Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αντλία θερμότητας: κατανάλωση και άλλα συγκριτικά στοιχεία


Stiv79

Recommended Posts

Θεωρητικά υπάρχουν αρκετές λύσεις αλλά τι γίνεται στην πράξη και τι σας συμφέρει, μπορεί να σας το προτείνει κάποιος μηχανολόγος, που ασχολείται με παρόμοια θέματα, μετά από επίσκεψη επί τόπου.

Τελείως ενδεικτικά αναφέρω μερικές πιθανές λύσεις...

Χρήση του λέβητα για ΖΝΧ, θέρμανση του Boiler με ηλ. αντιστάσεις, εγκατάσταση ηλ. ταχυθερμαντήρα, λειτουργία της Α.Θ. σε υψηλότερη θερμοκρασία έστω για λίγες ώρες, τροποποίηση υδραυλικού δικτύου Α.Θ. (προσθήκη τρίοδης κλπ).... 

Επί τη ευκαιρία....το καλοκαίρι τι κάνετε???

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 868
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, antloukidis said:

Χρήση του λέβητα για ΖΝΧ

Καλή λύση άλλα δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει όταν έχει βγει από το κύκλωμα του νερού που κυκλοφορεί στο δίκτυο και να δουλεύει μόνο για ζνχ

 

1 ώρα πριν, antloukidis said:

το καλοκαίρι τι κάνετε???

Αυτό: << θέρμανση του Boiler με ηλ. αντιστάσεις >>

Edited by giorgosvet
Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως γιαβπολλους λογους τν εχω εκτος. Ηλιακος με αντιστασεις εαν χρειαστει, σε 20-30 λεπτα εχω 120 λιτρα ζεστο νερο.αλλο π μ αρεσει ειναι ο ταχυθερμαντηρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό ...δυστυχώς δεν ήθελα να γράψω γιατί είχαμε μία μικρή περιπέτεια με την αντλία και ήθελα να είμαι όσο γίνεται πιο αντικειμενικός....στο τέλος όλα καλά.. αςτα πάρω όμως από την αρχή.

Στις 25 του Δεκέμβρη το πρωί ξυπνώντας για να πάμε εκκλησία 5:30 το πρωί η αντλία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.στις 8:00 που γυρίσαμε είχε βγάλει ένα σφάλμα CH 60... Δεν μπορώ να γνωρίζω τι έχει γίνει.. ψάχνοντας το manual όμως είδα ότι κάποια πλακέτα είχε πρόβλημα. Δυστυχώς λόγω αργίας δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω με το service. Στις 27 δεκεμβρίου το πρωί το έδωσα βλάβη επικοινώνησε μαζί μου τεχνικός και το πόρισμα που βγήκε είναι ότι φταίει κάποια πλακέτα η οποία και παραγγέλθηκε επιτόπου. Χρόνος αναμονής περίπου 4 εργάσιμες ημέρες για να έρθει στο νησί βέβαια λόγω αργιών υπολόγιζα πλέον μετά τις 10 του Γενάρη. Η εν λόγω πλακέτα έφτασε τελικά στο νησί 27 Ιανουαρίου και τοποθετήθηκε. Τι είχε γίνει και άργησε τόσο πολύ: όταν έγινε παραγγελία στα στοιχεία που παραγγέλθηκε έγινε η πληκτρολόγηση τους στα ελληνικά με ελληνικούς χαρακτήρες Έλα όμως που όταν τυπώθηκε από Πολωνία η ετικέτα έβγαζε ερωτηματικά και μόνο ο ταχυδρομικός κωδικός που σαν ψηφίο τυπώθηκε σωστά. Με αποτέλεσμα η πλακέτα να έρχεται στη Σάμο και να ξανά φεύγει πίσω Αθήνα και να ξαναέρχεται... Αφού τοποθετήθηκε το σφάλμα συνέχισε ναι υπάρχει και έτσι παραγγέλθηκε και μία δεύτερη πλακέτα η οποία όντως μετά από δικιά μου υπόδειξη να αναγράψουν τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες έφτασε μέσα σε τέσσερις ημέρες από Ολλανδία στη Σάμο τοποθετήθηκε και η δεύτερη και πάλι το σφάλμα εξακολουθούσε να υπάρχει... Η τελική λύση που δόθηκε από το service της LG ήταν να γίνει αντικατάσταση της αντλίας. Έτσι και έγινε και τελικά στις 23 Φεβρουαρίου 24 έγινε η τοποθέτηση της καινούργιας πλέον αντλίας.. ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά.. πέρασα μία αγωνία η οποία δεν περιγράφεται... Ξέχασα να αναφέρω ότι όταν είδαν ότι αργούσε η πρώτη πλακέτα έστειλαν και δεύτερη ίδια γιατί φοβήθηκαν ότι έχει χαθεί το δέμα.η όλη ιστορία κράτησε πάρα πολύ λόγω λάθος πληκτρολόγησης με ελληνικούς χαρακτήρες αυτό ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα αλλά ευτυχώς διορθώθηκε. Πλέον ξανά Αντλιοκίνητος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο service της LG που με κάθε κόστος προσπάθησαν να δώσουν λύση έστω και με την καθυστέρηση που υπήρξε.....

