Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κύριος Έργου και πρόστιμο αυθαιρέτου


Δημήτρης Στ.2000

Recommended Posts

Ιδιοκτήτης αγρού έχτισε ο ίδιος ως κατασκευαστής εξ ολοκλήρου παράνομο κτίσμα τουλάχιστον 1000 τμ, έχοντας για τα μάτια του κόσμου δηλώσει μόνο δύο τρεις 48ωρες άδειες. Υπογράφει στις ενημερώσεις ως Κύριος του Έργου και στις τρεις, με τα στοιχεία του και ΑΦΜ. Δεν υπάρχει βέβαια καμία οικοδομική άδεια! 

Έπειτα από καταγγελία γίνεται αυτοψία και επιβάλλεται πρόστιμο όχι σε αυτόν αλλά σε εταιρία γνωστών του, δεν του ανήκει όμως κάποιο ποσοστό (για κάποιους λόγους προφανώς πήγε δρομολογήθηκε εκεί το πρόστιμο). Το πρόστιμο αυτό, όμως, δεν το γνωρίζει η εταιρεία, διότι δεν έχει κοινοποιηθεί σε αυτούς!

1. Πόσο νόμιμο είναι αυτό; Δηλαδή, ο Κύριος του Έργου δεν θα έπρεπε, από την στιγμή που έχει δηλωθεί και στην καταγγελία, να του επιβληθεί το πρόστιμο;

Και τελικά, πώς αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ είναι η εταιρεία και είναι αυτός;.

2. Ως προς το πρόστιμο οικοδόμησης και διατήρησης (εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ) : αν επιβληθεί στην εταιρία, μπορεί η εταιρεία να το αρνηθεί και σε πόσο διάστημα; Μήπως αυτό απαιτεί δίκη και έγινε αυτό για να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στις όλες διαδικασίες και να φθάσει στο τέλος το πρόστιμο στο σωστό ΑΦΜ μετά από κάποια έτη;;

(σημ. το πώς αφέθηκε αυτό να κτιστεί είναι άλλο θέμα). 

ΒΟΗΘHΣΤΕ ΜΕ. 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Δημήτρης Στ.2000 said:

....

ΒΟΗΘHΣΤΕ ΜΕ. 

1ον και πιο σημαντικό απ όλα. Πας σε Τεχνικό Γραφείο ή Μηχανικό και ανάλογα και σε δικηγόρο.

2ον με ελαχιστα δεδομένα που δίνεις και μη συμβατά με κάποιες ορολογίες ή ορθές περιγραφές βγαίνουν συμπεράσματα με μεγάλο ποσοστό λάθους.... οπότε με αυτό ως δεδομένο λεω ότι

το πρόστιμο πάει στον/στους ιδιοκτήτες του γεωτεμαχίου.

Αν οι αυθαίρετες κατασκευές έγιναν μετά τον Ιούλιο του 2011 τα πρόστιμα θα είναι μεγάλα.

Το ποιός υπογράφει το ποιό όνομα υπάρχει σε διάφορα έγραφα προς το Δημόσιο θα είναι πεδίο δόξας λαμπρό σε δικηγορικό γραφείο να αναζητά ευθύνες ή ζημίες ή οτιδήποτε άλλο αν έπραξε / έπραξαν άνευ εξουσιοδότησης ή ανάθεσης ή με πλαστογράφιση υπογραφών κλπ κλπ...

 

Στο δια ταύτα η λύση 1ον είναι η πιο σωστή και αναγκαία...... πας με ότι δεδομένα νομίζεις ότι έχεις, αναθέτεις έργο, κάνουν ουσιαστική διερεύνηση τι πράγματι έχει συμβεί και σε κατευθύνουν για τα επόμενα αναγκαία βήματα σου.

Στο βαθμό που δεν γνωρίζουμε καν ποιό είναι το δικό σου έννομο συμφέρον σχετικά κι αν υπάρχει.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

καταρχάς ευχαριστώ. 

Κατασκευές εξ ολοκλήρου μετά το 2011. 

Δεν υπάρχει κάποια πλαστογράφηση. 

Αυτός που υπογράφει ως Κύριος του Έργου, έδωσε ως στοιχεία φερόμενου ιδιοκτήτη τα στοιχεία της εταιρείας αυτής (υπάρχει σύνδεση με αυτόν), πιστεύω για να δημιουργηθούν θέματα με το πρόστιμο. Και το πρόστιμο επιβλήθηκε στην εταιρεία ως ιδιοκτήτη των αυθαίρετων κατασκευών.

 Και ποιος ευθύνεται ποινικά;; (βάση των στοιχείων που δηλώνονται). 

Εγώ είμαι ο καταγγέλλων. Η Πολεοδομία κλπ. συγκάλυψαν το πράγμα ώστε να κτιστεί. Κύκλωμα. Δεν έδιναν πληροφορίες. Όταν πήγα να κάνω κίνηση ελέγχου, άρχισα να έχω έννομο συμφέρον.... Βρωμιά και στο θέμα του εννόμου συμφέροντος. 

Χώρα μαφιόζων. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.