Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Αθήνα για πρώτη φορά ανάμεσα στις 35 πόλεις που αξίζει να επισκεφτείς


Engineer

Recommended Posts

Μια πολύ σημαντική διάκριση έλαβε η Αθήνα καθώς συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Condé Nast Traveler ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Το Condé Nast Traveler αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά περιοδικά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ανήκει στο τεράστιο μιντιακό όμιλο της Condé Nast,τα γραφεία του οποίου στεγάζονται στο υψηλότερο κτήριο της Αμερικής το One World Trade Center που χτίστηκε στη θέση των Δίδυμων Πύργων.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο αξιοσημείωτη την ένταξη της Αθήνας στην εν λόγω λίστα, είναι ότι αποτελεί αποτέλεσμα ψηφοφορίας των αναγνωστών του αμερικάνικου περιοδικού και όχι μιας απλής συλλογής των συντακτών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προτάσεις για τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς στην Αθήνα. Ακρόπολη και Αρχαία Αγορά δεν θα μπορούσαν να λείπουν ποτέ από καμία λίστα με τα must see αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. Ο λόφος του Λυκαβηττού και η βόλτα στην αγορά στο Μοναστηράκι αποτελούν επιλογές για μία όμορφη βόλτα στην Αθήνα, ενώ τα ‘’εκρηκτικά’’ ,όπως αναφέρονται, Εξάρχεια είναι ένα μέρος που αξίζει να εξερευνηθεί. Ειδική μνεία γίνεται και στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο χώρο του οποίου βρίσκεται τόσο η Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Αυτό όμως που δίνει ένα ξεχωριστό τόνο στην παρουσίαση της Αθήνας, είναι η αναφορά στο σουβλάκι του ‘’Κώστα’’ που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της πρωτεύουσας

H Αθήνα βρίσκεται στην 24η θέση ανάμεσα σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις με την Βιέννη να φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης. Εκτός από την ελληνική πρωτεύουσα για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στη λίστα και η πόλη Αβινιόν στην Γαλλία.

Ακόμα όμως μια διάκριση που λαμβάνει συνολικά η χώρα από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler είναι η επιλογή της στην δεύτερη θέση μετά την Ιταλία, ως την καλύτερη χώρα που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος, ενώ η Σαντορίνη αποτελεί σύμφωνα με τους αναγνώστες το καλύτερο νησί στον κόσμο για διακοπές!

Αναλυτικά οι ευρωπαϊκές πόλεις:

35. Όσλο

34. Σαν Σεμπαστιάν

33. Λισαβόνα

32. Κοπεγχάγη

31. Βαλένθια

30. Κορκ

29. Γρανάδα

28. Σεβίλλη

27. Μπιλμπάο

26. Ρώμη

25. Ζυρίχη

24. Αθήνα

23. Στοκχόλμη

22. Κωνσταντινούπολη

21. Αβινιόν

20. Εδιμβούργο

19. Λυών

18. Βενετία

17. Άμστερνταμ

16. Πόρτο

15. Ταλίν

14. Βουδαπέστη

13. Λονδίνο

12. Μαδρίτη

11. Αμβέρσα

10. Βαρκελώνη

9. Παρίσι

8. Φλωρεντία

7. Νυρεμβέργη

6. Κολωνία

5. Βασιλεία

4. Λουκέρνη

3. Αμβούργο

2. Σάλτσμπουργκ

1. Βιέννη

Θάνος Τσαλουχίδης-bizness.gr


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.