Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συνένωση -2- διαμερισμάτων 1ου και 2ου ορόφου


clair

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!!Θα ήθελα σας παρακαλώ κάποια ενημέρωση σχετικά με το εξής: Είμαι ιδιοκτήτρια -2- διαμερισμάτων 42 τετραγωνικών έκαστο και μου ήρθε η έμπνευση μήπως μπορώ να τα ενώσω με κάποια εσωτερική σκάλα ώστε να γίνει η κύρια κατοικία μου.Δεν σκέφτομαι να κάνω κάποια σημαντική αλλαγή εκτός της σκάλας φυσικά και της 2ης κουζίνας που πρεπει να ξηλωθεί. Μπορεί κάποιος να μου μου πει τι κόστος μπορεί να έχει αυτή η διαδικασία μαζί με την άδεια που θα χρειαστεί να βγάλω? Και πριν απ' όλα πρέπει να δώ και την σύσταση και τον κανονισμό της πολυκατοικίας για να δω αν επιτρέπεται η συνένωση και αν ναι σε τι ποσοστό πρέπει να συμφωνήσουν οι ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η συνένωση και κυρίως η δημιουργία εσωτερικής σκάλας με επέμβαση στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου που είναι κοινόκτητος , θεωρώ ότι θα χρειαστείτε την συναίνεση του 100 % των συνιδιοκτητών . Ακόμη θα χρειαστεί η έκδοση και της σχετικής άδειας δόμησης και διάφορα άλλα θέματα που σημαίνει ότι  θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό και δικηγόρο που θα μελετήσουν τα συμβόλαια σας , τον κανονισμό της πολυκατοικίας και τις υπάρχουσες μελέτες της οικοδομής , όπως και την γενικότερη κατάσταση του ακινήτου καθώς και τα τυχόν θέματα αυθαιρεσιών που μπορεί να υπάρχουν στο κτίριο .

Δεν μπορούμε να σας πούμε κάτι περισσότερο εδώ .

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.