Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση σπιτιού


Esss

Recommended Posts

46 minutes ago, Arche said:

η εμπλοκή του Αρχιτέκτονα είναι ότι κάνει τα σχέδια λίγο καλύτερα από τους άλλους, μπορεί να δει χώρους εκεί που δεν βλέπεις, λύσεις εκεί που δεν ξέρεις. Ενοείται ότι κάνει καλύτερα το σπίτι από Πολιτικό Μηχανικό, Αρχιτεκτονική διαμόρφωση κατοικίας αυτός έχει σπουδάσει να κάνει. Εργονομικά, λειτουργικά είναι οι τομείς του ενδιαφέροντος του.

Ορισμένοι κάνουν και την επίβλεψη, μάλιστα οι Αρχιτέκτονες Μηχανικοί του ΕΜΠ - ξέρω εγώ - είναι και Μηχανικοί. Και δομική μηχανική έχουν διδαχτεί και τεχνολογία υλικών και εμπειρικά όταν ξέρουν πολλά ξέρουν πολλά. Θα πρότεινα το άτομο να έχει εμπειρία και αφού σκοπεύεις να κάνεις μια καλή δουλειά μην παρακάμψεις τον Αρχιτέκτονα.

Η γνώμη μου είναι ότι είναι ο πρώτος που εμπλέκεται με το σχεδιασμό, ο πρώτος που συμβουλεύει σωστά με σχέδια, εως σχέδια λεπτομερειών όσον αφορά μια ανακαίνιση. Ισως γραφείο τεχνικού ο οποίος επίβλεψη εργασίας θα κάνει να έχεις. Απο Αρχιτέκτονα αρχίζεις όμως πάντα.

Και ο Θεός ο μεγάλος Αρχιτέκτονας ονομάζεται. Η αρχή και το τέλος (το "Α" και το "Ω" λεγεται "Εγω υμην" ) Χωρίς σχέδια (και σχέδια ειδικού) μην πας πουθενά. Ακόμα υπάρχει η μελέτη εφαρμογής, που λεπτομέρειες σχεδιάζονται σε κλίμακα ως 1:1 ώστε να υπάρχει το καλό αισθητικο αποτελεσμα.

 

 

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου!

Δε γνώριζα αυτό που αναφέρεις για τη "μελέτη εφαρμογής", το σημειώνω.

Δεν είπα σε καμία περίπτωση πως θα παρακάμψω τον Αρχιτέκτονα. Ο προβληματισμός μου ήταν για το αν την επίβλεψη πρέπει να την αφήσω στον Αρχιτέκτονα ή στον Πολιτικό Μηχανικό που θα αναλάβει το έργο.

Αρχιτέκτονας θα βγάλει τα σχέδια και μάλιστα ήδη έχω ραντεβού με 4 γραφεία για προκαταρκτική κουβέντα/γνωριμία.

Link to comment
Share on other sites

To ποιος θα κάνει την εργασία έχει να κάνει με τον ποιόν εμπιστευεσαι οτι θα κάνει καλύτερη επίβλεψη της δουλειάς με τα δικά του συνεργεία.

- κατά εμένα τίθεται - το κατα πόσον συνεργάζεται ο Αρχιτέκτονας, αν κάνει μόνο τα σχέδια με ένα συνεργείο που εχεις επιλεξει ισως ηδη. Θα πρεπει να γνωριστουν.

Δεν θελω να κουνησω ολο το παζλ λεγοντας οτι να γνωρισεις εναν αρχιτέκτονα με δικα του συνεργεια. Θα πω ομως πως "το καλο αποτελεσμα ειναι προιον εργασιας διαφορων προσωπων." και πως δεν θέλω να πω τιποτα αλλο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, Esss said:

 

 

. Ο προβληματισμός μου ήταν για το αν την επίβλεψη πρέπει να την αφήσω στον Αρχιτέκτονα ή στον Πολιτικό Μηχανικό που θα αναλάβει το έργο.

Είτε Πολιτικός Μηχανικός, είτε Αρχιτέκτονας...θα πρέπει να έχεις δει δουλειά του, να τον εμπιστευτείς,  να βρίσκεται στο έργο, να δίνει ιδεες και λύσεις, να έχει συνεργεία που θα εγγυηθεί γιαυτα κάνοντας την καλύτερη δουλειά με το αντίστοιχο οικονομικότερο κόστος...και πολλα αλλα!!!

Πηαγινε στα ραντεβού και θα δεις και απο μονο σου ποιον θα επιλέξεις.

(μην ξεχνάς να συζητησεις και συμφωνητικό για τις εργασίες για τον χρόνο και για το οικονομικό. Συμφέρει όλους σας.

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, BAS said:

Αραγε ο Περικλής πήρε τρείς προσφορές ή έδωσε απ΄ ευθείας ανάθεση την δουλειά στον Ικτίνο ? 8)

Σαφέστατα και πήρε. Απλά οι δύο εκ των τριών προσφορές ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και θέλοντας να μην χαλάσει σχέσεις, ανέθεσε τη δουλειά σε δύο (παρέλειψες τον έναν, ανέφερες τον άλλο). Για να μην σου πω ότι έσπασε σε υπεργολαβία τα γλυπτά και τα έδωσε και σε τρίτο.

Edited by Directionless
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λένε ότι ο Ικτίνος είχε καλύτερο βιογραφικό και πήρε εκείνος ως συνεργάτη τον Καλλικράτη..

Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει και ο πολιτικός μηχανικός εμπιστοσύνης στο παρόν έργο . Να πάρει ο ίδιος αρχιτέκτονα και μηχανολόγο...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τη λογική αυτή λοιπόν, ο ιδιώτης θα πρέπει να πάρει 2 πολιτικούς μηχανικούς. Εκτός και αν "λένε" ότι ο Καλλικράτης ήταν κάποιας άλλης ειδικότητας (μη αρχιτέκτονας).

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Εγώ γιατί τόσο καιρό νόμιζα ότι ο Ικτίνος-Καλλικράτης ήταν κοινοπραξία προκειμένου να πάρουν την αντιπαροχούλα ??? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.