Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
nolisma

Δυσλειτουργία σόμπας πελλετ

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω μία σόμπα πελλετ και αποφάσισα να της βάλω ένα ups (online, true sine-wave). μόλις την ξεκίνησα το Lcd που έχει άλλαζε τις τιμές του πολύ γρήγορα και τα μοτερ δούλευαν στο full ενώ ήταν στη χαμηλή ισχύ. Η εταιρεία που πήρα το ups μου είπε ότι μάλλον δεν μπορεί να διώξει τον θόρυβο και τρελαίνει τον plc controller.

έχει κανείς καμιά ιδέα στο τι φταίει ή τι να ελέγξω?

ευχαριστώ

Edited by nolisma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακούγεται σαν βλάβη στα ηλεκτρονικά της σόμπας, βγάλε το UPS εκτός και ξανα-έλεγξε. Τι ισχύ θέλει η σόμπα, το UPS την καλύπτει?
Ποιόν θόρυβο εννοείς, από το fan του UPS? plc?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η σόμπα χωρίς το ups δουλεύει κανονικά. Το Ups είναι 1000 watt (όχι va αλλά watt). Την καλύπτει. Δεν έχει να κάνει με την ισχύ γιατί και πριν την βάλω μπροστά το lcd display που έχει αναβοσβήνει σαν τρελλό και αναφέρομαι στον ηλεκτρικό θόρυβο. Ίσως κακή γείωση αλλά γιατί χωρίς το ups δουλεύει κανονικά?

Share this post


Link to post
Share on other sites

δηλαδή electrical noise, πως το κατάλαβες χωρίς όργανα?
Μια ένδειξη για κακή γείωση παίρνουμε με πολύμετρο, τα UPS μεταφέρουν την γείωση της εγκατάστασης στις εξόδους τους χωρίς να την πειράξουν.
Δοκιμή καλής λειτουργίας του ups κάνουμε από τον διακόπτη ON-OFF του πολύπριζου μέσω του οποίου το ups συνδέεται στα 230.
Ποιό ups είναι, με άλλο φορτίο τι γίνεται? Πόσα W είναι η σόμπα? μήπως υπάρχει (ισχυρός) κινητήρας και υπερφορτώνει το ups στην εκκίνηση και αυτό με τη σειρά του ενεργοποιεί προστασίες?

Edited by AMHxaNos

Share this post


Link to post
Share on other sites

για ποιο ups συζηταμε?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα το θέσω πιο γενικά το θέμα μήπως μπορέσει να με βοηθήσει κανείς. Πριν λίγο καιρό ένας τεχνικός υπολογιστών έκανε μία εγκατάσταση ηλεκτρονικού πίνακα σε ένα φροντιστήριο. Μετά από 20 λεπτά λειτουργίας τα λαμπάκια του πίνακα τρελενόντουσαν. Αλλάξαν 2-3 φορές πλακέτα και το πρόβλημα δεν διορθωνόταν. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μόνο όταν ο πίνακας συνδεόταν στην usb του λαπτοπ. Σε desktop έπαιζε κανονικά γιατί γειωνόταν. (τουλάχιστον έτσι είπαν από την εταιρεία)

Γενικά η γείωση μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία σε συσκευές ( ειδικά με plc). Η σόμπα χωρίς το ups δουλεύει κανονικά και το ups δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι ρεύμα εξόδου του ups είναι επαγωγικό γιατί είναι double conversion. Ίσως εκεί προστίθεται κάποιος θόρυβος.

ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αν ο πίνακας χρειάζεται γείωση για να λειτουργήσει τότε:
ή πες στον τεχνικό υπολογιστών ότι ο πίνακας πρέπει να δουλεύει και με λάπτοπ,
ή βρες τρόπο να γειώσεις εσύ το λάπτοπ.

Πολλά πράματα μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργία σε συσκευές, με ή χωρίς plc. btw το plc τι ελέγχει?
Το ρεύμα εξόδου σε double convesrsion UPS παράγεται τοπικά και περιέχει αμελητέο θόρυβο, και αυτό πρέπει να συνδέεται σε σούκο με γείωση.

Δοκίμασε να συνδέσεις ups και σόμπα σε άλλη πρίζα. Καλύτερα ας δει και αδειούχος ηλεκτρολόγος την όλη εγκατάσταση.
Δεν είπες ποιό είναι το ups.

Edited by AMHxaNos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτό που ρωτάνε και δεν δέχονται τις απαντήσεις, με ξεπερνάει! Αν είσαι σίγουρος για όλα (και είσαι και Διπλωματουχος Ηλ. Μηχανικός) τότε από ένα φόρουμ με τηλεπάθεια θαύματα δεν γίνονται!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα,

Εδώ δεν βιάζομαι εγώ. Εσύ γιατί βιάζεσαι? Ο συνάδελφος είπε κάτι που ήθελα  να το δοκιμάσω ( να τα βάλω σε άλλη πρίζα ή καλύτερα να πάρω ρεύμα από τον γείτονα) αλλά δεν έχω μεγάλη μπαλαντέζα και η σόμπα ζυγίζει 130 κιλά. (πονάει η μέση μου αλλιώς το έχω :))

στον χρήστη που ρώτησε πιο είναι το ups απάντησα με Pm γιατί το πήρα απευθείας από εταιρεία που δεν πουλάει λιανική και δεν θα ήθελα να θεωρηθεί διαφήμιση ή δυσφήμιση.

Παρόλα αυτά δεν θέλω να ξεφύγει το θέμα. Αν κάποιος είχε ανάλογο πρόβλημα με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συσκευή ( μην κολλάμε στην σόμπα για αυτό ανέφερα και το παράδειγμα του πίνακα) και το έλυσε ας μας πει. μόλις μπορέσω θα ανεβάσω τα specs του ups χωρίς να φαίνεται η μάρκα. 

ευχαριστώ 

 

image.thumb.png.44756f09053dacc976d0947ed061b4ea.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστούμε για τα specs αλλά ποιό ups είναι?

Το ups επιτρέπει πολλές ρυθμίσεις από το software, ρίξε μια ματιά στο set-up του.
Πάρε πολύμετρο και μέτρα, με μπαλαντέζα και από άλλη πρίζα αποσύνδεσε ότι έχει το ups πάνω του και άσε μονον την σόμπα, άστο 1-2 λεπτά με line και μετά κάνε bypass και διακοπή. (σβήσε το πολύπριζο, μην το βγάλεις από την πρίζα διότι αποσυνδέεται και η γείωση)

Για τον πίνακα ξαναφώναξε τον τεχνικό υπολογιστών να δοκιμάσει με δικό του λάπτοπ. Στα υπ' όψιν ότι τα psu των laptop συνήθως δεν μεταφέρουν γείωση και ακόμα όταν λειτουργούν με ρεύμα είναι σαν να λειτουργούν με μπαταρία (floating), έλεγξέ το όμως. Με ethernet παίζουν ok?

Edited by AMHxaNos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.