Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για αυτονόμηση θέρμανσης


Recommended Posts

 

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 34 του Ν. 4546/2018 (ΦΕΚ 101/Α) η αυτονόμηση θέρμανσης γίνεται με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. Σύμφωνα με την αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/69701/4461 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 4520/Β/2018) ο προϋπολογισμός εργασιών για την έκδοση εργασιών μικρής κλίμακας όπου απαιτείται, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4495/2017, υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Β του ν. 4495/2017. Στον προϋπολογισμό υπολογίζονται μόνο το κόστος των οικοδομικών εργασιών για την υλοποίηση του έργου (δεν συνυπολογίζεται το κόστος αγοράς των μηχανημάτων και του εξοπλισμού). Από τις παραπάνω διατυπώσεις και εφόσον

α) ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της διαδικασίας έκδοσης εργασιών μικρής κλίμακας στην περίπτωση της αυτονόμησης θέρμανσης,

β) στο Παράρτημα Β’ του Ν.4495/2017 δεν υπάρχει κανένα σχετικό πεδίο για εργασίες αυτονόμησης θέρμανσης (παρά μόνο πεδίο για κεντρική θέρμανση και κλιματισμό) και

η γνώμη μου είναι ότι δεν απαιτείται η σύνταξη προϋπολογισμού.

Έχω δίκιο ή άδικο; Ποιά είναι η δική σας γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

Από συνομιλίες μου με μηχανολόγο ΔΑΟΚΑ, εχω λαβει την ενημέρωση πως ισχύει αυτό που λέτε (δεν απαιτείται προϋπολογισμός).

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες του Πίνακα Β', αυτές χρειάζονται για την αναγγελία στον ΕΦΚΑ (Πίνακας Γ' ΙΚΑ), όπου βάζουμε το δυσμενέστερο σενάριο.

Π.χ., αν η ΕΕΔΜΚ αφορά απλά αλλαγή μονάδας παραγωγής θερμότητας (π.χ. ατομικός λέβητας πετρελαίου ή υγραερίου, αντλία θερμότητας, ενεργειακό τζάκι, γεωθερμία, κ.λ.π.), τότε επιλέγουμε την κατ' αποκοπή εργασία τοποθέτησης ατομικού λέβητα αερίου.

Αν ομως πρόκειται και για αλλαγη δικτύου διανομής (π.χ. αεραγωγοί ή ενδοδαπεδια) ή/και τερματικων μονάδων εκπομπής θερμότητας (π.χ., θερμαντικά σώματα ή fancoils), τότε επιλέγεται η εργασία της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης με τις ανάλογες θερμίδες του συστήματος που εχει επιλεχθεί.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.