Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

καλησπέρα, έχω μια παλιά δήλωση Ν.4178/13 σε οριστική υπαγωγή χωρίς ανεβασμένα αρχεία. Πηγαίνοντας να ανεβάσω τα αρχεία συνειδητοποίησα ότι δεν είχα προσθέσει το Μηχανολόγο Μηχανικό τότε και δεν μπορώ να το κάνω τώρα. Μπορώ να ανεβάσω την έκθεση Η/Μ χωρίς να υπάρχει Μηχανολόγος στην ομάδα έργου (υποθέτω πως όχι)? Τι άλλο μπορώ να κάνω (π.χ. αίτημα να ανοίξει ξανά η δήλωση)?  ευχαριστώ

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Ναι αναγκαστικά θα ανοίξεις την δήλωση και θα προσθέσεις Μηχανολόγο για να μπορέσεις να ανεβάσεις την τ.ε. Δεν γίνεται αλλιώς.

 • Upvote 1

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δε μπορείς δυστυχώς. Υπάρχουν 2 εναλλακτικές:

Α) Εφόσον δεν εχεις δώσει βεβαίωση: Να ζητήσεις να γυρίσει η δήλωση

Β)Εφόσον εχεις δώσει βεβαίωση. Να μη γυρισεις πίσω τη δήλωση και μπερδευτούν τα πράγματα.

Να ανεβάσει στο πεδίο της τ.ε μηχανικού την τ.ε του μηχανολογου με κατάλληλη επεξήγηση καθώς και το

απυ της αμοιβής του μηχανολόγου. Δε νομίζω οτι θα έχεις κάποιο θέμα κι ας φαίνεται ώς εναππομείνανα αρχείο 1 

για πληρότητα.

 

Υ.Γ Εχω κάνει και τα 2.

 

 

 • Upvote 1

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Εχω και εγώ δύο δηλώσεις με μηχανολόγο . Το ένα είναι ένας μικρός ημιυπαίθριος 6 τμ που δεν αλλάζει κάτι στον πίνακα και το άλλο υπόγειο καταστήματος σε αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια . Θα μπορούσα να κάνω δήλωση ότι δεν απαιτείται και να το ανεβάσω στην τεχνική έκθεση , τουλάχιστον για τον ημιυπαίθριο ?

Η απαιτείται δήλωση μηχανολόγου σε κάθε περίπτωση ?  

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Ο Ν.4178/2013 αναφέρει χαρακτηριστικά: "...... Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αν υπάρχουν για κάθε μεμονωμένη αυθαίρετη κατασκευή, εξαιρουμένων των κατοικιών, καθώς και για αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια που δεν έχουν χρήση κατοικίας. Η ως άνω τεχνική έκθεση δύναται να υποβάλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής και σε κάθε περίπτωση πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου".

Δηλαδή, εφόσον η δήλωση αναφέρεται σε ακίνητο με είδος χρήσης "υπηρεσίες", ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κι ανεξαρτήτως από το είδος των δηλούμενων αυθαιρεσιών, υποβάλλεται και Τεχνική Έκθεση Ηλεκτρομηχανολόγου.

Τους χαιρετισμούς μου ΒΑS..

P.S. "Bλακώδης" νομοθετική αντιμετώπιση, αλλά νομίμως δεν γίνεται να πράξουμε διαφορετικά....Ας βγάλει και κανένα extra ευρώ ο συνάδελφός μας ο ηλεκτρομηχανολόγος...

