Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φοιτητης ΣΑΤΜ. Ερωτησεις


rawf1994

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους, ειμαι φοιτητης στην ΣΑΤΜ στο ΕΜΠ στο 6ο ετος. Στην αρχη δεν ειχα αγαπησει ιδιαιτερα την σχολη μεχρι που αρχισα να ασχολουμαι στο 4ο ετος πιο σοβαρα και αρχισε να με εξιταρει το αντικειμενο παρα πολυ. Κατα κυριο λογω η Φωτογραμμετρια, η Τηλεπισκοπηση  και η Γεωδαισια  . Λογω του οτι αργησα παρα πολυ να ασχοληθω σοβαρα, υπολογιζω να τελειωσω του χρονου το καλοκαιρι δηλαδη στο τελος του 7ου ετους. Και με ανησυχια για το μελλον και με ορεξη για να ξεκινησω την καριερα μου ως τοπογραφος παραθετω τις παρακατω ερωτησεις.
1. Πως ειναι η αγορα εργασιας στην Ελλαδα για τον ΑΤΜ; Οσο αναφορα τις αμοιβες και το κατα ποσο υπαρχουν δουλειες.

2. Επειδη ειμαι απο μικρη πολη επαρχιας, αν θελω να δουλεψω Ελλαδα με συμφαιρει να παω να μεινω στην πολη μου; Απο αποψη διασυνδεσεων και μικροτερου ανταγωνισμου.

3. Πως ειναι τα πραγματα στο εξωτερικο, σκεφτομαι την προοπτικη ενος μεταπτυχιακου αλλα δεν ξερω ακομα. Ποσο ευκολα μας παιρνουν;

4.Θελω μεχρι να τελειωσω την σχολη να βρω ενα γραφειο στην Αθηνα να παω να αποκτησω εμπειρια και στις εργασιες του ΑΤΜ και στον τροπο με τον οποιο δουλευει ενα τεχνικο γραφειο. Για να αναπληρωσω με καποιον τροπο τον χαμενο χρονο που δεν ασχοληθηκα καθως νιωθω οτι περνανε τα χρονια, Ομως δεν εχω καμια διασυνδεση με καποιον ΑΤΜ δεν ξερω κανεναν. Τι μου προτινετε να κανω; Υπαρχει καποιος εδω μεσα που θα μπορουσε να μου συστησει καποιον που να θελει καποιον φοιτητη στο γραφειο του;

Ευχαριστω πολυ εκ των προτέρων.

Edited by rawf1994
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες στο επάγγελμα αγαπητέ.

1. Κατά την προσωπική μου άποψη ο σοβαρός τοπογράφος σε βάθος ετών κάνει κύκλο και κερδίζει ένα μερίδιο στην αγορά ικανό να τον συντηρήσει. Το επάγγελμα σιγά σιγά τακτοποιείται και δεν είναι εύκολο πλέον να υπογράψει οποιοσδήποτε τοπογραφικά διαγράμματα. Έχει επίσης περιοριστεί και ο αριθμός των εξουσιοδοτημένων ειδικοτήτων να συντάσσουν τοπογραφικές μελέτες. Σε άλλες μελέτες επίσης που ανήκουν στο αντικείμενό μας (οδοποιϊα, υδραυλικά) υπάρχει μία σταθερή και μικρή βέβαια ζήτηση, λόγω του ότι αφορούν υποδομές. Είμαι αισιόδοξος δηλαδή αλλά κάποιοι διαφωνούν μαζί μου.

2. Κατ εμέ είναι συμφέρουσα επιλογή. Δυστυχώς η πλειοψηφία των μηχανικών είναι χείριστης ποιότητας δουλειάς (δουλεύω σε ανάδοχο κτηματογράφησης και επεξεργάζομαι τα τοπογραφικά διαγράμματα) και οι καλοί θα ξεχωρίσουν. Διευκρινίζω ότι οι μηχανικοί του παρόντος forum που απαντούν σε ερωτήσεις και που επίσης ενδιαφέρονται να κάνουν σωστή δουλειά και ρωτούν δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των μηχανικών πανελλαδικώς αλλά μία μειοψηφία, ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Το λέω διότι στο παρελθόν έχουν παρερμηνευτεί τα λεγόμενά μου.

3. Συνάδελφοί μου που πήγαν εξωτερικό βρήκαν καλές δουλειές στο αντικείμενο. Εκεί τα πράγματα συνήθως είναι καλύτερα από εδώ και πιο οργανωμένα αλλά its up to you.

4. Ανεβαίνουν πολύ συχνά αγγελίες στο ΤΕΕ για βοηθός σε γραφείο. Πήγαινε θα μάθεις πάρα πολλά! Συνήθως είναι και part time οπότε θα διευκολυνθείς στην σχολή σου. Εγώ είχα και την τύχη να δουλέψω ως φοιτητής σε σοβαρούς τοπογράφους, δεν θα ήμουν αυτό που είμαι (ότι και να είναι αυτό) αν είχα ξεκινήσει μόνος μου ή αν είχα δουλέψει σε αεριτζήδες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.