Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Burj al Babas - Τουρκία: Η «στοιχειωμένη» πόλη με τα 732 ερειπωμένα κάστρα


Engineer

Recommended Posts

Απίστευτες εικόνες προσφέρει μια επαρχιακή πόλη… φάντασμα στην Τουρκία, όπου εκατοντάδες μικρά κάστρα τα οποία προορίζονταν για πλούσιους επενδυτές, έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Πρόκειται για το φιλόδοξο πρότζεκτ Burj al Babas στην επαρχία Μπολού, το οποίο άρχισε το 2014, ωστόσο ο όμιλος που το είχε αναλάβει, απέτυχε να συγκεντρώσει τα χρήματα που απαιτούνταν.

Κάθε ένα από τα 732 μικροσκοπικά αυτά  κάστρα κόστισε 450.000 ευρώ για να χτιστεί, σύμφωνα με την Daily Mail. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα ο όμιλος Sarot Group δεν θα τα πάρει ποτέ πίσω, αφού με εντολή δικαστηρίου προέβη σε πτώχευση για χρέος 27 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο όμιλος χρεοκόπησε, όταν επενδυτές από αραβικές χώρες που ήταν υποψήφιοι αγοραστές, άλλαξαν γνώμη λόγω της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου, η οποία δημιούργησε έλλειμα πάνω από 85 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πάμπλουτοι επιχειρηματίες και γαλαζοαίματοι θα μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους «μεσαιωνικό» πύργο, απολαμβάνοντας το εξαιρετικό κλίμα και τις χλιδάτες υποδομές που θα παρείχε το «σκοτεινό» πλέον χωριό, μεταξύ των οποίων και ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο.

Κόντρα ωστόσο στις προσδοκίες, η περιοχή εξελίχθηκε σε θλιβερό αντικατοπτρισμό της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Τουρκία και της αποτυχίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να την αντιμετωπίσει.

Σήμερα, η περιοχή αποτελεί ένα… στοιχειωμένο τοπίο, με το μισό αριθμό τον κατοικιών να μην έχει χτιστεί πλήρως και το εμπορικό κέντρο να μην ξεκίνησε ποτέ.

Μερικές ακόμη εικόνες:

18_01_2019_21_52_35_2468546.jpg?width=12

turkish-chateau-burj-al-babas-turkey_dez

tourkia-1.jpg?itok=PS7vcmnL

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Η κρίση φταίει ή μήπως είδαν οι πελάτες το αποτέλεσμα και τρομάξανε; 

Έπρεπε να έχουν και παραλλαγές του θέματος (πχ να μην έχουν όλα τα κτίρια καμπαναριό)

Link to comment
Share on other sites

Αντι να κανουν 50-100 αρχικα και μετα να επεκταθουν  εκαναν 732!!!Αντι να τα κανουν σε μια πιο τουριστικη πειοχη τα εκαναν σε καποια επαρχια της Τουρκιας.

Και μετα απο αυτα τα δεδομενα πειμεναν καποιον ή καποιους να αγορασουν ενα μικρο οικισμο απο 732 κτιρια που ειναι ακριβως το ιδιο μεταξυ τους?Καθολου εξυπνη επενδυση εκτος και αν ηταν σιγουροι οτι θα επενδυαν οι Αραβες αλλα θα επρεπε αν ειχαν κανει καποιου ειδους προσυμφωνο για να ειναι εξασφαλισμενοι.

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites

η μοναρχία επέτρεψε στον μεγαλοκατασκευαστή/προσκείμενο και προσκωλυόμενο της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει την τραγελαφική αυτή επένδυση, αλλά μάλλον στη συνέχεια αλλάξαν οι ευνοούμενοι του σουλτάνου.... 

Τώρα η πώληση είναι καθαρά θέμα marketing, διαφήμισης, promotion και άλλων Δυτικών επιστημών....

Link to comment
Share on other sites

 Ελπίζω (από σεβασμό στο περιβάλλον) να μην ολοκληρωθεί ποτέ αυτό το γκέτο-τερατούργημα, ώστε η φύση να κάνει τη δουλειά της...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Update: Πουλήθηκαν τα μισά σε Καταριανούς. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι μπήκαν και οι Τούρκοι στο παιχνίδι με τις χρυσές βίζες.

https://bit.ly/2GiXsdi
https://bit.ly/2Gg4PlD

Edited by Meremeti
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.