Αυτά 😘👍

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, georges81 said:

Απ οτι βλεπω εν τελη οι lg ππλλα προβληματα. Ας ελπισουμε φιλε να μν παθρις ξανα τπτ

Δεν θα συμφωνήσω....

Αν από αμέλεια του εγκαταστατη το σωληνάκι εκτόνωσης απορρέει Μέσα στην αντλία και στοχεύει τις πλακέτες δεν φταίει το μηχάνημα.

Και στην άλλη περίπτωση δεν φταίει η αντλία που δεν ζεσταίνει το μποιλερ του ηλιακού 3 ορόφους πιο πάνω και ειδικά όταν δουλεύεις χαμηλά τη θερμοκρασία στα νερά (για λόγους οικονομίας)

Edit :Άκυρο... Δεν ήταν lg 

Στη δικιά μου περίπτωση όντως υπήρξε βλάβη... μπορεί να καθυστέρησε... Αλλά δόθηκε λύση .. 

Και ζεσταίνει μια χαρά το μποιλερ του ηλιακού 200lt

( Και να πω την αλήθεια... Τον ηλιακό ακόμα δεν τον έχω συνδέσει με το ρεύμα..πριν λίγες μέρες η οικογένεια ξόδεψε όλο το ζεστό νερό και έπρεπε να μπανιαριστω... Χώνω 60 βαθμούς στα νερά και μέσα σε 15 λεπτά μετρημένα το νερό ζεμάταγε.. βέβαια πρώτη φορά είδα κατανάλωση 10Khw !!!!! 🤣🤣🤣)

Και το σωληνάκι και στην παλιά και στην καινούργια το έχω δέσει με δεματικά και βγαλμένο έξω από τη σκάφη σε περίπτωση που ανοίξει η βαλβίδα να δω τα νερά. Τις υγρασίας τις απομακρύνω με λάστιχα απορροής εκτός αυλής έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρουν.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι η σωστή εγκατάσταση...και η σωστή ρύθμιση για την κάθε εγκατάσταση...

Edited by Stiv79
Link to comment
Share on other sites

Υπηρχαν κ αλλα θεματα λιγο πιο παλια με g που ειχαν θεματα μπορω να θυμηθω νμζ 3-4 περιπτωσεις ακομη. Οκ εσενα μπορει να εκατσε απλα στραβη κ να μν ειναι απο το μηχανημα.

10 kwh εννοεις για αυτα τα 15 λεπτα για τν ηλιακο?

Edited by georges81
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, georges81 said:

Υπηρχαν κ αλλα θεματα λιγο πιο παλια με g που ειχαν θεματα μπορω να θυμηθω νμζ 3-4 περιπτωσεις ακομη. Οκ εσενα μπορει να εκατσε απλα στραβη κ να μν ειναι απο το μηχανημα.

10 kwh εννοεις για αυτα τα 15 λεπτα για τν ηλιακο?

 όλα τα μηχανήματα παρουσιάζουν βλάβες..

Τέλος πάντων..

 

10kw η στιγμιαία κατανάλωση δηλ για τα 15 λεπτά 2,5 kwh  βέβαια είχε 5 °C εξωτερική

Να αναφέρω ότι ο ηλιακός είναι ειδική παραγγελία με μεγάλη σερπαντίνα λόγω της αντλίας θερμότητας

Edited by Stiv79
Link to comment
Share on other sites

για το ζνχ δν εχεις κανει συνδεση με τριοδη? Η έχεις πάρει απλά στο έχουν συνδέσει σαν σώμα. Εάν είναι έτσι είναι λάθος, καθώς όταν η ηλιακός έχει πάρει θερμοκρασία μεγαλύτερη από του δικτύου θέρμανσης, ουσιαστικά χάνει θερμότητα προς το πιο κρύο νερό του δικτύου. Νμζ η κανονική σύνδεση είναι με τρίοδη όπου κόβει τα νερά από τα σώματα και τα δίνει στον ηλιακό, που όπως το σκέφτομαι έχει κ όφελος οτι δέν ζεσταίνεις μεγάλο όγκο νερού. αλλά μόνο το κύκλωμα του ηλιακού.

τν αντίσταση θα σ έλεγα να τη βάλεις, για τα 15 λεπτά η κατανάλωση θα ήταν 4kwh/4=1 kwh.

Καλά έκανες κ έβαλες τέτοιο ηλιακό, καθώς οι απλοί επειδή έχουν μικρή σερπατίνα, συχνά δέν καλύπτουν τον ελάχιστο όγκο νερού που απαιτεί η αντλία, βγάζοντας σφάλματα λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.