Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργία 1 απο τους 2 ανελκυστήρες


kasgiorgio

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Σε μια πολυκατοικία γραφείων (κυρίως ιατρεία) Α+Β ορόφου (σύνολο 36 γραφεία) υπάρχουν 2 ανελκυστήρες από τους οποίος λειτουργεί ο ένας λόγω βλάβης του δεύτερου εδώ και αρκετό καιρό. Προσπαθώ να καταλάβω αν όντως είναι απαραίτητο από κάποια νομοθεσία να λειτουργούν και οι 2 ( εφόσον η άδεια οικοδομής είχε πρόβλεψη για κατασκευή και λειτουργία 2 ανελκυστήρων). Έχω διαβάσει σχετικά με κυκλοφοριακή μελέτη που πρέπει να υπάρχει σε ένα κτήριο αλλά δεν γνωρίζω αν σε αυτό (περίπου 1500 τμ και οι 2 όροφοι_ ήταν απαραίτητο και αν έχει γίνει με την οικοδομική άδεια.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

@kasgiorgio Στα ειδικά κτίρια (όταν δηλαδή η επικρατούσα χρήση δεν είναι κατοικία) κατά την έκδοση της άδειας επιβάλλεται και δεύτερο κλιμακοστάσιο, αλλά αυτό είναι θέμα κατασκευής... ανάλογα όμως το έτος που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Πολύ περισσότερο όμως η σωστή λειτουργία και συντήρηση του κτιρίου γενικότερα, είναι θέμα συμφωνίας με τον διαχειριστή, τον ιδιοκτήτη, τον μισθωτή κλπ και είναι κυρίως νομικό θέμα.

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι το 2ο κλιμακοστάσιο δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά μπορεί να προκύψει ανάλογα με τις απαιτήσεις της μελέτης πυροπροστασίας και πάντα σε συνάρτηση με τον θεωρητικό πληθυσμό που θα εξυπηρετεί το κτίριο.

οι ανελκυστήρες ωστόσο δεν έχουν σχέση με αυτή την απαίτηση αφού δε λαμβάνονται υπόψη ως τρόπος διαφυγής.

Συνήθως ο 2ος ανελκυστήρας είναι καθαρά διότι αν ένα κτίριο έχει αυξημένη κίνηση θα υπάρχει μεγάλη αναμονή με έναν μόνο ανελκυστήρα.

Συμφωνώ πάντως με τον @ppanag ότι είναι κατά κανόνα θέμα συμφωνίας των εμπλεκόμενων, εκτός αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη σχετικά στον κανονισμό του κτιρίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.