Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πινακας ΙΚΑ για άδεια αποπεράτωσης αυθαιρέτου


Recommended Posts

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος όταν εκδίδουμε έγκριση εργασιών αποπεράτωσης αυθαιρέτου ποιο Πίνακα ΙΚΑ χρησιμοποιούμε? Αν είναι ο Πίνακας 1 πρέπει να βάλουμε υποχρεωτικά ημερομίσθια στα μπετά? Το κτίριο είναι στη φάση του σκελετού συνεπώς πως το αντιμετωπίζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να εξαιρέσεις όσες εργασίες είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες και κατά 99.9% το ΙΚΑ θα σε πάει με πίνακα 1.

Ωστόσο ο συνολικός υπολογισμός των ενσήμων στο έντυπο θα γίνει σε κάθε περίπτωση  με επιφάνειες (λόγω πίνακα 1) και ο υπάλληλος θα πρέπει χειρόγραφα να εξαιρέσει τα ανάλογα ένσημα στη καρτέλα του έργου ως προς τα μεγέθη και τις εργασίες που είναι ήδη αποπερατωμένες και τακτοποιημένες.

Εάν δηλαδή όλα τα μπετά είναι αποπερατωμένα και τακτοποιημένα, απλά θα διαγράψει χειρόγραφα στη καρτέλα του έργου τα ένσημα που προκύπτουν από την αντίστοιχη στήλη του πίνακα 1.

Τις εξαιρέσεις τις αναφέρεις αναλυτικά στη τεχνική έκθεση υπολογισμού ενσήμων που προσκομίζεις μαζί με τον πίνακα υπολογισμού (είτε πίνακα 1 είτε πίνακα 3), αλλά να γνωρίζεις ότι το ΙΚΑ έχει δικαίωμα να κάνει αυτοψία για να διαπιστώσει ότι η περιγραφή και οι επιφάνειες που αναφέρεις είναι οι πραγματικές.

Σε δική μου περίπτωση ήρθαν για αυτοψία εντός 2 ημερών και έφυγαν άπραγοι αφού διαπίστωσαν ότι δεν απέκρυπτα κάτι.

 

Edited by yian
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@yian Θα χρειαστεί σίγουρα αυτοψία δεν νομίζω να διαγράψουν έτσι ένσημα. Αλλά δεν ήξερα ότι συνοδεύεις τον Πίνακα 1 με τεχνική έκθεση. Δεν το έχω κάνει ποτέ. 

Αν και αυτή η ερώτηση πάει σε άλλο thread μήπως ξέρεις αν για την άδεια αποπεράτωση αυθαιρέτου διαλέγουμε το " Έγκριση εργασιών αποπεράτωσης σε αυθαίρετες κατασκευές" στις ηλεκτρονικές άδειες ?

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να βάλεις μια τεχνική έκθεση για να εξηγείς πόσα ένσημα πρέπει να διαγραφούν και γιατί.

Ενδεχομένως να μην απαιτείται αλλά θυμάμαι ότι την είχα προσκομίσει για την αντίστοιχη δική μου διαγραφή, ίσως σε δεύτερο χρόνο.

Όσο για την άδεια δεν γνωρίζω, κάνε όμως ένα ερώτημα στο παραδίπλα θέμα με τις e adeies μήπως βρεις πιο σίγουρη απάντηση..

Link to comment
Share on other sites

@yian στον Πίνακα όμως τα διαγράφεις εσύ, τα συμπληρώνεις κανονικά? τι κάνεις? Μάλλον πρέπει να ρωτήσω στο ΙΚΑ

Edited by johnjohn1
Link to comment
Share on other sites

Στη περίπτωσή μου τα συμπλήρωσα όλα κανονικά και βάσει τις αιτιολογικής έκθεσης που προσκόμισα ο υπάλληλος διέγραψε τα ανάλογα ένσημα.

Καλό είναι βέβαια να κάνεις μια συνεννόηση με τους υπαλλήλους στο ΙΚΑ μήπως θέλουν κάτι διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

σε κάθε περίπτωση τα ένσημα υπολογίζονται πλήρως και μετά, ανάλογα με την τεχνική έκθεση του μηχανικού και αυτοψία του ΙΚΑ (αν χρειάζεται), διαγράφονται τα προβλεπόμενα με την κατάλληλη αιτιολόγηση ...

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.