Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μια φορά τον χρόνο η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών πελατών


Engineer

Recommended Posts

Η υποβολή θα γίνεται μια φορά το χρόνο και έως την 31η Μαρτίου, ενώ μειώνονται τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη υποβολή της κατάστασης στα 100 από 400 ευρώ.

Μια φορά το χρόνο και έως την 31η Μαρτίου θα γίνεται η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών πελατών για μια σειρά υπόχρεων, οι οποίοι έως τώρα υπέβαλλαν συγκεντρωτικές καταστάσεις ανά τρίμηνο, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Αντιστοίχως, αναπροσαρμόζεται και το πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής της και θα ανέρχεται σε 100 ευρώ για την εκπρόθεσμη υποβολή της ετήσιας κατάστασης έναντι 400 ευρώ που προβλεπόταν έως τώρα για τις τέσσερις τριμηνιαίες καταστάσεις.

Η εγκύκλιο της ΑΑΔΕ σχετικά με το πότε θα υποβάλλονται οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ορίζει τα ακόλουθα ανά κατηγορία :

-Από τους εκδότες ετησίως, ανεξαρτήτως κατηγορίας των τηρούμενων βιβλίων τους (απλογραφικά ή διπλογραφικά) ή της απαλλαγής τους από την τήρηση αυτών, καθώς και της υποχρέωσης ή μη υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν,

-Από τους λήπτες, υπόχρεους υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, που τηρούν είτε διπλογραφικά είτε απλογραφικά βιβλία, ετησίως και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν,

-Από τους λήπτες, μη υπόχρεους υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, το δημόσιο και τα ΝΠΔΔ, καθώς και τους αγρότες, φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται είτε στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, οι οποίοι όμως δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται σε τήρηση βιβλίων, είτε στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, ετησίως και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτό για εμάς που δεν παρακολουθούμε και τα έχουμε αφήσει στο λογιστήριο είναι και για την κατάσταση με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταθέτουμε ανά τρίμηνο; 

Link to comment
Share on other sites

... και πολύ σωστά κάνεις που τα έχεις αφήσει στους ειδικούς...

Σχετικά με το ερώτημά σου, οι καταστάσεις πελατών-προμηθευτών και οι καταστάσεις συμφωνητικών είναι διαφορετικές διαδικασίες και διέπονται από διαφορετικές προθεσμίες. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.