανίδεοι. Μου είπαν ότι πρέπει να προσπαθήσω να το κάνω ηλεκτρονικά ή να πάω από εκεί να το ψάξουμε...Στο μεταξύ οι εργασίες λένε θα έιναι αυθαίρετες αφού θα έχει ανακληθεί η άδεια. Αυτό βέβαια δεν με απασχολεί αφού πρόκειται για Εξοικονομώ όπου η άδεια μπορεί να βγει ως το τέλος του μήνα. Στην Πλατφόρμα ΔΕΝ βρίσκω τρόπο να το κάνω. Γνωρίζει κάποιος κάτι περί αυτού; Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν υποβάλεις εκ νέου τα δικαιολογητικά για να βγει καινούργια άδεια?

Δεν θυμάμαι εάν υπάρχει πεδίο σχολίων στη πλατοφόρμα ώστε να περιγράψεις την κατάσταση αλλά από το να περάσει άπραγη η ημερομηνία της 31ης/1 καλύτερα να είσαι σίγουρη και να εκδόσεις νέα ΕΕΜΚ.

Για τη διαδικασία ανάκλησης δεν μπορώ να σε βοηθήσω ούτε εγώ διότι δεν γνωρίζω κάτι με βεβαιότητα.

Link to comment
Share on other sites

στο ΤΕΕ μιας που είπαν ότι δεν επιτρέπεται δε βοήθησαν στο τι πρέπει να γίνει? με την παλιά διαδικασία πάντως αν ήθελες να ακυρώσεις άδεια χρειαζόσουν απλά μια αίτηση και μια υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη που να ζητούσε την ακύρωση και μετά από λίγες ημέρες έβγαινε η βεβαίωση ακύρωσης.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

ΚΥΑ Αριθμ.  ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461/ΦΕΚ4520β’/16-10-18

άρθ 3

4.  Οι εγκρίσεις εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ισχύουν για ένα (1) έτος από την έκδοσή τους, με δυνατότητα αναθεώρησης του χρόνου ισχύος τους κατά ένα επιπλέον (1) έτος. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των εργασιών της έγκρισης εντός του ανωτέρω διαστήματος, είναι δυνατή η παράταση της διάρκειας ισχύος της Έγκρισης Εργασιών για  ένα έτος ακόμη μετά από σχετική αίτηση του ιδιοκτήτη και αιτιολογημένη έκθεση του μηχανικού.

Σε περίπτωση που εντός του χρόνου ισχύος της έγκρισης εργασιών ο ιδιοκτήτης προτίθεται να εκτελέσει νέες εργασίες που εμπίπτουν στην παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, η έγκριση αναθεωρείται και υποβάλλεται από τον μηχανικό συνολικός προϋπολογισμός των εργασιών αλαιών και νέων) προκειμένου να ελεγχθεί το ανώτατο όριο προϋπολογισμού των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000)  όπως αυτό ορίζεται στην ανωτέρω παράγραφο. Στην περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν πριν τη λήξη ισχύος της ΕΕΔΜΚ, ο μηχανικός δύναται να υποβάλλει σχετική δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα  αδειών.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 4 της ΥΑ γράφει ότι πρωτού λήξει η άδεια αν θέλεις να προσθέσεις νέες εργασίες:

 Στην περίπτωση που οι εργασίες ολοκληρωθούν πριν τη λήξη ισχύος της ΕΕΔΜΚ, ο μηχανικός δύναται να υποβάλλει σχετική δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα αδειών.


Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.