Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορά εμβαδού τίτλου και εντοπισμού για δήλωση στο κτηματολόγιο


Nikos Maniatis

Recommended Posts

Καλησπερα σας,Στον εντοπισμο βρισκω μεγαλυτερο εμβαδον (μιλαμε για διαφορες απο 100τ.μ εως 6000 τ.μ) σε γεωτεμαχια/Αγροτεμαχια   εκτος οικισμού με ευδιάκριτη περιφραξη (λογω μανδροτοιχων)σε σχεση με το εμβαδον  που αναγραφετε περιγραφικά στη Δηλ.Αποδοχης κληρονομιας που ειχε γινει χωρις τοπογραφικα.Στην ηλεκτ δηλωση του κτηματολογιου στο κουτάκι με το  ΕΜΒΑΔΟΝ  τι θα μπει..αυτο που βρισκω στον εντοπισμο η αυτο που αναγραφετσι στη Αποδοχή κληρονομιας ,εξηγοντας στις παρατηρησεις καθε Γεωτεμαχιου οτι υπαρχει αυτη η Διαφορα Μεταξυ εντοπισμου κ Τιτλου.

Τι μπορει να γινει  μετα κατα τον ελεγχο  απο το κτηματολογιο εαν βαλω το πραγματικο εμβαδον που βρισκω στο πολυγωνο του εντοπισμου αφου φαινοντσι τα συνορα καθε γεωτεμαχιου καθαρά ??Να βαλω του ΤΙΤΛΟΥ ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ή Του ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ?? Ευχαριστω!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αναγράφετε το εμβαδό του τίτλου. Έχετε υπόψιν, επειδή είδα ότι αναφέρετε για υπέρβαση εμβαδού 6000τ.μ., ότι θα πρέπει να υπάρχει μία σχετική συνάφεια των δύο αυτών μεγεθών.. Αν ο τίτλος αναφέρει 10.000 τ.μ. και εσείς κάνετε υπόδειξη σχήματος 20.000 τ.μ., όπως καταλαβαίνετε το κτηματολόγιο δεν θα σας αποδώσει το σύνολο της αιτούμενης έκτασης. Αν μιλάμε για ποσοστιαία μικρές διαφορές δεν υπάρχει πρόβλημα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση.Στην αποδοχη το εμβαδον περιγραφεται ως εμβαδον Αγροτεμαχιου π.χ 5000 τμ περιπου.Στον εντοπισμο ομως υπαρχουν ευδιακριτα τα ορια με Διπλάδιο εμβαδον.

Ερωτημα:θα πρεπει να σχεδιασω με πολυγωνο(επιλεγοντας ενα κομματι  5000τμ απο το συνολο του αγροτεμαχιου που ειναι 10000)μονο  το εμβαδον που εχει η Αποδοχη κληρονομιας η ολο το εμβαδον του αγροτεμαχιου(αφου λεω και παλι τα συνορα ειναι ευδιακριτα απο τον χαρτη).

Μπορει να γινει Διόρθωση της Αποδοχής μονο για το εμβαδον χωρις τοπογραφικα ..

Link to comment
Share on other sites

Το 1989  ο θανατος του πεθερου μου (η γυναικα του ειχε φυγει πιο μπροστα)και η αποδοχη το 2008(απο τη συζηγο μου ) με λανθασμενα εμβαδο στα αγροτεμαχια οπως τις τα ειχε γραψει ο πατερας της.

Edited by Nikos Maniatis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα,

Έχω ίδια περίπτωση διαφοράς εμβαδού με 50% απόκλιση περίπου. Στο συμβόλαιο είναι 1000τμ ενώ στον εντοπισμό βγαίνει 1500 τμ.

Πρόκειται για αγορά του 1980 κι εν συνεχεία γονική παροχή. Και στα δυο συμβόλαια εμφανίζεται 1000τμ το ίδιο και στο από 1980 τοπογραφικό που συνοδεύει το πρώτο συμβόλαιο.

Πως μπορεί να δικαιολογείται τέτοια απόκλιση; Τι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, 41ex said:

...Τι μπορώ να κάνω;..

νέο σωστό τοπογραφικό με έμπειρο Τοπογράφο Μηχανικό να κάνει εφαρμογή ορίων με βάση τους τίτλους.

 

'Ολα τα άλλα θα διεωνίσουν το άρες μάρες κουκουνάρες που έχει τώρα ..... 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η περίπτωση (ειδικά σε γήπεδα, όπου δεν ήταν απαραίτητο το τοπογραφικό) να αναγράφεται η επιφάνεια στο περίπου.

Η σωστή λύση είναι αποτύπωση και (αν είναι δυνατό) υπογραφές από τους όμορους ότι συμφωνούν με τα όρια. Αν τα όρια είναι υλοποιημένα πλήρως από δεκαετίας (τουλάχιστον), δεν χρειάζονται υπογραφές ομόρων. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι γήπεδο, αναφέρεται ως αγροτεμάχιο του οποίου ένα μέρος βρίσκεται εντός σχεδίου και το υπόλοιπο εντός ζώνης σχεδίου. Είναι άρτιο και μη οικοδομήσιμο μέχρι να ανοιχτεί δρόμος καθ’ όλο το πλάτος του. Αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο του 80. Ο τίτλος του 80 έχει πατήσει στο εν λόγω τοπογραφικό. Λες ότι πρέπει να πάω πιο πίσω και να εξετάσω προηγούμενους τίτλους.

Επειδή είχα σκοπό να κάνω την αίτηση online για να γλιτώσω το ταξίδι κι επειδή πλησιάζει η προθεσμία να ρωτήσω κάτι πιο συγκεκριμένο.

Το οικόπεδο που φαίνεται στη σελίδα του κτηματολογίου πως έχει προσδιοριστεί;

Μπορώ αντί να κάνω επιλογή ολόκληρου του οικοπέδου να σχεδιάσω ένα μικρότερο πολύγωνο σύμφωνα με το τοπογραφικό; Τι θα γίνει με το υπόλοιπο, ποιος θα το πάρει;

Αν δηλώσω στη φόρμα 1000τμ αλλά επιλέξω όλο το οικόπεδο 1500τμ θα έχω πρόβλημα με την δήλωση;

Link to comment
Share on other sites

Θα δηλώσεις όσο είναι πραγματικά. Αν είσαι σίγουρος για το περίγραμμα που προκύπτει από τον ορθοφωτοχάρτη βάσει του γεωεντοπισμού σου,  δεν χρειάζεται επιτόπια μέτρηση. Μη δίνεις βάση σε αυτά που φαίνονται στη θέαση, διότι έχουν κάνει χοντρική εκτίμηση βάσει του εδάφους (ή πιο αναλυτική βάσει στοιχείων ομόρων). Μετά το τέλος της διαδικασίας κτηματογράφησης θα στείλουν επιστολή στον ιδιοκτήτη με τα στοιχεία του ακινήτου. Αν υπάρχει διαφωνία, μπορεί να γίνει ένσταση (με υποχρεωτική προσκόμιση εξαρτημένου διαγράμματος).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.