Edited by yian
 • Upvote 1

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

 • Παρόμοιο Περιεχόμενο

  • Από afroman
   Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:
   Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.   Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.   από το Γραφείο Τύπου http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5934&language=el-GR  
   View full είδηση
  • Από afroman
   Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:
   Προς διευκόλυνση των επαγγελματικών φορέων του τεχνικού κόσμου, θα δοθεί παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας, που εκπνέει στις 3 Νοεμβρίου 2018, για την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και στοιχείων για την περαίωση της υπαγωγής των αυθαιρέτων του ν.4178/2013.   Η παράταση θα δοθεί με τροπολογία του άρθρου 99 του ν.4495/2017. Μέχρι την ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.   από το Γραφείο Τύπου http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=5934&language=el-GR  
  • Από Androklis80
   Καλησπέρα σε όλους.Μια ερώτηση στους γνωρίζοντες.Εχω μια δήλωση στο 4178 σε υπαγωγή μια Ο.Ι κατάστημα .Έχει γίνει ένα λάθος όχι σημαντικό και θέλει διόρθωση στο ότι ίσως πρέπει να χρεωθεί εξτρά πρόστιμο κάποια 8 τ.μ  που παίρνει το κατάστημα από το υπόλοιπο κτίριο (όχι κοινόχρηστοι χώροι.ο χώρος αυτός συγκεκριμένα είναι κάτω από το κλιμακοστάσιο και είναι περίκλειστος στην άδεια) εντός του ισογείου - κτηρίου.Ενώ στα σχέδια της υπαγωγής είναι όλα σωστά αποτυπωμένα με λεπτομέρεια .Ο μηχανικός είναι εκτός ελεύθερου επαγγέλματος πλέον και πηγαινοέρχεται εξωτερικό.Μου λέει αν είναι να παραιτηθώ από υπεύθυνος και να την μεταβιβάσεις όπου θέλεις και να διορθώσεις το οποιοδήποτε λάθος.
   Γίνεται να μεταφέρω την δήλωση σε νέο μηχανικό στον 4178 (καθώς μάλλον θα πάρει λογικά παράταση)και να διορθωθεί το λάθος και να επανυπολογιστεί το εξτρά πρόστιμο εκεί (4178) ή πρέπει να πάω στον 4495 υποχρεωτικά?? Αν πάω 4495 την ΜΣΕ δεν την γλιτώνω και θέλω αν είναι δυνατόν να την αποφύγω.
   Χμμμ Αν το αφήσω ως έχει και κλείσω- φτιάξω αυτά τα τετραγωνικά αργότερα... όπως είναι στην άδεια?θα είμαι οκ?Δεν υπάρχουν άλλοι ιδιοκτήτες στο οίκημα- κτίριο.
   Ευχαριστώ
  • Από andkour
   Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υπολογίζει την αμοιβή μηχανικού για ρυθμίσεις του Ν.4178/2013.Επιλέγετε το είδος εργασίας (αναλογα με τα χρόνια εμπειρίας του μηχανικού) και αυτόματα το πρόγραμμα υπολογίζει την αμοιβή του μηχανικού με βάση τις ελαχιστες ημέρες ή ώρες εργασίας.Βέβαια μπορούν να εισαχθούν και τιμές μικρότερες των ελαχίστων(συμφωνηθείσα αμοιβή).
   Επίσης υπολογίζεται και η αμοιβή τοπογραφικού(για οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού) καθώς και οι κρατήσεις και το συνολικό κόστος για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
   Στην έκδοση 1.3 προστέθηκε η δυνατότητα προεπισκόπησης και εκτύπωσης συνοπτικού κοστολογίου αμοιβών και κρατήσεων για την νόμιμη ή την συμφωνηθείσα αμοιβή.
   Στην έκδοση 1.4 προστέθηκε η δυνατότητα δημιουργίας-εκτύπωσης του εντύπου ΤΣΜΕΔΕ με το οποίο πληρώνουμε την εισφορά σε Εθνική.
   Στην έκδοση 1.5 προστέθηκε η δυνατότητα εμφάνισης στις εκτυπώσεις διακριτικού υδατογραφήματος με την επωνυμία του τεχνικού γραφείου και άλλων στοιχείων του μηχανικού.
   Στην έκδοση 1.9 προστέθηκε(για την αμοιβή εργασιών του Ν.4178/13) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.
   Στην έκδοση 2.1 προστέθηκε(για την αμοιβή τοπογραφικού) η δυνατότητα προεπισκόπησης-εκτύπωσης του διπλότυπου αμοιβών μηχανικού για την ΕΤΕ.(μέσα απο το menu υπολογισμού κρατήσεων τοπογραφικού).
   Στην έκδοση 2.19 προστέθηκε(μέσα από το menu κρατήσεων τοπογραφικού) η δυνατότητα υπολογισμού του συνολικού κόστους της αμοιβής+κρατήσεων μηχανικού για την ρύθμιση(συμπεριλαμβανομένου και του τοπογραφικού).
   Σε επόμενες εκδόσεις θα προστεθούν και άλλες δυνατότητες.
