Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φέρνει ο απορροφητήρας καπνό από την καμινάδα του γείτονα


t217

Recommended Posts

Γεια σας.

Πρόκειται για δυο διώροφα. Ο καπνός από την καμινάδα του ενός καταλήγει στο εσωτερικό του άλλου, μέσω του συστήματος του απορροφητήρα. Η καμινάδα απ' όπου έρχεται ο καπνός είναι αυτή που φαίνεται στα δεξιά της φωτογραφίας (η ψηλή - ύψος περίπου 2 μέτρα πάνω από την άλλη ταράτσα). Η καμινάδα του απορροφητήρα είναι αυτή που φαίνεται στα αριστερά (η κοντή με το καπέλο). Το πρόβλημα είναι έντονο για να αγνοηθεί και η συνεννόηση με τον γείτονα μάλλον δύσκολη. Προς το παρόν, έχω μπαλώσει τις 4 από τις 6 τρύπες στην έξοδο του απορροφητήρα. Έχει μια μικρή βελτίωση, αλλά το πρόβλημα συνεχίζει να είναι έντονο. Υπάρχει κάποια λύση; Πιστεύετε πως αν ξυλωθεί το καπέλο και μπουν περσίδες βαρύτητας (κάτι τέτοιο) θα λειρουργήσει; Από τη μεριά του γείτονα μπορεί να γίνει κάτι; Θα έπρεπε να έχει πιο ψηλά την καμινάδα;

Ευχαριστώ.

DSC01417.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή έχουμε πνιγεί στον καπνό, όπως και το μεσημέρι. Δεν ξέρω τι καίει (πέρα από παλέτες), αλλά τέτοιο ντουμάνι και ποσότητα καπνού έχω δει μόνο σε καμίνια εργοστασίων, ποτέ από καμινάδα  σπιτιού. Αναγκάστικα ανέβηκα πάνω και έκλεισα όλες τις τρύπες του απορροφητήρα μπας και αναπνεύσουμε. Όλο αυτό παρότι το χοντρό κύμα καπνού φεύγει προς άλλη κατεύθυνση από αυτή του απορροφητήρα, όσο ήμουν πάνω τουλάχιστον. Παρόλα αυτά, από την "κατασκευή" με τη λαμαρίνα και το τσιμέντο που είναι γύρω από το φουγάρο (που απ' ό,τι φαίνεται είναι προσθήκη), και σε ύψος μερικών πόντων από την ταράτσα, φεύγει καπνός προς τον απορροφητήρα. Στο τέλος μάς βλέπω να βγάζουμε καρκίνο, δυστυχώς. Δεν είναι η πρώτη χρονιά άλλωστε που γίνεται αυτό.

Edited by t217
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει σε τι μηχανικό μπορώ να απευθυνθώ για να κάνει μια αυτοψία μπας και διαπιστώσει από πού δημιουργείται το πρόβλημα; Το οποίο είναι εν τέλει πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι περιγράφω παραπάνω. Έχω κλείσει την έξοδο του απορροφητήρα αλλά τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα καπνό, ιδιαίτερα το ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη απ' όπου περνάνε οι σωληνώσεις. Επίσης, υπάρχει καπνός στο μπάνιο, νομίζω έρχεται από τον νιπτήρα. Όλες αυτές οι σωληνώσεις βρίσκονται στη μεσοτοιχία, απ' όσο γνωρίζω. Ο γείτονας γενικά πάντα κάτι κάνει. Π.χ. έχει κλείσει ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο, ο οποίος φτάνει στα όριο της μεσοτοιχίας, με λαμαρίνες κ.λπ., και θαρρώ πως το πρόβλημα με τον καπνό ξεκίνησε απ' όταν έγινε αυτό. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει, αλλά η κατάσταση είναι απελπιστική, οπότε θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να μου πείτε πού μπορώ να απευθυνθώ.

Edited by t217
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.