Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η παραγωγική δυναμικότητα της συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 87% την περίοδο 2018-2023


Engineer

Recommended Posts

Η παγκόσμια παραγωγική δυναμικότητα έργων συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 87% ή 4,3 γιγαβάτ ισχύος μεταξύ 2018 και 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Αυτό αντιπροσωπεύει ταχύτερη αύξηση κατά 32% από ό,τι την περίοδο 2012-2017. 

Τα συστήματα συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας παράγουν ενέργεια χρησιμοποιώντας κάτοπτρα και άλλα μέσα για να συγκεντρώσουν μια μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός ή ηλιακής θερμικής ενέργειας σε μια μικρή περιοχή. Μέχρι σήμερα, οι συγκεκριμένες τεχνολογίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα συμβατικά φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ σε κόστος. Έως το 2017, η Ισπανία ήταν υπεύθυνη για το μισό της παγκόσμιας παραγωγικής ικανότητας, αλλά η ανάπτυξη στον τομέα αναμένεται να ανέβει σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναφέρει η έκθεση.

Το συντηρητικό σενάριο περιλαμβάνει 1,9 γιγαβάτ νέας δυναμικότητας στην Κίνα, 1 γιγαβάτ ισχύος από νέα έργα στο Μαρόκο και τη Νότια Αφρική, άλλο 1 γιγαβάτ στη Μέση Ανατολή και επιπλέον δυναμικότητα από έργα στην Αυστραλία και τη Χιλή.

Σύμφωνα με ένα σενάριο ταχύτερης ανάπτυξης των ανακοινωθέντων έργων, οι εγκαταστάσεις συγκεντρωμένης ηλιακής ενέργειας θα μπορούσαν να παράγουν επιπλέον 2,6 γιγαβάτ ισχύος κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να κατασκευάσει έργα συνολικής ισχύος 2,7 γιγαβάτ έως το 2030, όπως αναφέρει ένα νέο σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της κατεξοχήν πετρελαιοπαραγωγού χώρας στις 9 Ιανουαρίου. Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τους υδρογονάνθρακες ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διαφοροποίησης της οικονομίας της.

Συνολικά, η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει ανανεώσιμα έργα 58,7 γιγαβάτ μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών έργων 40 γιγαβάτ, και αιολικών έργων 16 γιγαβάτ. Έργα ισχύος περίπου 27,3 γιγαβάτ από αυτή την παραγωγική ικανότητα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Αυτός ο στόχος είναι πολύ υψηλότερος από τον προηγούμενο που είχε θέσει η αραβική χώρα, ο οποίος ήταν τα 9,5 γιγαβάτ μέχρι το 2023.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.