Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Milwaukee Bucks: Κατεδάφιση με ελεγχόμενη έκρηξη της οροφής του Bradley Center


Engineer

Recommended Posts

Τριάντα χρόνια ήταν αρκετά για το 'Μπράντλεϊ Σέντερ', την έδρα των Μιλγουόκι Μπακς από το 1988 μέχρι το 2018. Το γήπεδο που φιλοξένησε για πρώτη φορά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είναι πλέον η έδρα των 'ελαφιών', αφού ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία.

Με την έλευση του Έλληνα all star στον μαγικό κόσμο του NBA, ο τότε αναπληρωτής κομισάριος Άνταμ Σίλβερ μετέφερε τα άσχημα μαντάτα στους ανθρώπους των Μπακς. Ήταν Σεπτέμβριος του 2013 όταν επιθεώρησε το γήπεδο και επιβεβαίωσε ότι δεν πληρούσε πλέον τα στάνταρ του πρωταθλήματος, ζητώντας από την ομάδα μετακόμιση ή νέες εγκαταστάσεις μέχρι το 2017.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Χερμπ Κολ, ανακοίνωσε τη συμφωνία για την πώληση σε hedge fund της Νέας Υόρκης το 2014, η οποία θα συνδυαζόταν με την κατασκευή νέου γηπέδου.

Η πολιτεία του Γουινσκόνσιν ενέκρινε και δική της χρηματοδότηση για το νέο γήπεδο το καλοκαίρι του 2015 και τον Ιούνιο του 2016 άρχισαν τα έργα. Το κόστος του 'Φίσερβ Φόρουμ' έφτασε τα 524.000.000 δολάρια και το γήπεδο ήταν έτοιμο τον Αύγουστο του 2018.

Αυτό σήμαινε ότι το 'Μπράντλεϊ Σέντερ' ήταν περιττό πλέον και γι' αυτό, μετά από το τέλος της σεζόν 2017-2018, άρχισε να... γδύνεται. Ηλεκτρονικός εξοπλισμός, επίπλωση, εγκαταστάσεις μπάνιου και λοιπά κομμάτια αξίας 1.000.000 δολαρίων έγιναν δωρεά σε διαφόρους τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Ωστόσο, κάτι έπρεπε να συμβεί με το περίβλημα. Μία εντυπωσιακή ανατίναξη, ως είθισται με τέτοια γιγαντιαία οικοδομήματα, αποκλείστηκε ως επιλογή, αφού το γήπεδο βρίσκεται πολύ κοντά σε άλλα κτίσματα και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος.

Γι' αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η ανατίναξη μόνο της οροφής και στη συνέχεια, από την άνοιξη του 2019 κι εντός 9 μηνών, το σταδιακό γκρέμισμα της εγκατάστασης. Το οικόπεδο θα παραμείνει στην κατοχή των Μπακς, για οποιαδήποτε μελλοντική χρήση.

Την Κυριακή ήταν η ώρα για την πρώτη φάση της διαδικασίας, με την ανατίναξη  της οροφής. Μέσω των social media, οι Μπακς δημοσίευσαν το βίντεο από την κατεδάφιση της στέγης του επί 30 χρόνια σπιτιού τους.

 

 

 

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή, ωστόσο ανήκει πλέον στο παρελθόν: στους Μπακς του Σίντνεϊ Μονκρίφ, του Γκλεν Ρόμπινσον, του Τόνι Κούκοτς και του Ρέι Άλεν. Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο έχουν νέα, ολοκαίνουργια έδρα και την αξίζουν.

Και μερικά επιπλέον video από το Youtube:

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.