Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κάτοικος Εξωτερικού


igfa1983

Recommended Posts

@cv98019 Αν είσαι τυπικός στα έγγραφά σου και τα έχεις όλα όπως ζητούνται, δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν ειδικά έχεις μισθωτή σχέση στο εξωτερικό και αποδεικνύεις εύκολα και απλά ότι αυτή είναι συνεχόμενη ακόμα και με πολλές εταιρείες και το ατομικό σου μπλοκάκι ανοιχτό δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν κινείσαι σε γκρίζες ζώνες ή πολλαπλές μη μισθωτές απασχολήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό καλείσαι να αποδείξεις ότι τα ζωτικά σου συμφέροντα βρίσκονται στο εξωτερικό και ότι εκεί κατοικείς πάνω από 183 μέρες το χρόνο. Εκεί συνήθως υπάρχει δυσκολία απόδειξης καθώς τα προηγούμενα κυρίως χρόνια παρατηρήθηκε το φαινόμενο δεκάδες/εκατοντάδες άτομα να φτιάχνουν μια εταιρεία σε Βουλγαρία/Κύπρο, να δηλώνουν μία διεύθυνση έδρας και διαμονής ταυτόχρονα και να πάνε στην εφορία να λένε ότι είμαστε κάτοικοι εξωτερικού, τη στιγμή που είχαν μόνιμη κατοικία εδώ εμφανώς, οικογένεια εδώ και ΔΕΝ μπορούσαν να αποδείξουν ότι διαμένουν εκεί πάνω από 183 μέρες το χρόνο, ούτε ότι τα ζωτικά τους συμφέροντα ήταν εκεί. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@NeckBreaker πριν από ομολογουμένος αρκετά χρόνια, με ανοιχτά βιβλία η εφορία δεν δεχόταν τη μεταφορά. Αν αυτό άλλαξε είναι ενδιαφέρον νέο. Η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα αλλάζει πιο συχνά από προπονητή σε ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Φορολ. κάτοικος εξωτ. μπορεί να ανοιξει βιβλία στην Ελλάδα χωρίς να του ζητήσουν να κάνει μεταφορά φορολ. κατ. στην Ελλάδα;

Για τα περί Βουλγαρίας δεν διαφωνώ, αλλά αυτή είναι η μία οψη του νομίσματος. Από την άλλη γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που αν και λογικά δικαιούνται τη μεταφορά, η εφορία τους απέρριψε με αστείες δικαιολογίες. Αν σε απορρίψουν έχεις δύο προβλήματα: α) για να βρεις το δίκιο σου πρέπει να φτάσεις στο ΣΤΕ και β) έχεις ήδη δηλώσει τα εισοδήματά σου.

Link to comment
Share on other sites

@cv98019 απόφαση ΔΕΔ Θεσ/νίκης 1445/2018 , ξεκαθαρίστηκε ότι φυσικά και μπορεί να ανοίξει βιβλία στην Ελλάδα. Από πριν και με βάση τις διατάξεις σπάνια υπήρχε πρόβλημα παρά μόνο σε λίγες εφορίες όπου κάποιος κολλημένος δημιουργούσε πρόβλημα. Οι περισσότεροι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και όπως έγραψα και παραπάνω το βασικό είναι η τυπικότητα στα έγγραφα που ζητούνται. Αν όλα είναι πλήρη ποτέ/έως σπάνια υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.