Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γεωαναφορά χαρτών σε AutoCAD


aer

Recommended Posts

@ ikarnaris

 

χμμμμμμ!!! Για κάποιον που έχει ασχοληθεί με το θέμα σίγουρα θα ξέρει να μου απαντήσει. Όσο για την κάρτα γραφικών και τροφοδοτικό θα έλεγα ότι συμβάλει στην ευστροφία και ετοιμολογία κάποιον ανθρώπων που θέλουν απλά να δώσουν μια απάντηση.

Στο δια ταυτα σε φόρουμ τι περιμένατε κύριε μου. Να αναπτύξω την μεθοδικότητα μου πάνω σε εφαρμογές cad ; Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

σ.σ. λίγο χιούμορ δεν βλάπτει. δεν λέγονται όλα κακοπροαίρετα.

 

ταυτόχρονα:

 

.. Το χρησιμοποιώ συνεχεία μα δε παίρνω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως συνήθως χάνει ή ο κάνναβος ή έχει στροφή. Μήπως ξέρετε γιατί ;

 

πώς μπορεί να ξέρω άνθρωπέ μου ΤΙ κάνεις για να έχω και άποψη??

 

και άντε σου δίνω απάντηση:

α. χρησιμοποίησε το arcmap ή κάποιο άλλο πρόγραμμα που έχεις αγοράσει

β. δεν κάνεις αρκετά καλό zoom στο "τσίμπημα" ή φρόντισε να έχεις περισσότερα και ορθά κατανεμειμένα τα σημεία ελέγχου σου (control points)

γ. αντί για triangular method κάνε polynomial

δ. κάνε δέηση στους θεούς ταυτόχρονα με τα α,β,γ

ε. ΔΓ/ΔΑ

 

την εμπιστεύεσαι με δεδομένη την έλλειψη λοιπών πληροφοριών από εσένα???

 

την αναζήτηση την έχεις χρησιμοποιήσει??? έχεις ΟΝΤΩΣ καρατσεκάρει ότι ΔΕΝ έχεις βρεί κάτι που να σε καλύπτει???γιατί νομίζω έχει αναλυθεί διεξοδικά το θέμα.

 

παρακαλώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν καλοπροαίρετε σε ευχαριστώ και πάλι. Collerate - rubber sheet . Όταν κάνω συνάρθρωση κάτι δε πάει κάλα δηλαδή αρχίζει και χάνει ο κάνναβος όσον άφορα την απόσταση. Προσπαθώ να γεωαναφερω χάρτη του αναδασμού και όχι έναν άλλα χάνει η αποτύπωση σχετικά σε σχέση με την γεωαναφορα μου. Όχι ότι οι αναδασμοί που έχουν γίνει τοπικά είναι σωστή αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη με οποιοδήποτε μέσω.

 

Τα σημεία ελέγχου μου είναι τόσο όσα και του κανναβου δηλαδή πιάνω και τις γωνίες και το κέντρο και την περιοχή ενδιαφέροντος.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς δεν χρειάζονται τόσα σημεία. Με 3-4 σημεία πρέπει είσαι εντάξει. Φυσικά εξαρτάται και από την κλίμακα το σφάλμα σου αλλά πίασε σημεία σε 3 άκρες.

Δοκίμασε αυτό πρώτα μήπως δημιουργεί το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, όσα σταθερά και να χρησιμοποιήσεις για τη γεωμετρική διόρθωση ενός ράστερ (π.χ. κορυφές κανάβου) μπορείς να διορθώσεις μόνο τα συστηματικά λάθη του πρωτότυπου (χάρτη) και του σκάνερ που χρησιμοποίησες.

Τα τυχαία γεωμετρικά σφάλματα του συστήματος χάρτης-σκανερ (π.χ. κακή καθετότητα αξόνων, μη γραμμικές κλίμακες αξόνων σάρωσης κλπ) σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν μετά το rubersheet.

Δλδ παίζει μεγάλο ρόλο εξ αρχής το αρχικό υλικό αλλά και η ποιότητα του σκάνερ. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είναι πανάκριβοι οι φωτ-τρικοί σκάνερ σε σχέση με τους dtp και γενικών χρήσεων.

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς δεν χρειάζονται τόσα σημεία. Με 3-4 σημεία πρέπει είσαι εντάξει. Φυσικά εξαρτάται και από την κλίμακα το σφάλμα σου αλλά πίασε σημεία σε 3 άκρες.

 

συνάδελφε με 3 σημεία δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσεις το rubbersheet του raster design και να γεωαναφερθεί ο χάρτης σου.

 

ορθά όσα αναφέρει ο qmd.

 

τα σημεία ελέγχου και γενικότερα η όλη μεθοδολογία σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ζητούμενό σου. Δηλαδή αν σε ενδιαφέρει ολόκληρη η περιοχή του 1:5000 χάρτη του αγροκτήματος και χρησιμοποιήσεις 4 σημεία μόνο (π.χ. γωνίες) θα έχεις πολύ μεγαλύτερο σφάλμα (RMS ERROR) απ΄ το 1.5m (διακριτική ικανότητα).

 

Παράλληλα να έχεις κατά νου ότι οι αναδασμοί έχουν πολλά προβλήματα έτσι κ αλλιώς, π.χ. 1cm λάθος στον κάνναβο (συνηθισμένη περίπτωση)=50m, οπότε όταν λές ότι σου φεύγει ο κάνναβος πόσο εννοείς ότι σου φεύγει?

 

(δεν λέω παρακαλώ αυτή τη φορά καθώς κάτι μου λέει ότι το ευχαριστώ δεν πήγαινε σε μένα φίλτατε/η,)

Link to comment
Share on other sites

@ikarnaris:

 

Θεωρητικά δεν διαφωνώ για το πως θα πετύχεις το ελάχιστο RMS ERROR αλλά συγκεκριμένα για την γεωαναφορά εικόνων στο raster design σε παραπέμπω στο παρακάτω:

 

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=7142810&linkID=9240975

 

(δεν... δεν... :wink:)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ συνάδελφε, το κατάλαβα.αν τώρα για το map περιγράφεται η μέθοδος για την ορθή γεωαναφορά θα με υποχρεώσεις.

πάντως σ ευχαριστώ πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.