Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρεμιέρα για το e- Κτηματολόγιο - Βήμα- βήμα η υποβολή της δήλωσης


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 427
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί απαιτούνται οι κωδικοί Taxisnet. Θα το καταλάβαινα αν ήταν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία. Αλλά το σύστημα το μόνο που συμπληρώνει είναι ο ΑΦΜ! Ευχαριστούμε προγραμματιστή. Μας έσωσες από το να συμπληρώσουμε ΕΝΑ κελί ακόμα! Και μας έβαλες να τηλεφωνούμε σε λογιστές και να στέλνουμε sms καθώς οι περισσότεροι έχουν από 10 ψηφία και αριθμούς σε username και password!!!

Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, WarBlade said:

Για να δικαιολογήσουν την μάσα φίλε είναι απλό. Σου λέει είναι νέα εφαρμογή και κάνει και 3d view και έχει και νέες φώτο του 2016.

 

Εν τω μεταξύ στο κτηματολόγιο τους ρωτάς '' παιδιά έχουμε αγρούς συνεχόμενους μη άρτιους με αγορά από έναν ιδιοκτήτη όπου η βούληση του πελάτη είναι η συννένωση και που πράγματι βρίσκονται περιφραγμένοι με κοινή μάντρα. Μερικές φορές δε μπορεί να υπάρχει και κτίριο στο όριο''

 

Απάντηση ποίημα από όλους (μηχανικούς, δικηγόρους) : ''ότι λέει το συμβόλαιο'' δηλαδή εμείς φίλε το 35αρι θέλουμε

Το ίδιο το κτηματολόγιο δλδ προωθεί την μέγιστη κατάτμηση της Ελληνικής γης και ένα μείζον θέμα δεν το έχει επιλύσει μην μπορώντας τα στελέχη του να απαντήσουν ξεκάθαρα

 

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά ότι απο Δευτέρα θα έχουμε νέα εφαρμογή....

Φίλε νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως ειδικά όταν υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη δεν γίνεται τα δικαιώματα να καταχωρούνται κατά δήλωση από τον πολίτη. Σκέψου μόνο τι δικαστικές διενέξεις θα δημιουργούνταν μεταξύ συνιδιοκτητών, ομόρων, συγκληρονόμων. Αν δηλώνεται χρησικτησία ή κληρονομικό δικαίωμα δίχως τίτλο είναι άλλο θέμα, τότε το κτηματολόγιο δέχεται ότι κάποια στιγμή ο πολίτης θα προβεί σε σύνταξη συμβολαίου σύμφωνη με τη δηλωθείσα κατάσταση.

Η εφαρμογή θα διορθωθεί γρήγορα πιστεύω και θα δουλέψει. Εμένα με προβληματίζει κάτι άλλο όμως. Όσες ηλεκτρονικές δηλώσεις έχω επεξεργαστεί έως τώρα (δουλεύω σε ανάδοχο κτηματογράφησης) σε μεγάλο ποσοστό έχουν λάθη σημαντικά, ακόμα και αν φαίνεται ότι έχουν συμπληρωθεί από μηχανικούς ή ενημερωμένους πολίτες. Και το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο εντοπισμός, διότι όλα τα άλλα διορθώνονται κατά την επεξεργασία συνήθως χωρίς παρανοήσεις. Αν κάποιος μπερδευτεί και κάνει υπόδειξη του παραδιπλανού αγροτεμαχίου τι γίνεται? Όταν τον έχω μπροστά μου στο front, έχω στοιχεία στο χάρτη, το καταλαβαίνω, και τον ρωτάω: είσαι σίγουρος? το βλέπεις αυτό το δεντράκι? υπάρχει τέτοιο πράγμα μέσα στο χωράφι σου? όχι ε? ε τότε μήπως είσαι εδώ που συμφωνεί και η αναγραφή ομόρων με τα στοιχεία μας? ναι ε? ωραία!!

Αυτό γίνεται συνέχεια στις δηλώσεις face to face, σε ποσοστό ακόμα και 20%-30%. Αν μου έρθει όμως απλά ένα πολύγωνο μέσω διαδικτύου τι κάνω? Δεν υπάρχει η παραπάνω διορθωτική διαδικασία...

Link to comment
Share on other sites

Κατά πάσα (μεγάλη έως βεβαιότητα) πιθανότητα το e-Κτηματολογίο (και γενικότερα όποιες υπηρεσίες-εφαρμογές χρησιμοποιούν ως πιστοποίηση τους κωδικούς Taxis) δεν θα μπορεί να λειτουργεί με τους κωδικούς Taxis την Πέμπτη 7/2/2019 από τις 14:00 έως τις 23:00.

Το παραπάνω το γράφω με βάση το παρακάτω που υπάρχει στην ΓΓΠΣ.
 

