Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής


Steelman

Recommended Posts

Aναφορά για το Πανεπιστημίο Δυτικής Αττικής είναι ότι είδα ότι ίσως ακολουθήσει την Bologna.

Αναφέρει στο πρόγραμμα σπουδών:

Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

 

Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος είναι τετραετούς φοίτησης (οκτώ ακαδημαϊκών εξαμήνων) και οδηγεί στην απόκτηση του Πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού. Το πρόγραμμα σπουδών είναι εναρμονισμένο πλήρως με τα πρότυπα παναπιστημιακών ιδρυμάτων τετραετούς φοίτησης της αλλοδαπής, αντιστοιχεί σε 240 μονάδες του ευρωπαϊκού συστήματος ECTS και με την ολοκλήρωση του, απονέμεται πτυχίο Επιπέδου 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF)

 

Tο Πρόγραμμα Σπουδών έχει σχεδιαστεί και μορφωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει με επάρκεια και σε υψηλό επίπεδο το γνωστικό αντικείμενο της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού και παρέχει τις σχετικές εξειδικεύσεις των: Δομοστατικών, Γεωτεχνικών, Υδραυλικών και Συγκοινωνιακών Μηχανικών.

 

Μεταπτυχιακές Σπουδές

 

Στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 προσφέρονται και Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ).

Το παραπάνω το αντιλαμβάνομαι σαν 4+1.

 

Link to comment
Share on other sites

Οι κατευθύνσεις είναι κ-π των ΠΜ του ΕΜΠ και όχι των παλαιών του ΤΕΙ . Με το 4+1 προφανώς θα πάει σαν διπλωματούχος καθότι πλέον έχουμε πανεπιστήμιο , οπότε δεν ισχύουν οι χρησμοί της Πυθίας , συγνώμη των γερόντων του στε εννοώ...:ph34r:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

https://www.esos.gr/arthra/61596/erhetai-rythmisi-gia-tmimata-pentaeti-mihanikon

"Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  η ρύθμιση θα αφορά μόνο τα οκτώ τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής." Δηλαδή συζητούν την δημιουργία πολυτεχνικής σχολής με παραδοσιακά 5ετή τμήματα.

Από τα οκτώ τμήματα τα πέντε έχουν παραδοσιακούς τίτλους (Τοπογραφίας, Πληροφορικής και Υπολογιστών, Μηχανολόγων, Ναυπηγών, Πολιτικών). Με παραδοσιακούς τίτλους εννοώ ότι υπάρχουν και στα άλλα πολυτεχνεία κλπ.

Δύο τμήματα νομίζω δεν υπάρχουν αλλού (εννοώ σε ελληνικό πολυτεχνείο) (Βιοϊατρικής και Βιομηχανικής Σχεδίασης και παραγωγής)

Και τέλος οι ηλεκτρολόγοι και ηλεκτρονικοί μηχανικοί.  Με όλες τις αλλαγές που έχουμε δει η μετατροπή του τμήματος σε ΗΜΜΥ φαντάζει "ευκολάκι" που λέει και ο υιός μου.

Στα τμήματα με παραδοσιακούς τίτλους η λογική λέει ότι η απόδοση ΕΔ θα κυλίσει χωρίς τριβές. Οι εξελίξεις φαίνεται να τρέχουν γρηγορότερα από όσο περίμενα εγώ τουλάχιστον. Ακόμα φαίνεται πλέον και σε τι συνίστατο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Κατάργηση των ΤΕΙ. Κάποια επιλεγμένα να γίνουν 5ετή και να ενταχτούν  στο αντι-μπολόνια μπλοκ. Πιθανόν στόχος ήταν ακριβώς αν αποδυναμωθεί το σενάριο 4 + 1 όσο γίνεται.

Edited by bob mastoras
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

14 ώρες πριν, bob mastoras said:

Κάποια επιλεγμένα να γίνουν 5ετή και να ενταχτούν  στο αντι-μπολόνια μπλοκ. Πιθανόν στόχος ήταν ακριβώς αν αποδυναμωθεί το σενάριο 4 + 1 όσο γίνεται.

Κι εγώ εκεί το εντοπίζω.

