Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρεμιέρα για το e- Κτηματολόγιο - Βήμα- βήμα η υποβολή της δήλωσης


Engineer

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 427
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να ρωτησω, σε χωράφια απο κληρονομιά , τα συμβολαια των οποίων όπως γινόταν παλιά ήταν στο περίπου. Ετσι 10 στρέμματα στα κατσάβραχα, αν πάω να τα βάλω στον χάρτη εκει που νομίζω βγαίνουν 12 στρέμματα . Ο τίτλος (χωρίς τοπογραφικά) αγοράς από τον πατέρα μου και αποδοχής κληρονομιάς γραφει 10. Λεφτα να πάω εκει τουλάχιστον τώρα να βγάζω τοπογραφικά κλπ δεν υπάρχουν. Μακάρι να υπάρχουν στην ανάρτηση. Δεν θέλω όμως αν είναι και δικά μας να τα αφήσω εκτός αγνωστου ιδιοκτήτη, γιατι θεωρώ θα μάς τα φάνε αλλοι,

1.πώς να κάνω την δήλωση? Βάζοντας πόσα τ.μ?

2Τι αποσπασμα κτηματολογίου να καταθέσω?

3.να γράψω κάτι στίς παρατηρήσεις?

4. Επειδη δεν μπορώ να πάω, υπάρχει κάποιο μειονέκτημα ηλεκτρονικής αίτησης απο αυτοπρόσωπη παρουσία (πχ στο Γαλάτσι )? Μήπως στην μία περίπτωση έχεις δυνατότητα να προσθέσεις τίποτα μετα?

5. Και τοπογράφο να βάλω καλύτερα να περιμένω την ανάρτηση νομίζω, διότι είναι 3 συνεχόμενα με διαφορετικά συμβόλαια, μπερδεμένος βορράς κλπ, με χαρακτηρισμούς τάδε λάκα, πεζούλα κλπ χωρίς να βγάζεις άκρη , και 10 γείτονες στην περιγραφή, Και το βασικό να μην καταλαβαίνεις ποιο είναι δίπλα σε ποιο. Μήπως είναι καλύτερα να κάνω ηλεκτρονική δήλωση για το καθενα , να βάζω τα τ.μ του συμβολαίου στο καθένα και κάπως ( πως?)  να δείξω ότι αποτελεί τμήμα μιας μεγάλης ( μεγαλύτερης από τα συμβόλαια) ενιαίας έκτασης?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα! Αφού είχα γράψει ένα κατεβατό είδα το edit σου και τα διόρθωσα όλα :-))

1. Θα πρέπει να υποβάλεις δήλωση για τρία διαφορετικά γεωτεμάχια. Γράψε το εμβαδό του τίτλου για το κάθε ένα. Δεν υπάρχει άλλη ακριβής μέτρηση.

2. Κανονικά πρέπει να κάνεις υπόδειξη ορίων για το κάθε ένα από τα όμορα. Δεν υπάρχει πρόβλημα να καταθέσεις αποσπάσματα που συνολικά να υποδεικνύουν 12 στρέμματα. Η διαφορά στο εμβαδό υπάρχει αλλά δεν είναι τραγική και εκτός απροόπτου, αν δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη με ομόρους κλπ, θα σου αποδοθούν όλα τα ζητούμενα τμήματα. Σε μεταγενέστερη δικαιοπραξία θα διορθωθεί ο τίτλος είτε βάσει νεότερης καταμέτρησης που θα γίνει, είτε βάσει του ότι θα μεταβιβαστούν - κληρονομηθούν τα γεωτεμάχια ως έχουν στη βάση του κτηματολογίου.

3. Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο ιδιαίτερο στην περίπτωση, μην γράψεις τίποτα στις παρατηρήσεις διότι είναι σαφής η δήλωση.

4. Η ηλεκτρονική υποβολή είναι κυρίως για γνώστες των ιδιοκτησιακών θεμάτων. Πιστεύω ότι είναι δύσκολη διαδικασία για μη - μηχανικούς, εκτός των απλών περιπτώσεων. Θεωρώ ότι είναι δύσκολη ακόμα και για μηχανικούς που δεν έχουν εμπειρία συγκεκριμένα από το πως λειτουργεί το κτηματολόγιο. Εσύ κρίνεις και αποφασίζεις. Το πλεονέκτημα της αυτοπρόσωπης δήλωσης είναι ότι περνάς έλεγχο επί τόπου και φεύγεις ήσυχος ότι (λογικά) όλα πήγαν καλά.

Στην ηλεκτρονική υποβολή δεν ανεβάζεις απόσπασμα κτηματολογίου αλλά αρχείο dxf, είτε σχεδιάζεις επί τόπου το πολύγωνο στην εφαρμογή.

Αν δεν γνωρίζεις τα όρια των τριών γεωτεμαχίων αλλά μόνο το συνολικό τους περίγραμμα, μπορείς να ανεβάσεις 3 φορές το ίδιο συνολικό περίγραμμα και να αφήσεις το κτηματολόγιο να βρει - κατασκευάσει (?) τα μεταξύ τους όρια.

Βλέποντας το edit που έκανες θα σου πρότεινα πάντως να πας αυτοπροσώπως να καταθέσεις δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτοπροσώπως εννοείς καλυτερα  στην περιοχή που ανήκει ή το ίδιο είναι και στο Γαλάτσι?

