Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι γεωτρήσεις «στεγνώνουν» τον Θεσσαλικό Κάµπο


Engineer

Recommended Posts

 

17 ώρες πριν, georgios_m said:

τη στιγμή που η ελληνική κλωστοϋφαντουργία κατέρρευσε και στον υπόλοιπο κόσμο το βαμβάκι παραγόταν με πολύ μικρότερο κόστος

Δεν διαφωνώ με το μήνυμά σου, έχω μόνο μια πω το εξής. Το ότι ΕΛΛΗΝΙΚΗ κλωστοϋφαντουργία δεν υπήρξε ποτέ. Μια μεταποιητική βιομηχανία ήταν που από το 1920 αγόραζε μηχανές από το εξωτερικό, κάλυπτε εσωτερικές ανάγκες και έκανε και εξαγωγές. Οι βιομηχανικές μονάδες του τύπου αυτού δέχονται εύκολα κλυδωνισμούς και για να σταθεροποιηθούν αρπάζονται από τις κρατικές παραγγελίες. Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη των αυτοματισμών οι κλωστοϋφαντουργικές μηχανές αποτελούν πλέον ένα εργοστάσιο από μόνες τους. Ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν και με χαμηλά ποιοτικά πρώτη ύλη και οι παραγωγικές μονάδες της μεταποίησης, από εντάσεως εργασίας γίνονται επιχειρήσεις εντάσεως κεφαλαίου. Άρα η αγορά φθηνής πρώτης ύλης είναι μονόδρομος.  Δε νομίζω λοιπόν ότι η κατασπατάληση υδάτινων πόρων θα οδηγήσει σε κάποια νέα ανάπτυξη στον τομέα βαμβάκι. Καλύτερα το ενδιαφέρον μας σαν χώρα είναι να αρχίσει να στρέφεται σιγά - σιγά σε άλλες δραστηριότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δε χρειάζεται να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Αυτή τη στιγμή από τις εξαγωγές βαμβακιού βγάζουμε 351 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Είμαστε έκτοι στον κόσμο. Αν προσθέσεις σε αυτά και τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις βλέπεις ότι υπάρχει ψωμί στην υπόθεση. Το ιδανικό είναι να υπάρξει επιστημονική καθοδήγηση στη χρήση νερού για να συνδυάζονται όλοι οι στόχοι: έσοδα, περιβάλλον, θέσεις εργασίας κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.