Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έξυπνος θερμοστάτης ( για κατοικία )


silverhawk

Recommended Posts

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Όντας μηχανικός, θέλω να ξοδευτώ για να κάνω το κάτι παραπάνω σε θέμα θερμοστάτη χώρου. Ο θερμοστάτης βρίσκεται σε κατοικία και θέλω να διαχειρίζεται 2 ηλεκτροβάνες ( μία για κάθε επίπεδο του σπιτιού δηλαδή ). Επίσης , ίσως μελλοντικά βάλω μια ακόμα ηλεκτροβάνα για το Ζ.Ν.Χ. του μπόιλερ που τώρα το έχω συνδέσει μόνιμα με το δίκτυο θέρμανσης. Επίσης θέλω να την διαχειρίζομαι εξ αποστάσεως μέσω εφαρμογής και ανάβω-κλείνω θέρμανση όποτε θέλω καθώς και να μπορώ να φτιάξω ένα χρονοπρόγραμμα για 24h τουλάχιστον. Μου πρότεινε ο υδραυλικός μου τον ( BS-813 olympia electronics ) για value for money. Έχω βρει επίσης τον RDS 110 SIEMENS καθώς και τους Ecobee4 και Nest Thermostat . Έχετε δουλέψει κάποιον από αυτούς εσείς ? Ευχαριστώ εκ τω προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Όντως υέλεις 2 θερμοστάτες. Εγώ έφερα τον Νεστ απο Γαλλία και λειτουργεί καλά. Δεν τον έχω συνδέσει με Open Therm ακόμη για να μπορω να αλλάζω λειτουργίες του λέβητα αλλά πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορώ να σου πω εάν αξίζει τα λεφτά του... Αναλόγος τον χώρο σου. Εμένα είναι στην ουσία πάντα ανοικτή η ηλεκτροβάνα.

Το Ecobee υπάρχει μόνο στην Ιταλία αλλα κοστίζει γύρω στα 300 Ε και....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, pplap said:

...

Το Ecobee υπάρχει μόνο στην Ιταλία αλλα κοστίζει γύρω στα 300 Ε και....

ιδιαίτερα ενδιαφέρων μου φάνηκε.... και με 3 σένσορες αν κατάλαβα το δίνουν πακέτο μαζί ....

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Ο rds110 είναι φουλ προγραμματιζόμενος, με wifi για απομακρυσμένη ρύθμιση μέσω app αλλά δεν παίρνει boiler (νομίζω) και φυσικά είναι για μια ηλεκτροβανα....επίσης κρατάει στατιστικά χρήσης ... Πρόσεξε την σύνδεση, θέλει και ρεύμα (νομίζω είναι χωρίς μπαταρίες)...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,  ευχαριστώ κατ' αρχήν για τις απαντήσεις. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει να τοποθετήσω 2 θερμοστατες.  Η σκέψη μου είναι να διαχειρίζομαι τα πάντα από μια συσκευή μόνο. Για παράδειγμα θα μπορούσα στο 2ο επίπεδο να έχω μόνο αισθητήριο θερμοκρασίας που θα μεταφέρει δεδομένα στον 1 θερμοστατη που θα έχω κ αυτός διαχειρίζεται ανάλογα την αντίστοιχη ηλεκτροβανα ( όλα αυτά φυσικά, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη καλωδίωση). Το open therm τι είναι ακριβώς?

Link to comment
Share on other sites

On 10/1/2019 at 9:55 ΜΜ, pplap said:

Όντως υέλεις 2 θερμοστάτες. Εγώ έφερα τον Νεστ απο Γαλλία και λειτουργεί καλά. Δεν τον έχω συνδέσει με Open Therm ακόμη για να μπορω να αλλάζω λειτουργίες του λέβητα αλλά πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορώ να σου πω εάν αξίζει τα λεφτά του... Αναλόγος τον χώρο σου. Εμένα είναι στην ουσία πάντα ανοικτή η ηλεκτροβάνα

To nest πραγματικά δεν παίζεται , ειδικά αν εχεις iphone.. Mε έχει σώσει και μένα ( το έβαλα στην ανακαίνιση)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Καλημέρα, τον έχουμε τοποθετήσει εδώ και κανά μήνα. Εύκολη διαδικασία με τον ηλεκτρολόγο μου. Μ αρέσει πολύ τόσο εμφανισιακά όσο και πρακτικά που τον ανάβω όποτε θέλω χωρίς να είμαι σπίτι. Το heat link όμως έχει μόνο δύο εξόδους , μία για την θέρμανση και μία για ζεστό νερό. Οπότε κάποια στιγμή θα συνδέσω και την δεύτερη έξοδο με τον θερμοσίφωνα για να μπορώ να ζεσταίνω και το boiler εξ αποστάσεως μέσω αντίστασης. Το κακό είναι πως για να διαχειρίζομαι την ηλεκτροβάνα του κάτω ορόφου μελλοντικά θα χρειαστώ και άλλο ένα σετ θερμοστάτη - heatlink , δηλαδή άλλα 240.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.