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

δεν θα λειτουργεί την Πέμπτη αλλά σήμερα λειτουργεί? Εδώ το σύστημα σέρνεται και αγκομαχά.Η προηγούμενη εφαρμογή είχε μεν ατέλειες αλλά δούλευε ρολόϊ.

Όσο για την απαιτηση κωδικών taxis. Έχω ήδη πελάτη σε απομακρυσμένη περιοχή που ναι μεν θέλει να του κάνω την δήλωση αλλά δεν θέλει να μου δώσει τους κωδικούς (λογικό) εξ αποστάσεως. Άλλος πάλι δέχεται ,αρκεί να είναι παρών κατά την σύνταξη της δήλωσης.Καταλάβατε το θέμα που δημιουργήθηκε?Εμμέσως, στρέφουν τον κόσμο στους λογιστές για την δήλωση ιδιοκτησίας.

 

Link to comment
Share on other sites

πώς   "στρέφουν τον κόσμο στους λογιστές για την δήλωση ιδιοκτησίας. "...????

Στους λογιστες δεν θα δοσουν κωδικούς???

 

Κι αν δεν θελουν να  δοσουν κωδικους..... ας πανε αυτοπροσωπως να καταθεσουν...

 

Link to comment
Share on other sites

Απάντηση στον Ntano

δλδ φίλε μου Ντάνο μπρίκια κολλάμε εμείς? και δεν ενδιαφερόμαστε να δηλώσουμε σωστά ? ή νομίζεις είναι άρπα κόλλα από τους μηχανικούς...

Πρέπει να έχεις φοβερή προνοητικότητα να βάζεις νέα εφαρμογή πάνω στην αιχμή, όταν βάλατε παράλληλα το 60% της Ελλάδος. Και είναι ο κόσμος στις ουρές όλη την μέρα ή πιστεύεις ότι οι μηχανικοί πληρώνονται για αυτό που κάνουν (σκανάρισμα εγγράφων, έλεγχο τίτλων, εύρεση συντεταγμένων, εφαρμογή τοπογραφικού)?

 

Πράγματι από την στιγμή που ζητά το σύστημα κωδικούς taxis net ανακατευθύνεις μέρος της εργασίας στους λογιστές. Αυτοί είναι οι ''κωδικοκράτορες''

 

Το φαεινό μυαλό που σκέφτηκε να βάλει νέα εφαρμογή στην αιχμή να μας πείτε μόνο να ξέρουμε

Edited by WarBlade
Link to comment
Share on other sites

Ναι μπήκα εγώ χθες βράδυ 12:30

Με πήγαινε από καρτέλα σε καρτέλα στο 1/10 του χρόνου και φαντάσου τι κίνηση θα είχε εκείνη την ώρα.

Καλά το ΤΕΕ δεν σέβεται τους μηχανικούς να ξεσηκωθεί? Τι πράγματα είναι αυτά να πειραματίζονται τώρα ? μια χαρά δούλευε το σύστημα

Εμείς τι θα λέμε στους ανθρώπους που έχουμε αναλάβει να δηλώσουμε? Ξέρετε το κτηματολόγιο πειραματίζεται και η νέα εφαρμογή δεν δουλεύει?

Πως να προγραμματίσεις στην Ελλάδα του 2019 όταν η Κρατική Διοίκηση δεν σέβεται κανέναν.

Δλδ τι πρέπει να κάνουμε να μαζεύουμε δηλώσεις και να δίνουμε μπουρμπουάρ στα παιδιά που είναι στα κτημ γραφεία να μας περάσουν γρήγορα τα έγγραφα μας? (οι οποίοι παρεμπιπτόντως καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με όλη την κοσμοσυροή που υπάρχει στα κτημ γραφεία)

 

Απίθανη Ελλάδα πίσω πάμε συνέχεια

 

Εν τω μεταξύ λατρεύω το ΤΕΕ που κάνει την ''πάπια'' μην παρεξηγηθούν τα παιδιά του Κτηματολογίου και χαλάσουμε τις δημόσιες σχέσεις μας...

Edited by WarBlade
Link to comment
Share on other sites

Μόλις τώρα, WarBlade said:

Καλά το ΤΕΕ δεν σέβεται τους μηχανικούς να ξεσηκωθεί? Τι πράγματα είναι αυτά να πειραματίζονται τώρα ? μια χαρά δούλευε το σύστημα

 

Το αν δούλευε μια χαρά το σύστημα επέτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη.. Για αυτούς που υπέβαλαν δηλώσεις μια χαρά (νόμιζαν) ότι δούλευε, για ρώτα και εμάς που τις επεξεργαστήκαμε! Για κάποιο λόγο γίνονται όλα.. Στην Ελλάδα που ζούμε να λες καλά που υπάρχει αυτή η δυνατότητα "στην περίοδο αιχμής", διότι εγώ περίμενα να σου πω την αλήθεια να γίνει αυτό και "μετά την αιχμή" :razz:

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.