Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κατασκευή δεξαμενής για συλλογή βρόχινου νερού


Arche

Recommended Posts

με αφορμή αυτό: https://www.michanikos.gr/forums/topic/54955-η-ελλάδα-θα-αντιμετωπίσει-αυξημένη-λειψυδρία-στο-μέλλον/

δηλώνω ενδιαφέρον για κατασκευή δεξαμενών σε δώμα κτιρίου ώστε να συλλέγεται το βρόχινο νερό και να τροφοδοτούνται με αυτό τα καζανάκια και γιατί οχι? Το πότισμα.

Ενα πρόβλημα που έχω σκεφτεί, είναι η πιθανή ανάπτυξη κουνουπιών στη δεξαμενή και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα σοβαρά, αφού δεν έχω βάλει κάτι μπροστά, να ξέρω πως θα το λύσω. Οποιος ομως θέλει μπορεί εδώ να πει την άποψη του, πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Καθώς σπίτια και ακίνητα καμιά φορά, δεν έχουν δώμα ώστε να φτιαχτούν οι δεξαμενές να αποθηκευτεί το βρόχινο νερό, εδώ δηλώνω ότι μια άλλη κατασκευή που σκέφτομαι είναι μεγάλα λούκια σαν υδρορόες, ειδικά σχεδιασμένα για κουπαστές στηθαίων μπακλονιών ώστε μαζί με τη συλλογή βρόχινου νερού που θα μπορούσε να επιτευχθεί από αλλού, να δημιουργήσουν τις "κατασκευές" που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το νερό σε δεξαμενές να χρησιμοποιηθεί το βρόχινο νερό. Λεω για κάτι απλό, όπως την τροφοδοσία που απαιτούν τα καζανάκια ενός ακινήτου και σίγουρα δεν θα είναι η μόνη χρήση.

Όποιος νοιώθει ότι εδώ μπορεί να πει κάτι σχετικό, μπορεί.

Ακόμα να πω οτι, δεν πιστεύω με αυτον τον τρόπο δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όμως έκαστος ιδιωτικά ή κάποιος Δημόσιος οργανισμός μπορεί να φωτιστεί ώστε να δράσει με αυτόν τον τρόπο.

Ευχαριστώ

Arche

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

κυκλοφορούν κάποια συστήματα ανακύκλωσης του νερού αποχέτευσης μέσω βιολογικού καθαρισμού για πολυκατοικίες , φαντάζομαι ο΄τι θα μπορούσε να συνδεθούν και τα όμβρια στο σύστημα. Δεν έχω ψάξει καθόλου για το συγκεκριμένο σύστημα , όμως θυμάμαι σε ένα ταξίδι μου στην Κύπρο πριν 20 χρόνια έμενα σε ενα νεόκτιστο (τότε) συγκρότημα πολυκατοικιών που χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνολογία. 

Link to comment
Share on other sites

Για να μην εχεις σηπτικες συνθηκες στη δεξαμενη χρειαζεται απολυμανση και ανακυκλοφορια. Οι λυσεις ειναι πολλες αλλα φανταζομαι οτι το κοστος θα πρεπει να ειναι το ελαχιστο για τετοια εφαρμογη. Οποτε μια φθηνη λυση ειναι ενας αναδευτηρας ή κυκλοφορητης και ταμπλετα.

Link to comment
Share on other sites

ενοείται πως τα νερά της βροχής δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν σε ένα τέτοιο σύστημα που περιγράφεται, μιλάμε για απλές κατασκευές και οχι για σύστημα απολύμανσης ακαθάρτων να ξαναχρησιμοποιηθούν._ .,

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

θεωρεις την περιοδικη προσθκη μιας ταμπλετας (με το χερι....) ενα συστημα ή μια κατασκευη?

Τωρα αν η αντλια κυκλοφοριας σου φαινεται πολυπλκο (που μπορει να μην ειναι αναγκαια αναλογα την περιπτωση) τοτε τι να πουμε για το πιεστικο συγκροτημα που θα χρειασθεις για να αξιοποιησεις το βροχινο νερο.....

Edited by maneni
Link to comment
Share on other sites

maneni δεν αναφερόμουν σε εσένα. Αναφερόμουν στον προηγούμενο ομιλητή, ο οποίος έκανε λόγο για εγκατάσταση συστήματος που μπορεί να καθαρίζει τα ακάθαρτα να χρησιμοποιούνται ξανά. Αυτά ονόμασα ως ακριβή και άσχημη διαδικασία για εμένα να την κάνω κια ς αφορά μόνο το καζανάκι μου, το οποίο έγραψα εδώ ότι με απασχολεί να το τροφοδοτώ με βρόχινο νερό. Αυτό που είπες για την ταμπλέτα, είδα το μήνυμα σου παραπάνω, το κρατώ σε περίπτωση που θα προβώ σε κατασκευή του συστήματος και αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα από τα κουνούπια θα κοιτάξω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω έτσι και ευχαριστώ

 

υγ: μου κάνει ένας ένα "like" δεν μπορω να βλέπω το φήμη 66 αυτο το νουμερο εγώ δεν το γραφω

Edited by Arche
αντι σιξ ξ ξ
  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

Για να συμπληρώσω την οικολογική λύση με τα χρυσόψαρα, θα προσθέσω και τα χέλια. 

Ο παππούς μου σε κατασκευή δεξαμενής του 1945 για τη συλλογή βρόχινου νερού και χρήση αρχικά ώς πόσιμου και αργότερα για καθαριότητα ή/και πότισμα διατηρούσε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 70, ένα με δύο χέλια μέσα στη δεξαμενή τα οποία φρόντιζαν για την γενικότερη καθαριότητα. Έτρωγαν από κουνούπια και ζωύφια που έπεφταν στο νερό, μέχρι την πολύ πρασινάδα στα τοιχώματα (άλγη) στα τοιχώματα.   

Παλιές ιστορίες βέβαια και προφανώς πλέον δεν νομίζω να ενδείκνυται σαν μέθοδος εκτός αν προκύπτουν σαν λύση μέσα από μια μελέτη οικολογικής διαχείρισης του προβλήματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για το ζήτημα αυτό ανακαλύφθηκε στο παρελθόν η παραδοσιακή στέρνα, που αν τηρούνταν κάποιες στοιχειώδεις αρχές υγιεινής πετύχαινε σχετικά καλά αποτελέσματα. Για το βρόχινο νερό η δεξαμενή μπορεί να είναι χτιστή ή υπόγεια. Με την εφαρμογή νέων υλικών και τεχνολογιών το νερό μπορεί να διατηρείται έως και πόσιμο.

Εννοείται ότι είναι πλέον εφικτή η επαναχρησιμοποίηση και των λυμάτων, τουλάχιστον για την άρδευση, αλλά αυτό είναι νέο θέμα από μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.