Δηλαδή στην ηλεκτρονική δεν μπορώ να ανεβάσω το απόσπασμα? Ή να το μετατρέψουμε? Η εφαρμογή που έχει να το σχεδιάσεις είναι το ίδιο?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Αν η περιοχή σου εξυπηρετείται από το Γαλάτσι, είναι σαν να πηγαίνεις και στο τοπικό γραφείο, μιας και οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί από τον ίδιο ανάδοχο και έχουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της περιοχής στους υπολογιστές τους.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή δεν ανεβάζεις το pdf που έφτιαξες από την υπηρεσία θέασης. Μπορείς να το ξανασχεδιάσεις όμως στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής. Αν θέλεις να αναπαράξεις ακριβώς το ίδιο, μπορείς να πληκτρολογήσεις τις ίδιες συντεταγμένες. Αν είσαι γνώστης του αντικειμένου μπορείς να ανεβάσεις και πολύγωνο τύπου dxf αλλά αυτό συνήθως το ανεβάζουν όταν έχουν κάνει αποτύπωση της έκτασης στο πεδίο ή όταν κάνουν πολλαπλές δηλώσεις για την ίδια έκταση (συνδικαιούχοι, οριζόντιες κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ!!!!

Μου είπε ένας παλιός από τα μέρη ότι στο ένα χωράφι που συνορεύει με δασικό από μια πλευρά πακέτο (ότι το γνωρίζουν όλοι οι παλιοί στην περιοχή) ανηκει και μια στρούγκα ,3-4 στρεματα μέσα στο δασικό. Πράγματι κοιτώντας τον δασικό χάρτη αυτή η έκταση μέσα σε δασικό γύρω από όλες τις πλευρές της , είναι Α/Α. Τώρα αυτήν πως να την δηλώσω επειδή παρεμβάλλεται δάσος λίγα μέτρα  αλλά ουσιαστικά είναι ένα συμβόλαιο. Ξεχωριστή δήλωση (2 δηλώσεις για το ίδιο συμβόλαιο) ή μια δήλωση και να το ενώσω με μια  απλή γραμμή ευθεία με την υπόλοιπη  έκταση η οποία γραμμή να περνά από το δασος

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα... να ρωτήσω.. 

έχουμε γήπεδο 8 (Α Β Γ Δ κτλ) ιδιοκτητών με συμβόλαιο σύστασης οριζόντιου ιδιοκτησίας, .. όπου έχουν με βάση την σύσταση ποσοστά εξ αδιαιρέτου. ο Α έχει το 1/4 εξ αδιαιρέτου με 2 διαμερίσματα Α1 και Α2 που τα δίνει στα παιδιά του με ποσοστό επί του οικοπέδου σε χιλιοστά 125ο/οο έκαστος, ένα για το κάθε παιδί. Άρα έχουμε συμβόλαια την σύσταση και τις 2 γονικές παροχές. Επίσης έχουμε 1 συμβόλαιο μη παρακράτησης της επικαρπίας από τον πατέρα που παραιτείται άρα προσκομίζουμε και αυτό και η ψιλή γίνεται πλήρης. άρα έχουμε δήλωση για κάθε παιδί, όπου γράφουμε το συνολικό εμβαδόν του γηπέδου, πίσω το αριθμό ιδιοκτησίας που του ανήκει ποσοστό επι του γηπέδου 125 ο/οο και τα τμ..Και έρχονται τα αυθαίρετα που τακτοποιήθηκαν με ποσοστό 50% των τέκνων του Α . 120τμ αυθαίρετη κατοικία. είναι κολλητά στα διαμερίσματα του Α. ρωτάω για το πως θα θα δηλωθούν αυτά

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

θα ήθελα την βοήθειά σας σε κάτι το οποίο έψαξα μέσα στο φόρουμ αλλά δεν με κάλυψε κάτι.έχω συμβόλαιο γονικής παροχής με παρακράτηση του δικαιώματος επικαρπίας.Μέσα στο συμβόλαιο αναφέρει ότι υπολογίστηκε η αντικειμενική αξία του ακινήτου στα 8/10 της πλήρους κυριότητας βάση της ηλικίας του παρέχοντα γονέα.Τα ποσοστά που πρέπει να δηλωθούν είναι 80% ψιλή κυριότητα το παιδί και 20% ο γονέας με το δικαίωμα της επικαρπίας ?Αυτό το ποσοστό λαμβάνεται καθαρά για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας ή είναι και "πραγματικό"?Στο ε9 του παιδιού το ακίνητο αναφέρεται με ποσοστό 100% ψιλή κυριότητα.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσοστό αφορά τον υπολογισμό αντικειμενικής αξίας του δικαιώματος επικαρπίας. Το ποσοστό του δικαιώματος που θα καταχωρήσεις είναι το 100% Ψ.Κ.

Για να δίνει 8/10 ως αξία ψιλής κυριότητας σημαίνει ότι ο επικαρπωτής γονέας είναι ηλικίας από 70-80 ετών στο χρόνο του συμβολαίου, οπότε η αξία πλήρους κυριότητας επιμερίζεται σε 20% για την επικαρπία και 80% για την ψιλή κυριότητα.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.