Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δισδιαγώνιος οπλισμός, τοποθέτηση


 
sgp

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά, είμαι και εγω χρήστης του strad και μάλιστα πολύ νέος (2 μήνες το έχω και τώρα το μαθαίνω, όπως επίσης και στο michanikosgr πρώτη φορά γράφω) και έχω και γω το ίδιο πρόβλημα με το συνάδελφο. Πίστεύω ότι το θέμα είναι στο πως διαστασιολογεί το strad καθώς το έχω ακούσει και από παλαιότερους χρήστες του, ότι γενικά βγάζει εύκολα το δισδιαγώνιο. Πάντως επειδή αποφοίτησα φέτος και τα έχω φρέσκα παραθέτω εδώ τους περιορισμούς για το πότε απαιτείται ο δισδιαγώνιος

 

Αρχικά ελέγχεται ο λόγος ζ=-(Vsd2/vsd1) όπου Vsd2 η min τέμνουσα και Vsd1 η max σεισμική τέμνουσα αντίστοιχα σε απόλυτες τιμές. Αν ζ>-0.50 (άρα ζ=-0,4,-0,3 κτλ) δεν απαιτείται δισδιαγώνιος καθώς δεν έχουμε μεγάλη εναλλαγή του προσήμου της τέμνουσας.

 

Αν ζ<-0.50 (δηλ. ζ=-0,6, -0,7 κτλ) τότε ελέγχουμε: α)αν Vsd1 < 4,5*(2+ζ)*τrd*bw*d (=V1) δε χρειάζεται δισδιαγώνιος β) αν V1<Vsd1<2V1 τότε η μισή τέμνουσα παραλαμβάνεται απο συνδετήρες και η άλλη μισή από δισδιαγώνιο οπλισμό. γ) αν Vsd1>2V1 τότε η τέμνουσα παραλαμβάνεται απο το δισδιαγώνιο οπλισμό και τοποθετούνται και οι ελάχιστοι συνδετήρες.

 

Επίσης να πω και στο συνάδελφο ότι το strad έχει δικό του forum από την 4m και θα μπορούσε να θέσει το θέμα εκεί (η να το κάνω εγώ) έτσι ώστε να δούμε τι παίζει με το πρόβλημα αυτό και πως διαστασιολογεί το strad. Γιατί γενικά συμφωνώ με τους υπόλοιπους ότι είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στις κοντές δοκούς

Link to comment
Share on other sites

...Επίσης να πω και στο συνάδελφο ότι το strad έχει δικό του forum από την 4m και θα μπορούσε να θέσει το θέμα εκεί...

Και μάλιστα forum στο οποίο απαντούν στις ερωτήσεις μελών υπάλληλοι της 4Μ υπεύθυνα. Σε αντίθεση μ' άλλα fora εταιρειών!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά ελέγχεται ο λόγος ζ=-(Vsd2/vsd1) όπου Vsd2 η min τέμνουσα και Vsd1 η max σεισμική ικανοτική τέμνουσα αντίστοιχα σε απόλυτες τιμές. Αν ζ>-0.50 (άρα ζ=-0,4,-0,3 κτλ) δεν απαιτείται δυσδιαγώνιος καθώς δεν έχουμε μεγάλη εναλλαγή του προσήμου της τέμνουσας.

 

Vsd2, Vsd1 η min και max τεέμνουσα του σεισμικού συνδυασμού κι όχι η ικανοτική!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.