Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η μεγαλύτερη γέφυρα που έχει κατασκευαστεί από 3D printer


Engineer

Recommended Posts

Στη συνοικία Μπάοσαν (Baoshan), στη Σαγκάη, στην Κίνα, έγινε η μεγαλύτερη πεζογέφυρα του κόσμου από 3D εκτυπωτή, με μοναδικό υλικό το τσιμέντο.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου Τσινγκχουά, Σου Βεϊγκουό σε συνεργασία με την εταιρεία Shanghai Wisdom Bay Investment Management Company.

Το μήκος της είναι 26,3 μέτρα και το πλάτος 3,6 μέτρα. Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την πολύ παλιά γέφυρα Άντζι στο Ζαοσιάν, την πιο παλιά, ανοιχτή, πέτρινη, αψιδωτή γέφυρα του κόσμου.

Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από μια ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Σου Γουέιγκο (Xu Weiguo) της σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Τσινγκχουά ( Tsinghua), τη «Zoina Land Joint Research Center For Digital Architecture»(JCDA), μαζί με την εταιρία διαχείρισης επενδύσεων.

Η τρισδιάστατη εκτυπωμένη γέφυρα έχει μήκος 26,3 μέτρα και πλάτος 3,6 μέτρων. Στην ανάπτυξη της δομής, η ομάδα ακολούθησε το σχέδιο της αρχαίας πέτρινης γέφυρας Αντζί (Anji), η οποία θεωρείται η παλαιότερη με σχήμα αψίδα του κόσμου και κατασκευάστηκε πριν από 1.400 χρόνια.

Στην γέφυρα είναι ενσωματωμένο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο: τα στοιχεία της τάσης της κατασκευής και της παραμόρφωσής της συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα έχει πρακτική συνέπεια όσον αφορά τη συμπεριφορά νέων υλικών σκυροδέματος και τις μηχανικές ιδιότητες της δομής των εκτυπωτικών εξαρτημάτων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.