   Στην έκδοση 2.31 προστέθηκε ο υπολογισμός του ΚΗ Ψηφίσματος(για οικοδομικές άδειες).
   Στην εκδοση 2.45 προστέθηκε για την αμοιβή τοπογραφικού εκτός σχεδίου η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για εξάρτηση σε ΕΓΣΑ 1987(εμπροσθοτομίες&οπισθοτομίες) και διορθώθηκε λάθος στην ρουτίνα υπολογισμού των αμοιβών λόγω πολυγωνομετρίας(αριθμός στάσεων).
   Επίσης προστέθηκε στο πρόγραμμα το πρόσθετο vb Powerpacks.dll της Microsoft για να είναι συμβατή η εφαρμογή με όλες τις εκδόσεις των windows(απο xp-sp1 και άνω).
   Στην έκδοση 2.57 περιλαμβάνεται η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για στατικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
   Στην έκδοση v.2.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής μηχανικού για αρχιτεκτονικές μελέτες(για κτίρια κατοικιών).
   (Στο πρόγραμμα άλλαξα κατηγορία και από Λογισμικό Αυθαιρέτων το μετέφερα στην κατηγορία Λογισμικό Αμοιβών).
   Στην έκδοση 2.94 προστέθηκαν ο υπολογισμός αμοιβών εγκαταστάσεων(παθητική πυροπροστασία-ύδρευση-αποχέτευση) και ο αυτόματος υπολογισμός ΚΗ ψηφίσματος βάσει του προυπολογισμού του έργου.
   Στην έκδοση 3.02 προστέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες χώρων (γραφεία-καταστήματα-ξενοδοχεία κτλ) και έτσι μπορεί για οποιοδήποτε είδος κτιρίου να γίνει αυτόματος υπολογισμός προυπολογισμού και αμοιβών μελετών.
   Στην έκδοση 3.24 διορθώθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στο 24% και στις αμοιβές αδειών δόμησης υπολογίζεται η συνολική αμοιβή μηχανικού με δυνατότητα απεριόριστων καταχωρίσεων είδους χώρου,εμβαδού και κατηγορίας μελέτης.
   Στην έκδοση 3.32 έγινε επανασχεδιασμός όλου του μενού εισαγωγής δεδομένων και αποτελεσμάτων.Επίσης προστέθηκαν και οι υπολογισμοί για τις υπόλοιπες μελέτες εγκαταστάσεων.Υπάρχει δυνατότητα απεριόριστων καταχωρήσεων χώρων,είδους μελετών,προυπολογισμών κτλ με επιλογή στην εμφάνιση των αποτελεσμάτων(μεμονωμένη ή συγκεντρωτική ανά χώρο,μελέτη προυπολογισμό κτλ). Τέλος υπολογίζεται το ΚΗ για τον συνολικό προυπολογισμό.
   Στην έκδοση 3.35 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και για τις υπόλοιπες Η/Μ μελέτες καθώς και η μελέτη θερμομόνωσης(για παλιές οικοδομικές άδειες-αναθεωρήσεις ,πριν την εφαρμογή ΚΕΝΑΚ).
   Στο μενού εισαγωγής υπάρχει πλέον η δυνατότητα καταχώρησης-υπολογισμού της αμοιβής ΚΕΝΑΚ.
   Εγιναν επίσης βελτιώσεις στις ρουτίνες αποφυγής σφαλμάτων κατά την εισαγωγή των δεδομένων.
   Στην έκδοση 3.42 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών και για προσθήκες-επισκευές-διαρυθμίσεις-μεταρυθμίσεις.Οι αμοιβές αυτές επισημαίνονται με διαφορετικό χρώμα στα αποτελεσματα για να γίνονται εύκολα διακριτές σε σχέση με τις αμοιβές των νέων οικοδομών.
   Στην έκδοση 3.51 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβής για τον έλεγχο στατικής μελέτης υπάρχοντος κτιρίου(με ή χωρίς αντισεισμικό υπολογισμό).Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την έκδοση αδειών νομιμοποίησης με τον Ν.4178/2013 κτλ.
   Στην έκδοση 3.64 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού αμοιβών επίβλεψης,πολλάπλής εισαγωγής διαφορετικών χώρων και βελτιώθηκε το μενού του προγράμματος.Επίσης βελτιώθηκαν οι ρουτίνες υπολογισμού ώστε να υπάρχει ακρίβεια της τάξης δεύτερου δεκαδικού στις αμοιβές σε σχέση με το λογισμικό του ΤΕΕ.
   Στην έκδοση 3.67 βελτιώθηκε η ρουτίνα για τον υπολογισμό και παρουσίαση των επιβλέψεων έτσι ώστε να είναι δυνατόν να υπολογιστεί μεμονωμένα κάθε αμοιβή στην επίβλεψη(π.χ. στην περίπτωση που θέλουμε να υπολογισούμε μόνο αμοιβή επίβλεψης στατικών).Επίσης στους πίνκακες αποτελεσμάτων προστέθηκε αυτόματα ο χαρακτηρισμός :"Μελέτη" ή "Επίβλεψη" για να είναι διακριτό κάθε φορά στο τι αφορά ο υπολογισμός της αμοιβής.
   Στην νέα έκδοση 3.82 προστέθηκε η δυνατότητα υπολογισμού και εκτύπωσης του νέου εντύπου ΕΜΠ(πρώην ΤΣΜΕΔΕ) όπως ισχύει από 1-7-2016.
   Για την εγκατάσταση του προγράμματος κανετε extract στο αρχειο winzip και εκτελείτε το setup.exe.
    