Όσο για τα δύο "μη παραδοσιακά" τμήματα, υπάρχει η δυνατότητα συγχώνευσης με το αρμόδιο παραδοσιακό, που είναι αυτό των μηχανολόγων.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι πλέον επιβεβαιώνομαι για αυτό που είχα γράψει αρκετές φορές σε όλα αυτά τα θέματα που συζητάμε εδώ και καιρό .

Το ΤΕΕ είχε ζητήσει εδώ και δεκαετίες το κλείσιμο των τει και ιδιαίτερα των σχολών ΠΜ .  Τώρα λοιπόν τι έγινε ? Εκλεισαν όλα τα τμήματα ΠΜ και έγιναν 2 , ένα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη στα νέα πανεπιστήμια , τα οποία θα γίνουν και αυτά 5ετή , ακριβώς όπως έγινε και με όλα τα γεωπονικά τμήματα των ΤΕΙ .

Εννοείται ότι όσοι πέρασαν πέρσι στο ΠΑΔΑ , θα συνεχίσουν ως έχουν στο 5ετές , ενώ όσοι πέρασαν τα τελευταία 5 χρόνια στα ΤΕΙ Αθήνας , Πειραιά , Σερρών και Θεσσαλονίκης , στα τμήματα Δομικών και έργων υποδομής , θα μπορέσουν να συνεχίσουν με προυποθέσεις στο 5ετές . Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την ηρεμία στις σχολές και αυτοί είναι οι τυχεροί της μεταβατικής κατάστασης .

Αντίθετα αυτοί που ήταν στην Θεσσαλία και αλλού δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα .

Link to comment
Share on other sites

Ναι ακριβώς αυτή ήταν η ανάλυση του @BAS. 

Η Βιοϊατρική όσο πρόχειρα κοίταξα το προπτυχιακό ΠΣ μου φαίνεται πολύ ξένη με τους μηχανολόγους. Πολλά μαθήματα έχουν σχέση με ημμυ. Υπάρχουν και μαθήματα μηχανολόγων. Πολλά δεν έχουν σχέση με τίποτα. Μάλλον καλώς είναι ξεχωριστή σχολή. Για τους Βιομηχανικής Σχεδίασης και παραγωγής απλά δεν ξέρω. Μήπως αντιστοιχούν στην βασική ειδικότητα παραγωγής και διοίκησης;

Link to comment
Share on other sites

η "βιοϊαρική" έχει και τη θέση της στην αγορά εργασίας ως παραϊατρικό επάγγελμα ώστε να μη χρειάζεται κάποια παραπάνω κατοχύρωση μέσω ΤΕΕ κλπ. 

με την ειδικότητα παραγωγής και διοίκησης ταιριάζει και ο βιομηχανικός σχεδιασμός, η οποία έχει επαγγελματικά δικαιώματα μηχανολόγου - ηλεκτρολόγου. ως σχολή προέρχεται από τα τμήματα αυτοματισμών και κλωστοϋφαντουργίας. θεωρητικά έχει καλό και αυτοτελές αντικείμενο απλά υπάρχει και η τάση όλοι να συνδέονται και με τις διαδικασίες έκδοσης αδειών (βλέπε ηλεκτρονικοί μηχανικοί που το γύρισαν τελικά σε ΗΜΜΥ).

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Να αναφέρουμε και την προοπτική ένταξης της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΠΑΔΑ. Η σχέση που έχει το γεγονός αυτό με το 5 ετές των προγραμμάτων είναι, ότι για σπουδές 5 ετών χρειάζονται -φαντάζομαι- περισσότερα μέλη ΔΕΠ. Τουλάχιστον 3 τμήματα -από τα παραδοσιακά- ενισχύονται με στελεχικό δυναμικό λοιπόν. Αναφέρω ακόμα το ζήτημα του αριθμού του μόνιμου ακαδημαϊκού προσωπικού γιατί είναι και ένα από τα κριτήρια που ρητά υπήρχαν για την κρίση της βιωσιμότητας ενός τμήματος. Έχει μία λογική αυτό. Κάποια περιφερειακά ιδρύματα υπέφεραν από έλλειψη προσωπικού ιδίως μόνιμου. 

Δεν έχω χρόνο τώρα. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε νούμερα. Πόσους ΔΕΠ έχει κάθε τμήμα.

Edited by bob mastoras
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.