Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα σε κουζίνα ή/και απορροφητήρα


tzitzikas

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σήμερα ενώ μαγειρεύαμε στην κουζίνα (AEG με κεραμικές εστίες του 2012) στο μεγάλο 3πλό μάτι, μετά απο 45 λεπτά περίπου ακούστηκε ο γνωστός ήχος ενός τυπικού βραχυκυκλώματος σαν μπαμ. Στον ηλ. πίνακα είχαν πέσει: το αυτόματο της γραμμής της κουζίνας, ο γενικός αυτόματος και το αντιηλεκτροπληξιακό, ενώ έπεσε και ο αυτόματος κάτω στο ρολόι. Να σημειώσω εδώ οτι παράλληλα δούλευε ο απορροφητήρας που παίρνει απο άλλη γραμμή του οποίου όμως ο αυτόματος δεν είχε πέσει. Σηκώνω όλους τους διακόπτες και ξαναδίνω τάση και δουλεύω ξανα το 3πλό ηλ. μάτι της κουζίνας και τον απορροφητήρα. Μετά απο μισή ώρα πάλι τα ίδια με την διαφορά οτι έπεσε μαζί και ένας άλλος αυτόματος ο οποίος δεν δίνει στον απορροφητήρα. 
Κλείνω ξανα το κουμπί της κουζίνας, και όπως ανοίγω τους διακόπτες στον πίνακα που είχαν πέσει και με ανοικτό τον απορροφητήρα, βλέπω μια λάμψη μαζί με το γνωστό μπαμ βραχυκυκλώματος απο την πλευρά των ματιών της κουζίνας. Με προβλημάτισε οτι αυτή την φορά έγινε με κλειστό το κουμπί και χωρίς να ζεστάνω το μάτι.
Κατόπιν έκλεισα τον απορροφητήρα και άναψα το μάτι που δούλεψε μισή ώρα χωρίς θέμα. κατόπιν έψησα το φαί μια ώρα στον φούρνο στον αέρα πάλι χωρίς θέμα.
Να σας πώ οτι ο απορροφητήρας είναι εργολαβικός της πλάκας, πότέ δεν τραβούσε με αποτέλεσμα πάντα να στάζουν νερά απο αυτόν και να γεμίζει η κάτω επιφανειά του με νερά.
Με δεδομένο οτι ο τεχνικός ζητάει 30Ε μόνο για την επίσκεψη (το μάτι λεει έχει 65Ε), είπα με αυτόν να δοκιμάσω να δουλέψω μόνο το μάτι κάποιες φορές σε μαγείρεμα για αρκετή ώρα χωρίς απορροφητήρα. 
Σκέφτομαι μήπως έκανε το βραχυκύκλωμα ο απορροφητήρας μου ρουφάει πραγματικά πολύ νερό κάθε μέρα και απο αντανάκλαση πάνω στην κεραμική επιφάνεια μου έδωσε την εντύπωση οτι η λάμψη ήταν στα μάτια.
Φυσικά με προβλημάτισε οτι δεν έπεσε μόνο ο αυτόματος της γραμμής ή ο γενικός αλλα έπεσε και απο το ρολόι.
Θα ήθελα την γνώμης σας. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

μην με παρεξηγησεις αλλα θα στο πω: δηλωνεις ηλεκτρολογος μηχανικος και αυτα που λες δεν θα περιμενα να τα πει ουτε ενας ασχετος ιδιωτης.

Ενεργοποιηθηκαν οι γενικες ασφαλειες (λες απο βραχυχυκλωμα και οχι απο θερμικο) και εσυ ξαναδοκιμαζεις. Δηλ τι περιμενεις, να πιασει φωτιά η κουζίνα ή τα καλώδια?

Εστιάζεις στον απορροφητήρα ενώ απότι ανέφερες η ασφάλειά του δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Φέρε έναν τεχνικό να σου φτιάξει τη βλάβη γιατί αν συνεχίσεις έτσι θα κλαις πολλά περισσότερα από 30€.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. Απο την στιγμή που τόσο εύκολα προσλάβεις περίμενα μια απάντηση τουλάχιστον σοβαρή, όχι απλά να αναφέρεις οτι πρέπει να φωνάξω τεχνικό. προφανώς αν η βλάβη είναι στο μάτι τεχνικό θα φωνάξω όχι εσένα

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα απο μενα.

Ο μικροαυτοματος ( που οπως ανεφερες ειναι ασχετος) που δινει;

Το προβλημα δειχνει για υγρασια , αλλα αν δεν γινει εκτενης ελεγχος σε απορροφητηρα ( υγρασια-ενωσεις) και το ματι ( αντιστασεις, θερμοστατης) δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι πάνω στο πρόβλημα δεν είμαι 100% ποιος ήταν πάντως πεσμένο αυτόν άνοιξα τον απορροφητήρα και δούλευε άρα είναι ασχέτως γραμμής.  αυτό και έχω κολλήσει για πιο λόγο έπεσε την 2η φορα μαζί με αυτόν της κουζίνας. Αν δεν ήταν αυτό θα έλεγα είναι 100% η κουζίνα. Η υγρασία θα έδινε τόσο μεγάλο βραχυκύκλωμα? Δλδ δεν θα προηγούνταν πιο πρίν μια μικρότερη διαρροή?

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

Γιαυτό λέω οτι θεωρω την υγρασία ως το πρόβλημα , καθως εξηγέι + τα 2 συμπτώματα ( διαρροή και βραχυκύκλωμα) . Το γιατί πέσαν και τα 2 και οχι το ενα ειναι θεωρητικό πρόβλημα σε καμπύλες ρεύματος- χρόνου αλλα δεν μας νοιαζει τόσο αυτό. Πρέπει να το ψάξεις. 
Επίσης αρκετοί ηλεκτρολόγοι επειδη οι περισσότεροι απορροφητήρες δεν γειώνονται τους γειώνουν βιδώνοντας το καλώδιο της γειωσης πάνω σε βίδα στο σασι. Αυτο θα εξηγούσε το πέσιμο του ρελε . Δεν γνωρίζω το θέμα προσπαθω απο την περιγραφή να το δω.. Βγάλε μας καποια φωτο να δούμε αν μπορείς.

 

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, tzitzikas said:

. Η υγρασία θα έδινε τόσο μεγάλο βραχυκύκλωμα? 

πόσο μικρο θα το ηθελες? το βραχυκύκλωμα μεταξύ ενεργου αγωγου κ γης δεν έχει διαβαθμίσεις 

Link to comment
Share on other sites

προφανώς εννοώ οτι εφόσον δεν υπάρχει άμεση επαφή φάσης και γής και απλά υπάρχει υγρασία στον χώρο εκεί, αυτή δεν θα είναι ικανή να δώσει το τέλειο βραχυκύκλωμα (θα έχει κάποια αντίσταση σαν υγρό) αλλα μια διαρροή. δεν με κατάλαβες μάλλον.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Φωνάζεις τεχνικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να γλυτώσεις από πολλαπλάσια έξοδα των 30€.

Όσο για ανάλυση βραχυκυκλωμάτων (μεταλλικών ή μη), υπαρχει υλικό δόξα τον Θεό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.