Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκρίθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών ο πρώτος μεγάλος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών του φορέα ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση η ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου έχει ως ζητούμενο τη δημιουργία ισότιμης σχέση των περιοχών που το απαρτίζουν και τη διάρθρωση των λειτουργιών του, ώστε να το μετατρέψουν σε τόπο προορισμού, σε περιοχή κατοικίας, σε χώρο εργασίας, παραδοσιακού ή σύγχρονου εμπορίου, παραδοσιακής βιοτεχνίας, πολιτισμού και αναψυχής και ταυτόχρονα να αναδείξουν τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του κέντρου. Κύριος στόχος της ανάπλασης είναι ο σχεδιασμός επεμβάσεων που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση του δημόσιου χώρου, στην περιβαλλοντική του αναβάθμιση και στη διασύνδεση του κέντρου με την ευρύτερη περιοχή.

Για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό θα διατεθούν 217.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 175.000). Η Γενική Γραμματεία Υποδομών αναλαμβάνει τα έργα, τις μελέτες και τις συμβάσει παροχής τεχνικών υπηρεσιών της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε. έως ότοι στελεχωθεί επαρκώς.

Η Διεύθυνση Κτιριακών Υποδομλων της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπ.ΥΠΟΜΕ θα είναι η Αναθέτουσα Αρχή των έργων, μελετών και συμβάσεων παροχής υπηρεσιών. Το τμήμα Μελετών Προγραμματισμού της ΔΚΥ θα είναι Διευθύνουσα Υπηρεσία των μελετών και συμβάσεων Π.Υ. ενώ για την κατασκευή των έργων και των συμβάσεων παροχής τεχνικών υπηρεσιών ορίζεται το τμήμα Κατασκευής Έργων Αθήνας της ΔΚΥ.

Είναι μία πρώτη δραστηριοποίηση για την γενική ανάπλαση του κέντρου και θα ακολουθήσουν δύο επιπλέον αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί. Ο δεύτερος με θέμα την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς και ο τρίτος την άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου Λυκαβηττού.

Στόχος είναι και οι άλλοι δύο διαγωνισμοί να προκηρυχθούν κλιμακούμενα με διαφορά περίπου δύο μηνών ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της μέγιστης δυνατής συμμετοχής αρχιτεκτονικών γραφείων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.