Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
Arche

Κατασκευή δεξαμενής για συλλογή βρόχινου νερού

Recommended Posts

Posted (edited)

με αφορμή αυτό: https://www.michanikos.gr/forums/topic/54955-η-ελλάδα-θα-αντιμετωπίσει-αυξημένη-λειψυδρία-στο-μέλλον/

δηλώνω ενδιαφέρον για κατασκευή δεξαμενών σε δώμα κτιρίου ώστε να συλλέγεται το βρόχινο νερό και να τροφοδοτούνται με αυτό τα καζανάκια και γιατί οχι? Το πότισμα.

Ενα πρόβλημα που έχω σκεφτεί, είναι η πιθανή ανάπτυξη κουνουπιών στη δεξαμενή και δεν έχω ασχοληθεί ακόμα σοβαρά, αφού δεν έχω βάλει κάτι μπροστά, να ξέρω πως θα το λύσω. Οποιος ομως θέλει μπορεί εδώ να πει την άποψη του, πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Καθώς σπίτια και ακίνητα καμιά φορά, δεν έχουν δώμα ώστε να φτιαχτούν οι δεξαμενές να αποθηκευτεί το βρόχινο νερό, εδώ δηλώνω ότι μια άλλη κατασκευή που σκέφτομαι είναι μεγάλα λούκια σαν υδρορόες, ειδικά σχεδιασμένα για κουπαστές στηθαίων μπακλονιών ώστε μαζί με τη συλλογή βρόχινου νερού που θα μπορούσε να επιτευχθεί από αλλού, να δημιουργήσουν τις "κατασκευές" που θα μπορούσαν να οδηγήσουν το νερό σε δεξαμενές να χρησιμοποιηθεί το βρόχινο νερό. Λεω για κάτι απλό, όπως την τροφοδοσία που απαιτούν τα καζανάκια ενός ακινήτου και σίγουρα δεν θα είναι η μόνη χρήση.

Όποιος νοιώθει ότι εδώ μπορεί να πει κάτι σχετικό, μπορεί.

Ακόμα να πω οτι, δεν πιστεύω με αυτον τον τρόπο δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όμως έκαστος ιδιωτικά ή κάποιος Δημόσιος οργανισμός μπορεί να φωτιστεί ώστε να δράσει με αυτόν τον τρόπο.

Ευχαριστώ

Arche

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

κυκλοφορούν κάποια συστήματα ανακύκλωσης του νερού αποχέτευσης μέσω βιολογικού καθαρισμού για πολυκατοικίες , φαντάζομαι ο΄τι θα μπορούσε να συνδεθούν και τα όμβρια στο σύστημα. Δεν έχω ψάξει καθόλου για το συγκεκριμένο σύστημα , όμως θυμάμαι σε ένα ταξίδι μου στην Κύπρο πριν 20 χρόνια έμενα σε ενα νεόκτιστο (τότε) συγκρότημα πολυκατοικιών που χρησιμοποιούσε αυτή την τεχνολογία. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να μην εχεις σηπτικες συνθηκες στη δεξαμενη χρειαζεται απολυμανση και ανακυκλοφορια. Οι λυσεις ειναι πολλες αλλα φανταζομαι οτι το κοστος θα πρεπει να ειναι το ελαχιστο για τετοια εφαρμογη. Οποτε μια φθηνη λυση ειναι ενας αναδευτηρας ή κυκλοφορητης και ταμπλετα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ενοείται πως τα νερά της βροχής δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν σε ένα τέτοιο σύστημα που περιγράφεται, μιλάμε για απλές κατασκευές και οχι για σύστημα απολύμανσης ακαθάρτων να ξαναχρησιμοποιηθούν._ .,

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

θεωρεις την περιοδικη προσθκη μιας ταμπλετας (με το χερι....) ενα συστημα ή μια κατασκευη?

Τωρα αν η αντλια κυκλοφοριας σου φαινεται πολυπλκο (που μπορει να μην ειναι αναγκαια αναλογα την περιπτωση) τοτε τι να πουμε για το πιεστικο συγκροτημα που θα χρειασθεις για να αξιοποιησεις το βροχινο νερο.....

Edited by maneni

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

maneni δεν αναφερόμουν σε εσένα. Αναφερόμουν στον προηγούμενο ομιλητή, ο οποίος έκανε λόγο για εγκατάσταση συστήματος που μπορεί να καθαρίζει τα ακάθαρτα να χρησιμοποιούνται ξανά. Αυτά ονόμασα ως ακριβή και άσχημη διαδικασία για εμένα να την κάνω κια ς αφορά μόνο το καζανάκι μου, το οποίο έγραψα εδώ ότι με απασχολεί να το τροφοδοτώ με βρόχινο νερό. Αυτό που είπες για την ταμπλέτα, είδα το μήνυμα σου παραπάνω, το κρατώ σε περίπτωση που θα προβώ σε κατασκευή του συστήματος και αν δω ότι υπάρχει πρόβλημα από τα κουνούπια θα κοιτάξω αν μπορώ να το αντιμετωπίσω έτσι και ευχαριστώ

 

υγ: μου κάνει ένας ένα "like" δεν μπορω να βλέπω το φήμη 66 αυτο το νουμερο εγώ δεν το γραφω

Edited by Arche
αντι σιξ ξ ξ
  • Like 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.