Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά εμβαδού τίτλου και εντοπισμού για δήλωση στο κτηματολόγιο


Nikos Maniatis

Recommended Posts

Καλημέρα,

Πήγα το πρωί σ’ ένα γραφείο κτηματογράφησης για να ρωτήσω και μου είπαν τα ίδια.

Τα όρια που φαίνονται στο σάιτ είναι υπολογισμένα στο περίπου, τα τελικά θα προκύψουν μετά την επεξεργασία των δηλώσεων.

Δεν πρέπει να δηλώσω ολόκληρο το οικόπεδο αλλά να σχεδιάσω το πολύγωνο όπως περιγράφεται στο τοπογραφικό και να δηλώσω τα μέτρα του συμβολαίου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

  • Εγώ έχω 2 στρέμματα βάσει συμβολαίου, ενώ το πραγματικό εμβαδόν σύμφωνα και με πρόσφατο τοπογραφικό είναι 4 στρέμματα. Τι δηλώνω στο κτηματολόγιο;

Στο κτηματολόγιο δηλώνουμε το εμβαδό του συμβολαίου, δηλαδή τα 2 στρέμματα ακόμα κι αν στο συμβόλαιο αναγράφεται η λέξη «περίπου δύο στρέμματα».

Επίσης στο έντυπο σημειώνετε και την ημερομηνία σύνταξης του νέου τοπογραφικού, με το νέο καταμετρηθέν εμβαδό. Το τοπογραφικό το επισυνάπτετε στη δήλωση.

Ο μελετητής, που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση της περιοχής, θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα καταγράψει το τελικό εμβαδό στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες. Εσείς, ως ιδιοκτήτης θα λάβετε γνώση κατά τη διαδικασία της προανάρτησης και της ανάρτησης, για το εμβαδό που έχει καταχωρηθεί.

  • Δηλαδή δεν είναι σίγουρο ότι θα καταγραφεί στο κτηματολόγιο η έκταση όπως εγώ την ανέγραψα στη δήλωσή μου;

Το τοπογραφικό διάγραμμα δεν αποτελεί τίτλο ιδιοκτησίας, που να σας κατοχυρώνει. Η αποτύπωση από τον τοπογράφο γίνεται με την υπόδειξη των ορίων από τον ιδιοκτήτη. Το κτηματολόγιο έχει τον δικό του συνολικό χάρτη (ορθοφωτοχάρτη του κτηματολογίου) που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση και λαμβάνει υπόψη και τη δήλωση του κάθε ιδιοκτήτη, μαζί με το τοπογραφικό που κατέθεσε. Υπάρχουν όμως, πολλές επικαλύψεις στα τοπογραφικά γειτονικών γεωτεμαχίων, κυρίως αγροτικών. Επίσης πολλοί καταγράφουν και τα «ρουμάνια» ως ιδιοκτησίες τους ή βοσκότοπους ή αιγιαλούς, που όμως μετά τη σύνταξη των δασικών χαρτών, θεωρούνται δημόσιες εκτάσεις και δηλώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ως ιδιοκτησία του.

περισσοτερα εδω

https://www.b2green.gr/el/runmyproject/blog_post/65965/aparaititos-o-michanikos-sti-dilosi-tou-ktimatologiou-10-erotapantiseis

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.