   Δείτε ένα βίντεο παρουσίασης-χρήσης του προγράμματος αμοιβών(για την έκδοση 3.67) εδώ:

  • Από ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ
   Την παράταση προθεσμίας υπαγωγής στον Ν.4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις” ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας.
   Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:
    
   «Παράταση Προθεσμίας υπαγωγής στον Ν. 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”
    
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”. Συγκεκριμένα, ο παλιός Νόμος λήγει την 8η Φεβρουαρίου 2017, με την πάροδο συνολικά 42 μηνών από την δημοσίευσή του.
    
   Η προθεσμία αυτή δύναται να λήξει νωρίτερα από το τετράμηνο, με την ισχύ του νέου “Νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος”, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 10/10».
    
   Πηγή: Από το enikos.gr
    
   Και από Δελτίο Τύπου ΥΠΕΚΑ:
    
   Παράταση Προθεσμίας υπαγωγής στον Ν. 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”
    
   Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δίνει τετράμηνη προθεσμία για την υπαγωγή στον ισχύοντα Νόμο 4178/2013 “Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες Διατάξεις”. Συγκεκριμένα, ο παλιός Νόμος λήγει την 8η Φεβρουαρίου 2017, με την πάροδο συνολικά 42 μηνών από την δημοσίευσή του.
    
   Η προθεσμία αυτή δύναται να λήξει νωρίτερα από το τετράμηνο, με την ισχύ του νέου “Νόμου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος”, ο οποίος βρίσκεται σε διαβούλευση έως τις 10/10.
    
   Click here to view the είδηση
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.