Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρεμιέρα για το e- Κτηματολόγιο - Βήμα- βήμα η υποβολή της δήλωσης


Engineer

Recommended Posts

10 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

 

 

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα, φορολογικό ή μη πρόβλημα, αρκεί να κοπεί μια τυπική ΑΠΥ π.χ. 10 ευρώ.....

 

Μάλλον έχει δίκιο ο Ιασονας. Και στις οδηγίες πριν μπούμε στην εφαρμογή το γράφει. Τώρα για το αν πρέπει να κοπεί απόδειξη ή όχι είναι άλλο θέμα.

Capture.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 427
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγγνώμη για το άσχετο του σχολίου μου, απλά όσοι θέλετε να δηλώσετε ακίνητο που βρίσκεται στον Δήμο Καρπενησίου, μη μπείτε στον κόπο. Πήγα να το κάνω και, αφού έφαγα μια μέρα το καλοκαίρι προσπαθώντας να εντοπίσω το (τυφλό) ακίνητο συγγενών μου (με βοήθεια περιγραφές τύπου «είναι ανάμεσα στον τάδε δρόμο και στον δείνα δρόμο που περνάει από την εκκλησία Αγίου Τάδε και το σπίτι του Ταδόπουλου»...) και άλλα 2 βράδια χτες και προχτές, διαπίστωσα ότι υπάρχει πρόβλημα στην επιλογή του Δήμου στον κατάλογο των ΟΤΑ. Σήμερα πήρα τηλ στο helpdesk και μου είπαν ότι στον Δήμο Καρπενησίου δεν γίνονται τώρα δηλώσεις αφού έχει δικό του Κτηματολογικό Γραφείο οπότε ό,τι έχε δηλωθεί από παλιά ('00s) ισχύει. Δεν υπήρχε όμως ππουθενά στις ανακοινώσεις «Νομός Ευρυτανίας πλην του Δημου Καρπενησίου». Έπρεπε να το μαντέψουμε! 

Link to comment
Share on other sites

ναι

ο Δημος Καρπενησιου και 6 ακομα "περιοχες"  εχουν ηδη "κλεισει" απο προηγουμενες δηλωσεις.

http://www.ktimatologio.gr/Pages/SearchOfficesSurveyed.aspx

 

αρα, ανηκεις σε περιοχες της αρχικης ενταξης.

  1. Σε περίπτωση που κατά την κτηματογράφηση των παλαιών προγραμμάτων δεν υπέβαλα δήλωση για το ακίνητό μου, μπορώ να προβώ σήμερα σε τέτοια ενέργεια στο Κτηματολογικό Γραφείο;
 
Όχι, αυτό δεν είναι δυνατόν. Μετά την καταχώριση των αρχικών εγγραφών στα κτηματολογικά βιβλία και την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογίου σε μια περιοχή, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις διαδικασίες διόρθωσης αρχικής εγγραφής. Το ακίνητό σας μπορεί να έχει καταχωριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο οικείο Κτηματολογικό Γραφείο ή στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο", τηλ. 210 6505600 ή στο 1015.
 

http://www.ktimatologio.gr/frequentlyaskedquestionsfaq/Pages/7nDEXhW58BiLkzSU.aspx

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ερώτηση,

Αν έχουμε κάνει ηλεκτρονική υποβολή για πελάτη και θέλει να προσθέσει επιπλέον κάποια ακίνητα την ερχόμενη εβδομάδα (που θα έχει λήξη η προθεσμία) τι διαδικασία ακολουθούμε; Νέα δήλωση στον ίδιο ΟΤΑ; Πρέπει να πάει από το γραφείο κτηματογράφησης;

Γενικά απο αύριο που θα είμαστε εκτός προθεσμίας θα μπορούμε να υποβάλλουμε δηλώσεις με κάποιο πρόστιμο;

Link to comment
Share on other sites

Ραντεβού γιατί δεν παίρνει?

 

Να ρωτήσω, αν νομικό πρόσωπο αγόρασε οικοΠεδο και μετά ανήγειρε  2 διορωφα κτίσματα από 2 κατοικιες συστήνοντας σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας, πρέπει να καταθέσει και το συμβόλαιο αγοράς και άρα να συμπληρώσει τα στοιχεία του , υποθηκοφυλακείο κλπ ή αρκεί μόνο η σύσταση με την οποία θα δηλώσει τα 4 δικαιώματα?

2. Αν υπάρχει στην σύσταση και αποκλειστική χρήση επί του οικοπέδου , ως παρακολουθημα ,αυτό γράφεται στις παρατηρήσεις του Δ2? Ή στα παρακολουθηματα? Αλλά με τι χρήση και όροφο?

Link to comment
Share on other sites

Οι διορίες που υπάρχουν π.χ. σήμερα 31/10/2019 για Λακωνία, Ηλεία κτλ ισχύουν και για ηλεκτρονική δήλωση ή μόνο για έντυπη υποβολή ?

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κάτι? Αν οι βοηθητικοί χώροι διαμερίσματος  είναι  3 δηλαδή 2 πάρκινγκ (Ρ1 και Ρ2) χωρίς χιλιοστα και μια αποκλειστική χρήση ακάλυπτου πως δηλώνονται αφού το έντυπο έχει μόνο δύο θέσεις για βοηθητικούς.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.