Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαρροή νερού (εκτόνωση πίεσης) σε λέβητα φυσικού αερίου


Homer

Recommended Posts

Όταν έχουμε αδειάσει τον αέρα του δοχείου διαστολής και θέλουμε να τον ξαναγεμίσουμε στα 0,8 με 1,5 bars πχ (πίεση προφόρτισης) όσο είναι στους ατομικούς λέβητες αερίου, προσέχουμε πριν να έχουμε αδειάσει και νερό από το κύκλωμα ζεστού νερού θέρμανσης, δηλαδή να έχουμε φέρει στο 0 bars το πιεσόμετρο του νερού;

Σε έναν άλλον λέβητα του αδελφού μου που κοίταξα έγραφε (το εγχειρίδιο χρήσης) από μετάφραση από ιταλικά

Στο εγχειρίδιο χρήσης της Ariston έχει μεταφραστεί άθλια απ' τα Ιταλικά στα Ελληνικά πχ για "Μέγιστη πίεση θέρμανσης 3 bar" όπως μου έβγαλε το Google translate η Ariston μου μεταφράζει στα Ελληνικά Πίεση προφόρτισης δοχείου διαστολής 3 bar!!! Παρακάτω μιλάει για θερμοκρασία και δίνει 8 λίτρα...! Γραμμές ολόκληρες μπερδεύονται στα "Τεχνικά χαρακτηριστικά"...!

Ο Ariston λέβητας του αδελφού μου παρουσίασε διαρροή νερού (μόνο όταν λειτουργεί ο κυκλοφορητής) στον σωλήνα σύνδεσης του δοχείου διαστολής εκεί που ξεκινά στην βάση του στην ένωση του με ένα πλαστικό εξάρτημα κοντά στον κυκλοφορητή.  Η ένωση του σωλήνα δεν γινόταν κλασικά με αυτό που έχουμε μάθει εδώ και δεκαετίες οι μηχανικοί δηλαδή μπουλόνι και φλάντζα αλλά η εταιρία προτίμησε δικιά της πατέντα καμία πιθανότητα για διόρθωση με απλό τρόπο εκτός από ένα σιδεράκι που προεξέχει και νομίζω κλειδώνει λίγο την ένωση!!! Η Ariston νομίζω για να στείλει μηχανικό δικό της στην αντιπροσωπία της στην Θεσσαλονίκη ζητάει πρώτα κάτι επιπλέον έξοδα για χαρτογράφηση του λέβητα λέει και γίνεται την πρώτη φορά και άπαξ, γύρω στα 60 ευρώ νομίζω.

Ευτυχώς που ενημερώθηκα εδώ στο φόρουμ και έχω Chappee. Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν μου έχει βγάλει μεγάλο πρόβλημα. Εντάξει και η Ariston συνήθως έχει μπρούντζινο γκρουπ συνδέσεων και όχι πλαστικό, δύο εναλλάκτες ανοξείδωτου χάλυβα και όχι αλουμινίου αλλά μου τα χαλάει όταν μια εταιρία κάνει δικιές της πατέντες για να κρεμόμαστε από αυτήν. Πλέον έχει ενωθεί η Chappee με τα Baxi αλλά δεν ξέρω αν και η Baxi κρατάει όλα αυτά τα καλά της Chappee. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πλέο Chappee ατομκός λέβητας αερίου.

Το εγχειρίδιο χρήσης της Chappee σε ένα μοντέλο που πήρα ήταν μόνο στα Αγγλικά αλλά καλό.

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Στην προηγούμενη ερώτηση μου βρήκα ότι θέλει μηδενική πίεση απ' το νερό ή άδειασμα καλύτερα όταν το γεμίζουμε αέρα.

 

Παραθέτω διορθωμένη από εμένα την σελίδα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ariston egis plus 24 FF, που σχεδόν όλες οι περιγραφές δεν αντιστοιχούσαν στις τιμές και τις μονάδες μέτρησης. Είναι η σελίδα 9 των τεχνικών οδηγιών για την εγκατάσταση και τη συντήρηση του 2015.

Ariston Egis Plus.jpg

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.